Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkova lova

Pasuje założyć taką ramoneskę na komunie?

Polecane posty

Gość asadqdwwqdqdwq
na codzień ok ,ale na takie okazje jak jakaś oficjalna impreza , wesele , komunia , egzamin itd to bym nie ubrała takiej , po prostu jest zbyt codzienna

Gość koronkova lova
taka jedna z zamosia72827 uważam że większość ma tandetnych plastikowych a tamte linki pokazałam tylko po to żeby pokazać jak zestawić z sukienką i tyle.Poza tym nie wiem gdzie się ubierać jak nie w sieciówkach typu zara czy,h&m i mango? :D

Gość bialy miś:)
a według mnie lepszy jest ciekawy, oryginalny zakiet niz czarna skorzana ramoneska bo w tym biega polowa dziewczyn z mojego miasta

powertuj katalogi mody, poobserwuj trendy u projektantow to mniej wiecej bedziesz miala jakis zarys, ale najprosciej jest poleciec do zary czy innego mohito i obkupic sie w jakis badziewny szmelc

Gość koronkova lova
Ja szczerze mówiąc nie widzę za bardzo u dziewczyn takich kurtek z dobrej skóry,tylko właśnie tandetne,mam kilka żakietów więc również je biorę pod uwagę.Nie chodzą na komunie więc nie wiem co się nosi na takie uroczystości,myślę że kurtka z dobrej skóry byłaby oki ale kafeterianki wiedzą lepiej ;)

Gość mamamama524
bialy miś:) moja pierwsza ramoneska ma jakieś 15 lat :-) potem doszło kilak innych, kiedyś biegałam w niej sama teraz biega ze mną połowa miasta ale co z tego? skoro to fajny krój kurtki to widzisz w tym jakiś problem? dla mnie głupota była moda na buty z czubem bo to wyglądało koszmarnie i jedyny powód dla jakiego kobiety je nosiły to moda właśnie. ale ramoneska? była jest i będzie super :-)

Gość koronkova lova
biały miś doskonale znam się na modzie,tak jak piszesz o projektantach i katalogach to wiadome jest że potem to trafia w nieco innej wersji do sieciówek

Gość mamamama524
rób to co Ci serce podpowiada :-) jeśli będziesz się dobrze czułą w ramonesce to tak zrób. najbardziej żałosne to ubierac się "pod kogoś" i czyjeś oczekiwania.

Gość koronkova lova
mama dokładnie ja zawsze uwielbiałam ramoneski i ogólnie skórę,wydaje mi się ponadczasowa i na każdą okazję.Najlepiej zwyzywać od gimbusów bo każdy to nosi,tylko co nosić skoro w każdym sklepie jest to samo? skoro tak psioczycie na sieciówki to pochwalcie się gdzie Wy się ubieracie?

Gość koronkova lova
Przymierzę wszytko co mam i zobaczę co i jak będzie wyglądać,też zależy jaka pogoda będzie.Zapewne wiele dziewczyn też powie,że czarna sukienka odpada!!

Gość do koronkova lova
Pasuje pasuje ten kroj jest ponadczasowy i pasuje zarowno do sukienki czy szpilek :)

koronkova rob sobie co chcesz, ja wyraziłam swoją opinie i powtarzac sie nie bede bo po co? a ty mnie tu zaraz zaszczekasz, wykłocaj sie dalej zjadliwa babo o tą swoją badziewną i nudną ramoneske :)

Gość a tak a propos
witaj , problem u Ciebie autorko, nie w tym zeby sie zastanowic co gdzie sie ubiera, ale ze duzo osob bedzie ubranych w podobnym stylu, wiec sie nie wyroznisz, proznosc na pierwszym miejscu , komunia zdaje sie to swieto religinne dziecka przede wszystkim a nie prezentacja siebie. Nalezy tez pamietac, czy Ci sie podoba czy nie , ze wlasnie kultura to ubieranie sie odpowiednio w odpowiednie miejsce , cos jak etykieta na dworach krolewskich, przelozona , na inny poziom i tyle;)

Gość dunbergia
to jest ciuch powszedni, do parku, na zakupy. W żaden sposob nie jest to eleganckie a raczej z lekka sportowe. Zupełnie nie rozumiem idei zakładania tego na taką uroczystość. Klóci się totalnie

Gość do koronkova lova
Nie słuchaj zazdrosnych zjadliwych osob :)

Gość czarodziejka z księzyca:))
a o co ma byc ktoś zazdrosny? nie rozśmieszaj mnie,. o to co ma jakieś 70 % kobiet w tym kraju? padło pytanie wiec ja odpowiedam: nie, nie nadaje sie na komunie. na komunie wypada zalozyc cos elegantszego niz ramoneska, ktora jest dobra na co dzien.

