Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faustynaa

Roczny macierzyński dla wszystkich 2013!!NEWS

Polecane posty

Gość niech zyje premier!!!!
hip hip hurrra!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Rosół z krokodyla
ale spokojnie, to ciągle tylko obiecanki..czym się tak podniecacie???? ustawy jeszcze nie ma :D:D:D

Gość malgorzataxxx
chociaż jedna dobra wiadomość

Gość no i dobrze!!!
ToksycznaKobita - dla ciebie spędzenie roku z własnym dzieckiem to pewnie kara ... ale nie wszystkie matki tak jak ty dają 3 miesięczne dzieci na większość dnia do żłobka .

Gość tak z ciekwosci ???
ToksycznaKobita - a tobie co przeszkadza roczny macierzyński ? Ja co prawda w ciąży nie jestem ale fajnie ze wszystkie mamy załapią sie na dłuższy urlop macierz.

DOBRA TYLKO TERAZ PYTANIE 7 września kończy mi się umowa o pracę. Jeśli załapałabym się na ten roczny to do 21 lutego przyszłego roku mogę pozostać z dzieckiemw domu. Tylko czy będę miała tą szansę? Czy zakład może nie przedłużyć mi uwowy?

Co bym nie napisala to wy i tak przeciez lepiej znacie sie na rynku prac Nasz kraj ma oplakany rynek pracy, nie moze sobie pozowlic na roczny macierzynski,to przyniesie jeszcze wieksze straty niz wam sie wydaje, no ale ja nie zamierzam wam tlumaczyc polityki gosp.runku pracy, i tak nie zrozumiecie o co w tym chodzi,

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
.................

Gość hihihi ta ja
ToksycznaKobita - lepiej powiedz ze nie rozumiesz jak można TAK DŁUGO być z własnym dzieckiem .

Gość no i dobrze!!!
Toksyczna - ja do pracy wróciłam ...uwaga po 3 latach wychowawczego i wyobraź sobie ze mnie nikt nie zwolnił :)

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość nie rozumiem:(
Niby dlaczego po roku maja byc wszystkie panie zwolnione ? wiele ma korzysta tez w wychowawczego i spokojnie wraca do pracy .

Gość Rosół z krokodyla
taki fakt, że teraz kobiety 25,30 letnie bez dzieci, nie będą miały szans by znaleźć pracę.... no ale....dla każdego coś miłego :) Rząd powinien kasę z macierzyńskiego przeznaczyć na ulgi w podatkach, pro-rodzinne, odliczenia z zakupu produktów dla dzieci, niższy vat na produkty dziecinne, a nie dłuższe macierzyńskie. To zdrowsze i bardziej rozwojowe dla gospodarki! i korzysają wszyscy, przez długi czas......dłuższe macierzyńskie to mydlenie oczu, z krótkim skutkiem pozytywnym....

Nie mam teraz ani mozliwosci,ani czasu aby rozwinąc to co napisalam, powyzej.Jak dorwe pod wieczor neta i nie zapomne to jaśniej to rozwine.Musze uciekac

ale przecież to nie jest urlop obowiązkowy... jak ktoś chce to może od razu po porodzie sobie do pracy wracać...

Gość a co to po roku
staje się innym człowiekiem , innym pracownikiem ? Od rocznego siedzenia z dzieckiem w domu mózg mi się zlasuje ? Nasze państwo nie stac na roczne macierzyńskie ale stac na limuzyny , przeloty pana premiera do domu samolotem co weekend , stac na absurdalne premie dla śmiechu wartych ministrów ? Puknij się w łeb i 10 razy zastanów zanim wyskoczysz z kolejną bzdurą

Gość faustynaa
super :) ja rodzę dopiero w czerwcu ale nie będę korzystać z tego prawa, mój pracodawca nie byłby zadowolony jakbym poszła na ten urlop i pewni by mnie szybko zwolnił :/ Ale fajnie że niektóre z Was będę mogły skorzystać.

Gość koci prymityw
Beznadziejny pomysł i koniec. Ja z tego nie skorzystam, niech podniosą zasiłki macierzyński, a nie urlopy w doopie to mam i tak nie zamierzałabym siedzieć tyle czasu.

Gość MamuchaXYZ
Tu się akurat zgadzam z Toksyczną. Inna sprawa że to wciąż PROJEKT.

Gość niby jak mieli by podniesc
niby jak mieli by podniesc zasilek macierzynski? Przeciez dostajesz tyle ile zarabiasz (za ile skladek odprowadzasz).

Gość przecież przez tę utawę
kobietom będzie jeszcze ciężej znaleźć pracę! który pracodawca da teraz kobiecie umowę o pracę?! ludzie!

Gość koci prymityw
A pieniądze na roczny urlop mają? To niech podniosą zasiłek macierzyński o 200%, proste i logiczne.

Gość uebdbd
Wszyscy poniesiemy straty za ten macierzynski

Gość Nietety toksyczna kobita ma
Rację-Ten roczny macierzyński dla jednostki jako kobiety jest dobry.I każda matka to potwierdzi-ale niestety dla polityki państwa ekonomii juz nie bardzo.Tak więc oczywiście kazda matka się cieszy-ale potem to się odbije na kraju poprostu. Sama jestem teraz w 17 tygodniu i zamierzam rok siedziec z małą-bardzo mnie to cieszy, tylko zastanawiam się ja np sytuacja w kraju bedzie wyglądała za 2-3 lata....

Gość cvbnb vb
hura! Bedzie można siedzieć rok w domu i mieć wyjebane na wszystko! Nienawidze roboty,a siedzieć rok w domu i dostawać kase to bajka!!!

Gość vkbkhk
Ta wszystko fajnie, ale różnica jest w kasie bo za pół roku macierzyńskiego dostaje się 100% kasy a za rok-80% więc nie wiem czy to tak fajnie:)