Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzik1987

niskie beta hcg, plamienia, totrbiel jajnika a ciaza

Polecane posty

Gość madzik1987

Witam serdecznie, moze jest ktos z Was kto moglby mi pomoc. Wyjasniam moj problem. 16 marca mialam ostatnia miesiaczke, co 28 dni, trwajaca 4 dni. Kiedy w kwietniu spozniala sie 5 dni postanowilam zrobic test ciazowy- nawet 3 :-) kazdy wykazal wynik pozytywny, przy czym ta druga kreseczka byla dosc blada, ale widoczna. Nastepnego dnia zaczal mnie bolec brzuch i dostalam plamienia. Zglosilam sie do szpitala. Tam wykryto u mnie torbiel na prawym jajniku ok 4 cm. Ale na usg ciazy nie bylo widac. Dostalam duphaston. Beta hcg 16.04-13mIU/ml; 17.04-18 mIU/ml. 19.04 wypisano mnie do domu, stwierdzajac ze ciazy nie ma. Ja plamienia jak mialam tak mam, bolacy brzuch i piersi. 25.04 wynik beta hcg 107 mIU/ml. Przez 4 dni mialam brac luteine, co zreszta zrobilam. Czy to moga byc objawy cp, czy to ta torbiel powoduje wzrost bety, czy moze ciazy jeszcze nie byc widac. Jesli ktos sie orientuje w temavie to prosze o pomoc.

Gość sjkdlaksjlaksdj
beta wyraznie pdskoczyła, może jednak ciąża

Gość madzik1987
Tylko zastanawiam sie czy ona mimo wszystko nie jest zbyt niska. Usg kolejne w poniedzialek dopiero. W szpitalu niestety kazdy mial inna opinie na ten temat i mimo tylu specjalistow nikt nie byl w stanie stwierdzic jednoznacznie co mi jest.

Gość Jeśli jesteś w ciąży
i miałaś regularne miesiączki to beta jest za niska jak na ten tydzień ciąży. Powinnaś udać się jeszcze raz do lekarza.