Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana01

ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość zdesperowana01

Najlepiej zacznę od początku. Dawniej miałam strasznie nieregularne miesiączki, brałam tabsy i się wyregulowały, jakieś pół roku tabsy odstawiłam. Od grudnia do lutego miesiączki były zawsze 14 dnia miesiąca, w marcu wypadła 16 dnia. A teraz jest 26.04 okresu dalej brak. Dokładnie miesiąc temu kochałam się z chłopakiem (zabezpieczaliśmy się prezerwatywami). Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. W sumie nie zauważyłam żadnych objawów ciąży, tylko czasami boli mnie brzuch. Aaa i dodam, że przez miesiąc intensywnie ćwiczyłam, w ciągu 3 tygodni zgubiłam 5,7 kg. Czy to mogło wpłynąć na to, że już 10 dni spóźnia mi się okres?? Mam zamiar w poniedziałek zrobić jeszcze jeden test ciążowy, a po długim weekendzie, jeśli okres się nie pojawi idę do gina.

Gość natalia777
okres bardzo dlugo Ci sie spoznia jesli to zaledwie 2,3 dni to nie ma powodu do niepokoju,cwiczenia nie wplywaja na opoznienie sie miesiaczki, a nawet ja przyszybszaja:) brzuch moze Cie bolec tez od cwiczen, ja mam dwojke dzieci, i przy drugim test z porannego moczu pokazal mi ciaze dopiero w 8 tygodniu, takze jednemu testu bym nie zawierzala i dodam ze nie mialam zadnych objawow przy drugim dziecku, jedynie brak miesiaczki w terminie, pozdrawiam

Gość monika slask
gratulacje jestes w ciazy! ;-)

Gość hdhaskhdkashf
na okres juz nie czekaj,bo duzo czasu mineło, lepiej idz do lekarza okreslic termin porodu i zrobic badania. po tabletkach sie szybciej zachodzi w ciaze.

Gość ona tego nie wie
hmm.... ja też miałam podobnie jak koleżanka wyżej... robiłam 3 testy ciążowe i każdy wyszedł negatywny, a ostatni wykonany był w 7 tygodniu ciąży, kiedy to okres spóźniał mi się 12 dni, ale ja mam długie cykle miesiączkowe, bo co 35 dni. Po takiej długiej przerwie poszłam do ginekologa i okazało się, że dzidzia w drodze :) Ale wiesz co, z drugiej strony, jeżeli wy się kochaliście w prezerwatywie, to musiałabyś mieć dużego pecha żeby w taki sposób wpaść. Oczywiście jest to możliwe... ale raczej wtedy jak gumka jest nawet delikatnie uszkodzona... w innym przypadku, raczej nie ma takiej możliwości... Poczekaj jeszcze kilka dni i idź do gina :)

Gość natalia777
prezerwatywa jest najmniej bezpiecznym srodkiem antykoncepcyjnym:) ja tez wiele testów robilam i dopiero w 8 tygodniu pokazal dwie kreski bylo to dla mnie zaskoczenie bo corka ma 5 lat a syn rok teraz takze nie spodziewalam sie:) ale ucieszylam sie bardzo:)i teraz ten roczniak daje mi tyle radosci:)