Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta44440

potwierdzenie woli zapisu dziecka do przedszkola

Polecane posty

Gość Aneta44440

Witajcie, otrzymałam dziś emaila ze mój 3 latek zakwalifikował się do wybranego przedszkola.W otrzymanym mailu widnieje informacja, że od 25.04 do 06.05 należy"pisemnie potwierdzić wolę zapisu dziecka" .Ja obecnie jestem w delegacji do 16.05 Belgia, co mam zrobić? jak ma wygladac to oświadczenie, czy jest jakiś specjalny druk, czy poprostu trzeba coś napisać od ręki? i jeszcze jedno mam pytanie czy takie oświadczenie moze złożyć babcia? Pozdrawiam

Gość kasia marysia
myślę że chodzi o podpisanie umowy. Jest to bardzo ważne, bez tego zostanie skreślone dziecko z listy i wskoczy ktoś z uzupełniającej. Nie jestem pewna ale myślę że babcia raczej nie moze tego zrobić, tylko rodzice. Ale najlepiej zadzwoń do przedszkola, opisz syt i dowiesz się na 100 %

Gość mama dwóch dziewczynek
Umowa zawarta jest między przedszkolem a rodzicem. U nas wymagany jest dowód osobisty, wpisane są dane rodzica z dowodu i jest to umowa imienna. Nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale jeżeli tak to babcia odpada. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, co zrobić, bo mogą dziecko skreślić z listy jeżeli w określonym czasie nie podpiszesz umowy.

Gość Aneta44440
ok, moja mama ma upoważnienie notarialane do czynności prawnych w moim imieniu zawierania umów i ich rozwiazywania , czy w zwiazku z tym będzie mogła to za mnie zrobic?

Gość 090-0
zadzwoń do przedszkola i zapytaj.

Gość Aneta44440
zadzwonie, jasne, pytałam tylko czy może ktos był w podobnej sytuacji, dodam jeszcze ze sama wychowuje dziecko, bo maż od nas odszedł i mieszka za granicą

Gość Dariusz
Wola przyjęcia dziecka do przedszkola, a umowa z przedszkolem to dwie zupełnie inne kwestie. W woli oświadczasz że dziecko (imię, nazwisko i Pesel dziecka) będzie chodzić do danej placówki. Wolę można wypisać ręcznie lub na komputerze, uzupełniając podpisem. Umowa z przedszkolem podpisywana jest w zależności od danego przedszkola. Jedne dają umowę przy składaniu woli, inne pod koniec wakacji. Proponuję wolę wypełnić za granicą, podpisać, zeskanować i wysłać pocztą po uprzednim telefonie. Jeśli chodzi o umowę to jeśli przedszkole chce umowy natychmiast to prosisz o wysłanie na e-maila i robisz dokładnie jak z wolą. Jeśli przedszkole będzie chciało później umowę, podpisujesz ją po swoim powrocie