Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój chomik jest chory

chory chomik co robić?

Polecane posty

Za uchem ma taką gule bardzo schudł i ma takie lysawe placki na ciele. Nie wiem jak mu pomóc. Obdzwonilam weterynarzy ale wszyscy mówią ze nie ma sensu nawet jechać bo oni nie dobiorą dawki leku do tak malego zwierzaka i nic z tego nie będzie. W dodatku nie wiem ile ten chomik ma ale pewnie okolo 2 lat bo u mnie jest już rok a wzięlam go od gościa który też go miał okolo roku i dostał od kogoś innego. Mogę mu jakoś pomóc czy to już koniec?

Gość hahahahahahahahhahhahahahahah
zawsze mnie zastanawiało na choooj ludziom chomik? :D

Gość glebokie gardło
było go arszenikiem nie podkarmiać :)

Dziecko chcialo zwierzątko. Ale wiedziałam ze i tak ja się będe opiekowac i nie przeszkadzalo mi to bo bardzo lubię te maluchy,. Mamy dwa, parkę i są przeurocze. Ja mam chyba jakiś silny instynkt macierzyński bo mnie te maluszki rozbrajają i moglabym patrzeć na nie cały dzień.

Gość asdsad
niestety żaden weterynarz sie nie zajmie chomikiem. może zaparz rumianku i jak bedzie zimny napar, to namocz na wacik i smaruj mu tą gule i te łysawe placki. ja tak mojemu robiłam i pomogło. aha i zmień trociny bo to może od tego jest.

W sensie ze na inny rodzaj trocin mam zmienić czy posprzątać klatkę ? Bo jesli o klatkę chodzi to co 2 dzień wymieniam trociny i właśnie dziś im sprzatałam.

Gość delfinazdina
a skąd Pani ma trociny? kupne czy od kogoś? Bardzo możliwe że od trocin, to częste przypadki u chomików.

Trociny są kupne ze sklepu zoologicznego. Też myslę ze chyba z tego już nie wyjdzie :( Szkoda go. Cudny z niego stworek.

Gość dfdhfkhjlk
Jak to weterynarz chomika nie przyjmie?? Mój szczur jak był chory, to bez problemu mnie przyjęli i wyleczyli, miał właśnie uczulenie na trociny, dostał trzy dawki leku i przeszło. Poszukaj na necie, może gdzieś znajdziesz jaki weterynarz przyjmuje gryzonie w Twoim mieście. Ja poszłam właśnie do takiego znalezionego przez forum o szczurach.

Raczej chomik roborowskiego w dodatku zdecydowanie malutki bo ten samiec jest dwa razy mniejszy od samiczki i teraz wychudzony, nie jest większy od szczura a pewnie dwa razy mniejszy. Niestety jest już stary, a taka szkoda. Zaparzylam rumianek i go nim przetarłam.

Gość 29 l nathalie
Peesde de przetrzyj rumiankiem. Nie rozumiesz ze to może być od trocin

Jak od trocin jak od roku kupuje mu te same trociny i dopiero by to dzisiaj wyszło? Zresztą kupuje mu takie trociny jakie mu kupowal ten gość ktory mial go wcześniej bo dostalam resztę w opakowaniu od niego. To mam mu wywalić te trociny i co dac na dno klatki?

Gość dfdhfkhjlk
jak mój szczur miał uczulenie to go kąpałam też w nizoralu i w klatce miał ręczniki papierowe. takie było zalecenie weterynarza, tylko trzeba uważać aby główki nie zamoczyć.

Gość gość
No jak chomik jest chory, to jest taki lekarz, który się nazywa weterynarz. To po prostu idziesz z nim do niego i się dowiadujesz co mu jest. Koniec kropka. Jak nie masz sprawdzonej lecznicy weterynaryjnej, mogę podrzucić Ci dobry adres: http://www.weterynaria.slask.pl/. Proszę.

Gość gość
ja czasami, jak mam wątpliwosci co do choroby albo diagnozy weta to opisuje przypadek na forum myzoo i sporo osób stara sie mi pomóc :) to jest mega fajne - pomoc internetowa, zawsze cos!

Gość gość
Spróbuj z wizytą u mojego weterynarza - http://weterynarz-szczecin.info/ nie ma zwierzęcia, któremu nie można pomóc. Ciężko zdefiniowac czy zachorował czy jest już stary i kończy swój żywot.

Gość gość
ukatrupić dziada !

Gość gość
życzę zdrówka dla gryzonia, oby z tego wyszedł obronną łapką.....