Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 293424

problem z kosmetykami z avonu

Polecane posty

Gość 293424

Witam. Niedawno zaczęłam zamawiać kilka kosmetyków z firmy Avon. Konsultantka była wiarygodna, więc nic nie podejrzewałam. Z ciekawości sprawdziłam terminy ważności tych kosmetyków. Wszystkie były po terminie. Zadzwoniłam do konsultantki i powiedziałam jej o tym. Ona orzekła, że jest to jedynie numer partii. No dobrze, ale na każdym kosmetyku powinien być widoczny termin ważności. Przykładowo na żelu pisało ''Z 02.01.2013''. Dlaczego w takim razie nie było terminu ważności? Czy firma ma prawo sprzedawać kosmetyki po terminie?

Nadrukowana data jest zazwyczaj datą produkcji, do tej daty najczęściej dolicza się 2 lata ważności. Ale niestety nie mam pewności co do kosmetyków, które ty zamówiłaś... Może dziewczyna miała na składzie jakieś stare kosmetyki, które leżały u niej dość długo i Ci je sprzedała??

Gość lkfjewfil
avon jest ważny 3 lata od daty na opakowaniu

Gość 293424
Ona ma dużo klientów, nie sądzę. Ale po co komu data produkcji? Daty były na zgrzewie, a tam daje się terminy ważności...

Gość bambarryla147
Kosmetyki firmy Avon posiadują 3-letni termin przydatności do użycia. Data umieszczona na opakowaniu jest datą produkcji. Litera "z" oznacza fabrykę w Garwolinie. Pozostała kombinacja cyfr oznacza : dzień miesiąc rok np. Z 25 08 11. produkt wyprodukowany w Gawrolinie dn. 25 sierpnia 2011 r. tak trodno w google wrzucic?

Gość 293424
Dzięki.

Gość koiuhug
Pytanie: skąd się takie idiotki biorą? Tak trudno poczytać? Z konsultantką rozmawiałas i też jej nie wierzysz? Skąd by wytrzasnęła przeterminowane kosmetyki?

Gość ja damą, a ty rycerzem
To jest data produkcji, a data ważności wszystkich kosmetyków z Avonu to 2 lub 3 lata od daty produkcji.