Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapieliskc

Mogę kąpać się w jeziorze?

Polecane posty

Gość kapieliskc

Niedługo lato i moim pytaniem jest czy można ? Całe życie wychowywałam się nad jeziorem i nie wiem jak mam się zachować w ciązy. We wrześniu rodzę takze będę już w zaawansowanej ciązy

Gość moim zdaniem nie
ma żadnych przeszkód, ale na twoim miejscu po każdej takiej "eskapadzie" stosowałabym coś zapobiegawczo np. lactovaginal

Gość taka sobie mamuśka
Zależy jakie jezioro... moja lekarka np. zabroniła kąpieli w wannie (ale od drugiej połowy 2 trymestru kąpałam się tak do 10 minut w temp. 37 stopni-czyli żadna przyjemność), pozwoliła na kąpiel w morzu (ale okazji nie miałam)... Jeśli chodzi o jezioro, to tu jest kwestia jego czystości.. Np. na kąpieliska w moim mieście bym się nie wybrała, tzn. nie odważyłabym się wykąpać.. ale pod koniec 3 miesiąca ciąży byłam w Łagowie.. tam jest bardzo duże, czyste jezioro, super woda.. i spokojnie się kąpałam. Więc po pierwsze warto zapytać lekarza, czy nie ma przeciwwskazań jakiś takich ogólnych, a po drugie to czystośc jeziora jest ważna..

Gość a ja powiem tak...
Ja nie wiedzac ze jestem w ciazy bylam na termach podhalanskich :D. A pozniej jak wiedzialam o ciazy to bylam 2x na basenie krytym. A kapac sie w jeziorze i tak nie bede juz bo za 2-3 tyg moge juz urodzic :D, a poza tym przytylam :o