Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka77

Kacik zydowski - zapraszam!

Polecane posty

Gość alutka77

Witam, Jestem Alicja, pochodze z duzego miasta w Polsce, urodzilam sie w zydowskiej rodzinie. Jestem po studiach, pracuje w firmie spedycyjnej jako pracownik biurowy. Szczerze mowiac ludzie rozne podejscie maja do mojej osoby jesli dowiedza sie o moim pochodzeniu, najczesciej byly oszczerstwa pod moim adresem. Bardzo ciezko z tym zyje, nie ukrywam. Staram sie nikomu nie przyznawac do mojej religii, w pracy poki co nikt o tym nie wie, a to ze pracuje juz 4 rok i szef co rok organizuje firmowa wigilie to zawsze musze znalezc jakas wymowke dlaczego mnie nie bedzie, a to ze wyjezdzam na weekend i nie moge, a to ze mam inne sprawy wazniejsze itp. Do tej pory nikogo nie spotkalam kto moglby byc tym jedynym do konca zycia. Czasem zastanawiam sie czy po prostu dla "swietego spokoju" przejsc na chrzescijanstwo? Bo beda Zydowka czuje sie nikim, tylko boje sie reakcji mojej rodziny, sa bardzo religijni i konsekwentni, boje sie ze mnie sie wyprza, a wtedy zostane zupelnie sama :(. Nawet nie mam przyjaciol. Mam dosc tego, boje sie dyskryminacji, tak mi zle ze wszystkim... :(

Gość jewish juice 91
to ciekawe .. jak opowiadam nowo pozwanym kolesiom o tym z jestem z.... to strasznie dopytuje

Gość Rytrytr
Jak masz problem z religia to zostan ateistka, w tych czasach nikt nie przepada za modlacymi sie za bardzo

Szefowi powiedz, ze jestes ateistka i nie obchodzisz Bozego Narodzenia. Co do rodziny to znasz ich najlepiej i sama musisz cos wykombinowac.

Gość Rytrytr
Mam pytanie czego was tak naprawde uczy ta wasza tora? Ze goje to psy? Pytam serio?

Gość żydostwo do Izraela
a jak nie, to do gazu !!

Gość Rytrytr
Ja nie mam nic do Zydow ateistow, natomiast te mycki, sledzie i inne paskudztwa mnie przerazaja, zreszta tak samo jak katolickie

Gość alicja_ze_smutnej_krainy
"Bo bedac Zydowka czuje sie nikim"- dziwne.., zazwyczaj zydzi uważają się za nie wiadomo kogo, za naród wybrany i to nie jest antysemityzm tylko taka prawda. Miło, że jesteś normalną żydówką :) jak będziesz się lepiej czuć będą chrześcijanką to zmień wiarę, czemu nie.

Gość alutka77
Gdyby to bylo takie proste to juz dzisiaj bym przeszla na cokolwiek cz ateizm czy chrzescijanstwo. Boje sie tylko mojej rodziny... zycie mnie nauczylo tego i doprowadzilo ze jednak nie potrafie tozsamic sie ze "swoja" religia, jedynie co to jestem pod presja pewnych osob. Dlatego dalej tak sobie w tym tkwie...

Gość Rytrytr
Katolicy na szczescie nie podkreslaja swojego wyznania ubiorem

Gość jewish juice 91
to szczera religia w odroznieniu chrzescijanstwa nie zmusza sie do milowania wroga to nienaturalne judaizm naturalna religia. Bog daje nam rozum i jak mamu robic kase i swoje zycie. Chrzescijan uczy sie podanstwa i przegranstwa, by wyzbywali sie pieniedzy ubodzy blogoslawieni. To prowadzi do lenistwa. Stary testament wychwala ludzi swialtych, madrych, majetnych. Nowy testament wychwala ludzi ktorzy sie poswieceaja za innych.

rozumiem że nie mieszkasz z rodzicami? no to droga wolna, możesz robić co chcesz :)

Gość alutka77
Tora, tora, tora to jest nasz drugi Bog - nasza zydowska konstytucja! Jak byly jeszcze te czasy jak bylam jeszcze glupia to bylam tym pochlonieta, teraz zrozumialam tak naprawde sens i chce sie od tego uwolnic

o już się zaczyna która religia lepsza? daruj sobie te komentarze jewish juice

Gość Rytrytr
Gdyby nie Jezus swiat wygladalby jak wielki krater, fakthcznie ta religia uczy biernosci ale tez wprowadzila duzo pokoju, hamowala agresje i nienawisc

Gość jewish juice 91
Bog dal nam tez specjalne walory zapachowe dzieki ktorym mydlo z zyda perfekcyjnie nadaje sie do mycia okolic intymnych :classic_cool:

Gość Rytrytr
Tez wasi swiatli i majetni obywatele siedzieli w Ameryce gdy biednych przerabiano na mydlo

Gość jewish juice 91
Nie kazdy jest ortodoksem i nosi pejsy. Nie mowie ktora lepsza religia porownuje. Byc moze bylby krater. Tylko pamietajcie jedynie zydzi bronia swiat przed islamem. Chrzescijanie maja milowac blizniego. Odac swe koboety i ziemie dla islamistow a samemi sie zabic najlepie. I wpuszczacie ich iberalnie do Europy.

Gość Rytrytr
Kazda religia ma swoje plusy i minusy, natomiast rasistowskie wersety sa wlasnie w Torze, a Islam ,predzej cy pozniej cierpliwosc Europy sie skonczy

Gość jewish juice 91
sraja, a nie bronia 🖐️ gdyby nie to, ze wykorzystuja rzad USA to z ich marnego panstweka nie zostaloby nawet mydlo 🖐️

Gość niunia von felcia
alutka, ty bądź dumna z tego kim jesteś, a rasiści to głupcy... mnie zawsze wyśmiewano że jestem Cyganką i dokuczano mi, bo tak wyglądam, a mi nic na ten temat nie wiadomo.... ludzie są dziwni.... nawet, jeśli mam korzenie cygańskie, to nikomu nic do tego, jestem Polką, patriotką a rasiści to dno

Gość jewish juice 91
zreszta, muzlumanie nigdy nie zaatakuja Europy zbrojnie tylko beda ja "pokojowo" zaludniac i niszczyc od srodka, a zydkom jest to na reke

Gość Rytrytr
Milosc i tolerancja zawsze beda ponad sprytem i przebiegloscia, to dzieki Chrzescijanstwu rozwijala sie cywilizacja i dzieki niemu mogliscie gdzie uciekac

Gość jewish juice 91
Zazdrosc pomocy Ameryki? :classic_cool:.Polska i tak jest w dobrej sytuacji.

Gość jewish juice 91
Polska jest w dobrej sytuacji? :D:D:D mysle ze nie mamy o czym dyskutowac 🖐️

Gość jewish juice 91
Chrzescijanstwo ma tez plusy.

Gość Rytrytr
Kochaj swego blizniego jak siebie samego, gdyby nie te przykazania nie byloby muzeow Holocaustu a swiat dawno by o tej rzezi zapomnial