Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochezmartwiona

zanik objawów w 7 tyg

Polecane posty

Gość trochezmartwiona

jestem w 7 tyg ciąży trochę się martwie bo mam wrażenie że objawy ciążowe są słabsze niż wcześniej, przede wszystkim nie czuje bólu brzucha ani jajników przy ucisku a wcześniej były bardzo wrażliwe, dodam że biore duphaston i w razie obumarcia ciązy pewnie organizm sam by się nie oczyścił, dlatego się trochę martwie, jak macie dziewczyny w ciąży na tym etapie, czy tóraś miała podobnie, chodzi o słąbsze objawy

Gość wpadka wpadka
mnie brzuch przestał bolec tez jakos w 7-9 tygodniu. I ciesz sie, że objawów nie masz bo gdybys wymiotowała tyle co ja wymiotowałam dzien w dzien to byś miała dosyć. Nie ma sie co martwić

Gość trochezmartwiona
ok czyli to normalne?właśnie ten ból brzucha przy ucisku wcześniej czułam a teraz nic, pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży i ginekolog uciskał jajniki i okolice macicy wtedy bolało i lekarz powiedział że to zdrowa reakcja a teraz nic nie ma, dlatego się denerwuje

Gość wpadka wpadka
mnie podbrzusze bolało na początku jak stałam lub siedziałam z opuszczonymi nogami. Później już było ok. Więc myślę, ze naprawde nie masz sie czym przejmować. Nie każda ciąża wygląda tak samo

Gość Aaaaaaaaaafh
Mnie też objawy ustały i też się martwiłam - to normalne. Co prawda ja nie brałam nic poza kwasem foliowym, więc ratowałam swoje samopoczucie tym, że gdyby coś było nie tak, to bym plamiła, krwawiła.

Gość trochezmartwiona
no jeżeli miałyśćie podobnie to jestem trochę spokojniejsza, tylko właśnie ja biore duphaston i pewnie w razie czego wszystko by mogło się zatrzymać

Gość Wpadłaił
Kobieto ciesz się ja rzygam cały dzień też jestem w 7 tyg.

Gość ja w 1 ciazy bralam luteine
i duphaston a jak poronilam to nic seie nie zatrzymalo tylko sie rozkrwawilam i bylo po wszystkim. Teraz jestem w ciazy z 8 tyg., nie mam mdlosci od 2 tyg, jajniki bola mniej, czasem wcale a piersi raz bola raz nie bola. Ciaza to stresy a objawy sa i znikaja i zno sie pojawiaja. Nie martw sie niczym, chociaz sama mnie pot zimny oblal jak mnie piersi przestaly bolec. Poki co czuje sie swietnie, biore luteine i bylam u gina w czw i jest ok.

Gość ja w 1 ciazy bralam luteine
jestemw 9 tyg, nie 8 :)

Gość mammamia333
Radziłabym Ci jednak udać się do lekarza. Mnie objawy ustąpiły w końcówce 3 m-ca. Piersi zmalały i jakoś wewnętrznie poczułam się, jakbym nie była w ciąży. Moja lekarka wmawiała mi, że jest OK, ale nie wierzyłam. Poszłam na USG 3D i okazało się że ciąża obumarła. Rok później zaszłam znowu i mam kilkuletniego już synka, ale pierwsza ciążę poroniłam. Nie chcę Cię straszyć, ale we wczesnym okresie ciąży trzeba wszystko kontrolować, tym bardziej, że beta HCG pokaże od razu, czy przyrost hormonów jest OK.

Gość trochezmartwiona
no właśnie mieszkam za granicą a tutaj nie jest łatwo zrobić bete, jak bym była w kraju już bym pewnie sprawdziła, no właśnie piersi mniej bolą, a najbardziej mnie martwi brak jakichkolwiek bóli brzucha czy jajników jakby wrażliwość zanikła, wcześniej zawsze tak miałam przed okresem a teraz od około 3-4 dni, chyba pozostaje mi czekać i obserwować, noale mimo wszystko martwie się chociaż piszecie że czasem tak bywa

Gość mammamia333
Wiesz, ja początkowe BETA HCG robiłam prywatnie, zawsze kiedy zależało mi na czasie, jechałam prywatnie, bo wolałam zapłącić niż czekać i się martwić. To nie są duże kwoty, raptem dwadzieścia kilka złotych albo nawet mniej, nie wiem jak teraz. Ale w sumie powiem Ci, że i tak nien masz na to wpływu. Jesli mimo leków podtrzymujących ciążę - coś zacznie się dziać, to chyba i tak nic nie zmieni fakt, czy tą BEtę zrobisz dziś czy za kilka dni. Ja byłam w tych kwestiach bardzo nerwowa, zawsze od razu pędziłam na BETę i od razu na USG. Raz nawet mnie lekarz ohcrzanił i mi przeszło. Ale byłam po jednym poronieniu i bardzo chciałam by ciąża przebiegała dobrze. \Życzę wszystkiego dobrego dla WAs.

Gość mammamia333
Myślę, że nawet za granicą, w każdej większej przychodni ginekologicznej zrobisz beta HCG za nieweilkie pieniądze

Gość Karineczka111
Każdy dzień w ciąży jest inny. Najważniejsze to być dobrej myśli i starać się nie denerwować. Bierzesz leki, więc nie wariuj tylko odpoczywaj. Pooglądaj dobry fim, poczytaj książkę itp. Dopóki nie masz silnego bólu, krwawienia itp. to nie panikuj. Polecam Ci lekturę portalu www.strefarodzinka.pl. Tematyka dla CIebie jak najbardziej na czasie - o ciąży, a potem o dzieciach. Trzymam kciuki. Głowa do góry.

Gość mammamia333
Karineczka, sorry, ale głupich rad udzielasz. Ja też nie miałam innych objawów, poza wewnętrznym przeczuciem, że już nie jestem w ciąży. Żadnych plamień, bóli. A ginakolog wmawiała mi, że jest OK!. Poszłam na USG 3D prywatnie i tam wszystko stało się jasne. Gdybym poczekała dłużej - mogłoby to dla mnie źle się skończyć. POtem dopiero brzuch wzdęło mi jak balon, zaczęły się bóle, ale krwi zero. Niech sprawdzi beta albo zrobi dokładne USG

Gość trochezmartwiona
dziś jest niedziela więc nie było możliwośći zrobienia prywatnie bety gdzieś w przychodni, kupiłam po raz kolejny test ciążowy i zrobiłam po południu, dwie grube krechy wciąż są ale to pewnie zbyt mały wskaznik, piersi i brzuch wciąż mnie nie boli, jednak czasem mam lekkie mdłości w ciągu dnia, może jednak będzie wszystko ok, taką mam nadzieje jednak czas pokaże

Gość sylwinia1
Dzis w 9tc dowiedzialam sie ze ciaza obumarla dwa tygodnie temu...poszlam na usg bo czulam ze cos jest nie tak - przestaly bolec mnie piersi, nie siusialam tak czesto, przestalam czuc niechec do potraw ktorych przez ciaze nie jadlam, nie bolal juz typowo brzuch. Po prostu przestalam czuc sie w ciazy. Dziewczyny chcialoby sie napisac - nie lekcewazcie, ale co to da.... I tak nic sie nie da zrobic