Gość piekna jest ta ramoneska
dobra gatunkowo i widać że to nie badziew.Widziałam ją w zarze ale kosztowała grubo ponad 600 zł,gdyby mnie było stać już bym ją miała.

Gość mamamama524
13:32 [zgłoś do usunięcia] dunbergia to jest ciuch powszedni, do parku, na zakupy. W żaden sposob nie jest to eleganckie a raczej z lekka sportowe. Zupełnie nie rozumiem idei zakładania tego na taką uroczystość. Klóci się totalnie Hahaha sportowa? a jaki to sport uprawia sie w ramonesce?? gratuluję pomysłu :-D Ramoneska może być elegancka , a żakiet może być niechlujny . ale być może ja jestem za mało prowincjonalna żeby z Wami o tym rozmawiać

oczywiście że sportowa, ostatnio widziałam laskę w takiej ramonesce, dzinsach i czarnych conversach.

na marginesie to ta ramoneska pasuje do szpilek jak wół do karety, no ale co kto lubi jak to się mówi.

Gość przeciez nie chodzi o cenę
i gatunek, tylko o charakter stroju. OK, jak dobrze wystylizujesz ( tak jak na zdjeciu z koronką) to moze byc- ale trzeba to zrobic naprawde finezyjnie i z klasa, bo inaczej , jako stroj sportowy , nie nada sie, choćby kosztowala i 6 tys zl, Skoro pytasz, czy sie nada, mysle,ze jednak nie masz pelnej koncepcjoi stylizacji, wiec lepiej odpuscic.

Gość mamamama524
a dlaczego niby nie pasuje? jeśli jest ładnie dopasowana i skrojona tak, że nie wygląda jak wór po ziemniakach to pasuje tak samo jak inna kurtka/żakiet jesteście drobnomieszczańskie żeby nie powiedzieć wiejskie mentalnie

Gość ggrgrgrdweasfd
wiejska mentalnie to ty jesteś :) zero smaku, gustu i klasy.

Gość mamamama524
ooooczywiście, jestem uciśniona konwenansami jak jasna cholera :-D jutro pewnie popierniczasz w garsonce do kościółka co? :-D

Gość koronkova lova
mama nie dyskutuj z ciemnotami zmykam się poopala miłego dnia :)

Gość hahahahauyeuwew
najpierw zakłąda temat na kafe i pyta innych o zdanie a potem wyzywa od ciemnot.. załosna jestes autorko

Gość fuuler
bez obrazy, dziewczyny, ale w takim czymś to można na motor wsiąść a nie iść na komunię, czy chrzciny jednak kobieta powinna mieć nieco finezji i wyczucia

Gość olka2111111
właśnie ramoneska plus sukienka to zero oryginalności , poza tym taka kurtka zwyczajnie do sukienki nie pasuje , nawet to juz nie jest jakieś bardzo modne. jak chcesz być modna to kup sobie jakiś elegacki i modny zakiecik z podwijanymi rękawami i do tego jakąś ładna , elegancką dopasowaną sukienkę i git

Gość hahahahauyeuwew
ooooczywiście, jestem uciśniona konwenansami jak jasna cholera jutro pewnie popierniczasz w garsonce do kościółka co? xxxxxxxxxxxx wąskie masz horyzonty, skoro widzisz tylko ramoneskę albo garsonkę, wspolczuje :)

Gość 398498240324
SKORZANA KURTKA DO ZWIEWNEJ WIOSENNEJ SUKIENKI NIE PASUJE. to tak jkaby ktoś sobie ubrał kozaki do letniej spodnicy albo gruby welniany sweter do szpilek. Kumasz? czy dalej nie?