Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsdfsdfsdf

Czemu nie dostałam miesiączki? Pomóżcie bo sie martwie i nie wiem co robić...

Polecane posty

Gość sdfsdfsdfsdf

Zacznę od początku. Poszłam do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne, bo zawsze kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia a w tamtym miesiącu skończył we mnie ze 3 razy bo nie uważał więc poszłam po te tabletki. Ginekolog przepisał mi Zoely i miałam je zaczać brać jak dostanę okres. Dodam że w połowie tego cyklu dostałam plamienia, a nigdy tak nie miałam. Okres mi się spóźniał więc zrobiłam test ciążowy który wyszedł negatywny. Po dwóch tygodniach od spodziewanej miesiączki zaczęłam się martwić i rano chciałam zrobić kolejny test, ale gdy wstałam to zobaczyłam że dostałam miesiączkę więc bez paniki zaczęłam brać tabletki. Z tym że ta miesiączka była straasznie skąpa, ogólnie zawsze trwa 5dni a ta trwała tylko 3 i prawie wogóle jej nie bylo.. W ciągu brania tabletek miałam pare razy plamienia. Są to tabletki 24+4 czyli w ciągu tych czterech ostatnich powinnam dostać okres a wcale go nie dostałam. Opakowanie skończyłam już 3 dni temu. Następnego już nie zaczynałam bo chlopak wyjechal i bez sensu... Czy powinnam się martwić?

po pierwsze jeśli masz jakieś wątpliwości powinnaś zrobić test ciązowy, a po 2 takie odstawianie tabletek kiedy się chce nie jest dobre i moze wyrządzić wiele szkód w naszym organiźmie, tabletki powinno brać się regularnie ciągiem a nie jeden miesiąc bierzesz a 2 nie....

Gość sdfsdfsdfsdf
no właśnie teraz już o tym wiem. Możliwe że jestem w ciąży czy nie robić jeszcze testu ?

nie powiem Ci przez internet czy jesteś w ciązy czy nie bo to wie tylko ginekolog, ja na twoim miejscu zrobiłabym test. A zasada jest taka jest seks jet możliwość zajscia w ciązę, jeśli miałaś wątpliwosci juz przed zażyciem tabletek to moglaś w trakcie brania zrobić test. podczas brania tabletek krawawienie jest mniejsze, Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test na co chcesz czekać?