Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjgjgji

dziecko nie chce siadac na nocnik

Polecane posty

Gość gjgjgji

corka ma 13 miesiecy i nie chce siadac na nocnik ale pampersa jej nie zakladam jak sie zleje to nastepnym razem pojdzie na nocnik

Gość gjgjgji
pomoze ktos ?? moze zle robie nie wiem to moje pietwsze dziecko

Gość gjgjgji
helppppppppoopppppppp

Gość kwasu nie jadam
jest jeszcze za mała i nie jest gotowa na nocnikowanie, no chyba, że używasz od początku pieluch tetrowych albo wielorazowych

Gość bhdbhdbhbhvbh
ja bym próbowała dalej im wcześniej zacznie się oswajać z nocnikiem, tym lepiej tylko nie takimi drastycznymi metodami, jak sikanie po nogach co Ci da mycie podłogi i dziecka? u mnie to poszło bezproblemowo, bo dziecię od początku chciało być starsze i większe niż było, a pampersy były najwyraźniej jawnym dowodem bycia smarkaczem było za to odwrotnie - idę i patrzę, pielucha na podłodze, kluska siedzi z gołym tyłkiem i się cieszy

Gość Ale w czym masz problem?
Ja bym odpuściła,zrobiła przerwę. Ona ma dopiero 13 miesięcy. Spokojnie. Zrób przerwę i po kilku miesiącach ponów próbę. Nic na siłę,nie jest widocznie jeszcze gotowa. Ja swoje dziecko też jak uczyłam i nie było żadnego zainteresowania,odpuściłam. Po kilku miesiącach spróbowałam ponownie i się udało.

Gość Z problemem ...
Nie chodzi tu o wiek tylko o gotowosc dziecka. Skoro sadzasz ja i nie chce to narazie jej odpusc Faktycznie w tymwieku moze jeszcze nie posiadac takiej potrzeby i gotowosci Sprobuj za jakis czas Bo moze sie zrazic i wtedy dopiero bedziesz miec problem. Ja mojego syna sadzalam jak mial 10 miesiecy chodzil i sam chcial siadac ale potem byl okres ze przestal wiec spokojnie go nie przymuszalam Po jakims czasie zsporadycznie znowu sie zaczelo i w chwili obecnej ma 2 lata i chodzi w majtkach Sam przyjdzie wysika sie ubierze wyleje do kibelka Zakladam mu pampersa tylko na noc

Gość a ja........
Ja miałam taki sam problem i moja mama podpowiedziała mi zeby położyć na nocnik pieluchę tetrowa bo moze dziecku poprostu zimno w pupę i faktycznie pomogło od razu.