Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkova lova

Pasuje założyć taką ramoneskę na komunie?

Polecane posty

Gość po co pytasz, skoro i tak
wiesz ze ja wlozysz? Chcesz sie pochwalic ramoneska? bo nie kumam.

Gość mamamama524
idąc za twoim tokiem myslenia oficerki nadają się tylko na konia a założę się że całą zime w nich biegałaś :-P nie wypada nie wypada.blabla bla ...na pewno zrobi takim strojem przykrość dziecku i popsuje mu tym komunię :-D

Gość ja damą, a ty rycerzem
A według mnie pasuje. Ja sama też mam niedługo komunie i zakladam beżową ramoneskę, bo nie stać mnie na kupno nowego żakietu .Mam gdzieś to co powiedzą inni, mi się bardzo podoba połączenie ramoneski z fajna kiecką:D

Gość mamamama524
14:13 [zgłoś do usunięcia] hahahahauyeuwew ooooczywiście, jestem uciśniona konwenansami jak jasna cholera jutro pewnie popierniczasz w garsonce do kościółka co? xxxxxxxxxxxx wąskie masz horyzonty, skoro widzisz tylko ramoneskę albo garsonkę, wspolczuje nie widze tylko tego i tego, ale przecież do kościółka to zdaniem takich "co wypada" to tylko w garsonce

Gość gfgddhgg
nie chodzi o kościolek tępaku tylko o uroczystosc

Gość mamamama524
14:15 [zgłoś do usunięcia] po co pytasz, skoro i tak wiesz ze ja wlozysz? Chcesz sie pochwalic ramoneska? bo nie kumam. pytała bo potrzebowała rady a że skorzystała z mojej to już inna sprawa :-p

Gość villleaa
Będziesz wyglądać jak bieda, która nie ma się w co ubrać. więc ubiera co ma

Gość mamamama524
nie unoś się z tymi tępakami bo w kwestii inteligencji mogłabym Cię wstydliwie zagiąć, po co Ci to? ja piszę o jutrzejszym coniedzielnym nabożeństwie w kościółku a nie o konkretnej uroczystości, radze pięć razy przeczytać zanim skrytykujesz kogoś :-)

Gość dziad o chlebie, baba o
fiołkach. istnieje cos takiego , jak dress code. Nie okresla, za ile stroj jest kupiony i w jakim gatunku, tylko jaki charakter ubrania pasuje do danej sytuacji. Musisz sobie sama odpowiedzc, czy komunia jest wg ciebie wazną uroczystoscią ( bo przeciez nie musi)

Gość mamamama524
a ty musisz sobie sama odpowiedzieć czy elegancka skórzana kurtka nie pasuje na taką uroczystość. bo tu nikt wagi komunii nie kwestionuje

Gość nie, nie jest ok..
nie pasuje. To komunia a nie zjazd motocyklowy. Ubierz się odpowiednio do okazji a nie wymyślaj do tego dodatkowych ideologii wziętych z dupy.

Gość glistaludzka111111
Ramoneska z Zary 'dobra gatunkowo' i przecząca 'nudzie w modzie', śmiechłam :D Jasne, że to beznadziejny pomysł na strój, ale czy ktokolwiek kiedykolwiek widział dobry gust na uroczystościach? Jak nie młode laski ubrane niestosownie i tanio, to babki, które od lat 90 mają jedną garsone.

mammma - odpowiadam - nawet najbardziej elegancki , drogi i w najlepszym gatunku kombinezon narciarski czy kitel lekarski nie pasuje na bankiet. Chyba,ze jest sie bardzo awangardowym( i doswiadczonym) stylista lub celebryta, ktory chce zwrocic na siebie uwagę. Dla "normalnych" obywateli bezpieczne jest stosowanie dress code.To działa od lat i na cały swiecie.

Gość mamamama524
ja pier...lę jak to dobrze, że mam samych wyluzowanych postępowych znajomych , nie musze się zastanawiać nad tym czy wypada czy nie :-)wiem że jak gdzieś pójdę, to będą cieszyć sie że jestem a nie obgadywać, że ubrałam się jak lubię. też nigdy mi nie zależało, żeby ktos np. na mój ślub ubrał się w określony sposób i wręcz źle bym się czuła gdyby któryś z gości założył wbrew sobie coś czego nie lubi tylko dlatego, że tak wypada. liczą się więzi a nie szmatki, przynajmniej u ludzi o nieuciśniętych umysłach

Gość uważam że nie pasuje
jeszcze gdyby była w jakimś jasnym kolorze, ostatecznie jakby nie było się w co ubrać to mogłabyś ją założyć. Ale okazja wymaga eleganckiego ubioru, trzeba wiedzieć kiedy jak się ubrać

jasne, ze moze wlozyc ramonseke jako kurtke na wierzch(dojsc do koscioła) ale jako zakiet w pomieszczeniu zamknietym juz nie bardzo.

