Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirikikkkaaa

chcialabym zyc w latach 80 tych lub 90 tych a wy?

Polecane posty

Gość armagghiedia
och

Gdy żyłam w latach 90tych to były moje dziecięce lata, ale nie powiem - fajnie było

Gość xvcjbiuxfhu/
Wtedy nawet reklamy były lepsze, teraz tak irytujące, a stare ogląda się ze sentymentem...

Gość armagghiedia
to były czasy

Gość gość
lata 90te to najlepszy okres dla spoleczenstwa był, liczne przemiany, na wszystkim mozna bylo kase zrobic i ogolnie dobrobyt, sporo pracy,

Gość gość
Lata 90 sa spoko

Gość gość
bojsbendy =bekstrit boys, world apart

Gość guuska
mój rocznik 81 :) dzieciństwo miałam wspaniałe zabawy na dworze, wakacje u babci na wsi wyobraźnia działała, opowieści o duchach, domki na drzewach, uczyłam dzieci przed blokiem układów gimnastycznych che che che

Gość .Marzenka
Ja też chciałabym żyć w tych latach! Podobają mi się filmy z tych lat np. Tulipan, Och Karol, bardzo lubiałam serial "W labiryncie" Kobiety były jakoś bardziej kobiece ... Podobają mi się sukienki w duże grochy, wózki dla dzieci takie jak były kiedyś piękne klasyczne, nie takie dziwadła jak teraz... Uwielbiam oglądać zdjęcia z dawnych lat.

Gość gość
Rocznik 81` :) Ja tym bardziej wracam do starych czasow , bo wiem jak to jest zle nie miec juz rodzicow .. wtedy bylo fantastycznie, nie bylo peiniedzy, malo co bylo, ale przyroda, natura, wakacje u babci i dziadka, swieze bulki z miodem na sniadanie i kawa z mlekiem. Pamietam jak pierwszy raz jadlam banana- smakowal mi jak maslo, ana kiwi mowilismy kartofle. a teraz kurcze, kazdy auto prosto z salonu, okna powymieniane, co chwila remonty, nowe podlogi , wczasy, w sklepach tyle jedzenie, tyle ubran i wszystkiego a mnie tylko smutno bo nigdy nie bedzie mnie na to stac , a musze patrzec jak inni maja sie dobrze :(( Ja jako samotna osoba nie jestem w stanie utrzymac mieszkania po mamie, w najgorszym przypadku bede musiala je sprzedac ( najpierw wykupic) i kupic jakas stara kawalerke w duzym miescie bo tam z praca latwiej ... i nie mowcie ze pieniadze szczescia nie daja- moze w tamtych czasach tak- bo wiekszosc ludzi byla rowna , a teraz ? nawet nie moge wymienic okularow sobie , codzin chleb z pasztetem na okraglo, rodzina mnie poniza, trace poczucie wlasnej wartosci, nic sie nie chce, bo wszystko wiaze sie z kasa ...a rodzina mnie nigdy nie zrozumie, bo w kazdym domu po 3 auta, a moje kuzynostwo ma sie dobrze. czasem im zazdroszcze w dobrym tego slowa znaczeniu, mieszkaja w domach z rodzicami i zarabiaja tylko na swoje wydatki albo odkladaja , czasem sobie marze , ze i mi jest dobrze ...:(

Gość gość
up

Gość gość
to były czasy

Na pewno było więcej interesujących seriali, filmów w tv. Mniej kanałów, ale bardziej dbano o widza. Pamiętam w piątki "Randkę w ciemno" czy o 19.00 "Muminki". Pamiętam również fajniejsze seriale jak "Powrót do Edenu", "Dynastia" czy "W Labiryncie". Pierwsze bajki na Polonii i słynnego Yatta Mana. W latach 90-tych ludzie mieli więcej pieniędzy. Działało więcej zakładów, fabryk itp. Dzieciaki podczas wakacji biegały po ulicach. W tym okresie budowałem bazy w lesie, bawiliśmy się w chowanego. Były gry Pegasus, które bardzo były na czasie w tamtym okresie. Jedzenie, owoce, warzywa, wędliny były o niebo lepsze niż dziś. To był też okres Wypożyczalni kaset video. Można było zobaczyć wszystko od kreskówek po horrory, filmy karate itp.

Gość gość
i te cudne reklamy

Pamiętam kultowe RTL 7 i seriale "Słodka Dolina", "Czy boisz się ciemności", "Łoś super ktoś.... "Kamień snów", "Klinika Uniwersytecka" czy na TYP "Żar tropików", "Niebezpieczne ujęcia".

Gość gość
i serial -o kosmicie - chlopiec z andromedy i erie indiana -dziwne miasteczko i cudowne programy tęczowy music box i teleranek 5-10 -15 -ach , szkoda z e ich juz nie ma byly wspaniale i program drops

Oglądałem 5-10-15 zawsze rano w soboty. Było na pewno mniej produkcji typu tandetne seriale. A jak już był jakiś serial był bardziej dopracowany, obsadzony aktorami z wyższej półki.

Gość ania 77
Powiem Wam kochani że płakać mi się chce na te dzisiejsze czasy na to społeczeństwo, tylko pogon za pieniędzmi dzisiaj i nic więcej.. Kiedyś może i było biednie ale ludzie żyli zupełnie inaczej. Kocham tam te czasy moje lata dzieciństwa, nie miałam komputera nie miałam telefonu wypasionego bawiłam się ciągle na podwórku.. A dzisiaj??? młodzieży nie uraczysz ani widu ani słychu:) Nawet muzyka miała swój piękny rytm, dziś teledysk z gołą du...ą musi być i ni do słuchu ni do taktu.Wiem że te lata nigdy nie wrócą ale spróbuję sobie choć namiastkę tego stworzyć w pierwszej kolejności zlikwiduje komórkę mam stacjonarny będzie miał interes to zadzwoni:)Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:))) Anna

Gość gość
co to były z a czasy