Gość taaa jasneeeeeeeee
Nie pasuje tego ubrac. Najbardziej mi sie podobaja ludzie ktorzy brak gustu, kultury i wyczucia tlumacza wyluzowaniem i otwartym umyslem. buahahahahaha tak sobie to tlumaczcie, zenada

Gość Brunecia0090
pasuje w zależności od tego jaką masz kieckę/spódnicę. Ja mam beżową ze złotą poświatą od dołu czarny paseczek, do tego bym na pewno włożyła ramoneskę:) Musisz odpowiednio dobrać garderobę, żeby ramoneska nabrała z całym ubiorem eleganckiego szyku. Ramoneska jest uniweralną kurteczką ta Twoja b ędzie pasowała i do eleganckiej spódnicy (najlepiej rozkloszowanej i ubranej od pasa >3) i na luzie do jeansow, spodenek.

Gość Brunecia0090
Komunia wymaga eleganckiego ubioru? Fuck... Jak ja musiałam wyglądać gdy 1/2 gości w ur. ubrała się jak na wesele (dosłownie!!!!!!) a ja w żółtą krótką sukienkę (kanarkowy żółty), przepasaną paskiem z metalowych kółeczek w pasie z kołnierzykiem czarnym Bebe i do tego szpile na 10cm obcasie z odkrytymi palcami, stopą nawet niemal całą... Ech... ;) A w tej sukience chodzę na randki akurat.. Ojojoj co to się porobiło;)

Gość jijijijihjuhduhe
ubierz sobie jeszcze legginsy albo trampeczki, i wmaiwaj sobie zes taka luzacka i modna haha.

dla mnie to zreszta na szczescie teoria, bo nie chodze do kosciola, ale jak juz ktos idzie, wypada sie dostosowac do tej zlekka kiczowatej atmosfery, chocby dlatego,zeby nie urazic ksiezy, zakonnic i innych uczestnikow mszy. To nie jest niestety zamknieta impreza ze znajomymi, tylko publiczna, czy ktos chce, czy nie chce.

Gość cecylli
wg mnie nie pasuje to kojarzy mi się ze strojem motocyklisty

Gość mamamama524
14:53 [zgłoś do usunięcia] taaa jasneeeeeeeee Nie pasuje tego ubrac. Najbardziej mi sie podobaja ludzie ktorzy brak gustu, kultury i wyczucia tlumacza wyluzowaniem i otwartym umyslem. buahahahahaha tak sobie to tlumaczcie, zenada hahaha na szczeście tego co widzisz pod pojęciem gustu i kultury ja nie mam potrzeby mieć, wieś tańczy i śpiewa idź nałóż fajny żakiecik i baw się dobrze :-)

Gość mamamama524
15:01 [zgłoś do usunięcia] dziad o chlebie, baba o , chocby dlatego,zeby nie urazic ksiezy, zakonnic i innych uczestnikow mszy. no a powiedz jak skórzana elegancka kurtka może kogoś obrazić? rozumiem jakby miała na plecach napis FUCK YOU ale tak przez sam krój?? :-D

Gość rtrtrtrtty
stac krowę na ramoneske za kilka stow z dobrej skorki jak to sama napisala, a nie stac na glupi żakiet za 100 zl...

mammma - mnie nie urazi, ale przyznasz, ze cala ta oprawa komunijna to na ogól potworny kicz ( same sukienki komunijne!) -spoko, ze sporo ludzi, zakonnice czy ksieza moga to uznac ten ciuch jako brak szacunku do uroczystosci - wiec skoro sie w niej bierze udział, lepiej sie pod ten "godny" ciotkowo - zakietowy styl podpasowac - w myśl tego, co mowia Anglicy" elegancki czlowiek wyróznia sie tym, ze sie niczy. nie wyróznia:)".

Gość mamamama524
15:17 [zgłoś do usunięcia] dziad o chlebie, baba o mammma - mnie nie urazi, ale przyznasz, ze cala ta oprawa komunijna to na ogól potworny kicz ( same sukienki komunijne!) -spoko, ze sporo ludzi, zakonnice czy ksieza moga to uznac ten ciuch jako brak szacunku do uroczystosci - wiec skoro sie w niej bierze udział, lepiej sie pod ten "godny" ciotkowo - zakietowy styl podpasowac - w myśl tego, co mowia Anglicy" elegancki czlowiek wyróznia sie tym, ze sie niczy. nie wyróznia ". tyle że najpierw trzeba się zastanowić, czy będzie nam sen z powiek spędzało to co pomysli o nas ksiądz czy zakonnica? z resztą podejrzewam że mieliby na to bardziej wywalone niż Panie "nie wypada" z tego topa. jak biorę udział w takiej uroczystości to nie dla księdza tylko dla dziecka i Boga, a o tych zdanie się nie obawiam bo liczy się co innego

Gość daremna jesteś dziewczę ze wsi
mamamama524 - to że nie masz gustu to od razu można wywnioskować z twoich wypowiedzi hehehe. "jak biorę udział w takiej uroczystości to nie dla księdza tylko dla dziecka i Boga, a o tych zdanie się nie obawiam bo liczy się co innego" - no to idź z gołą dupą bo skoro idziesz tam dla Boga, na pewno będzie zadowolony że przyszłaś "tak jak cię Bóg stworzył" Każdy wie, że do kościoła niezależnie od przekonań trzeba się ubrać inaczej niż na imprezę. W innych krajach nawet cię tam nie wpuszczą jak się nieodpowiednio ubierzesz i gówno ma tu do rzeczy wyluzowanie itp. pierdoły, więc twoje wiochmeńskie wytłumacznia są śmieszne i żałosne wytłumaczenia.