Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1111

Koszt wesela

Polecane posty

Gość gość
ksiadz 300 zl oragnista 150 zl koscielny 100zl

Gość gość
ja dzisiaj przeliczylam koszta wesela na 200 osob i wyszlo mi ok 30000 oprocz naszych ubiorow i obraczek...:)

Gość weselniczka//'''2014
My bierzemy ślub w przyszłym roku 107osób i wyszło mi ok 32tys Opłata ksiądz 300zł /Oganista 100zł Kościelny/a 50zł USC 90zł Obrączki 1700zł Wystój kościoła 700zł Auto do ślubu + dekoracja 700zł Bukiet Panny Młodej, świadkowej + butonierki 300zł Sala/Jedzenie 107os*130zł= 13910zł Tort/Ciasta 800zł Wódka 150szt(0,5l)*16,99=2548,5 Owoce 150zł Wina 6szt*20zł=120zł Napoje gaz. 80szt(2l) * 5zł= 400zł Soki 50szt(2l)* 4zł= 200zł Wody białe gaz/ng 24szt(1,5l)*2zł= 48zł Winietki 25zł Zaproszenia 140zł Podziękowania dla rodziców 150zł Oriestra 2500zł Fotograf i kamerzysta 4000zł Fryzjer 150zł Makijaż i Paznokcie 150zł Garnitur/buty/kamizelka/musznik/koszula 1000zł Suknia/buty/bielizna/bolerko 1500zł Biżuteria + spinki do mankietów 250zł Inne wydatki 600zł Wyszło ok 32,5tys ale coś czuje że jeszcze z 1000zł do tego będę musiała doliczyć bo napewno cos po drodze wyleci chociaż i tak mam 600zł zapasu ale zobaczymy jak to będzie:)

ja też nie rozumiem tych kwot, ja na swoje co prawda 60 osób wydałam 14 tys, tyle ze tort i obraczki mielismy gratis. i Jak sie chce to mozna próbowac niewielkim kosztem

Gość ilona
cały ubiór panny młodej3,500zł cały ubiór pana młodego2,600zł orkiestra 2,100zł fotograf,kamerzysta3,500zł sala170zl/os bukiet ślubny100zł kwiaty na auto80zł obrączki2,600zł zaproszenia60zł alkohol2,400zł napoje500zł tort350zł ciasto450zł dodatki400zł wesele bez poprawin na 60 osób,wszystko sami przygotowujemy rodzice nic nie pomagają na wesele przyjda jako goście

Gość ilona
powiedzmy że jeszcze coś dojdzie także koszt na 60osób wyniesie około32tys.

Gość gość
120/140 osób koszt całości 55 tys

Gość gość
http://springerband.pl/ zespół profesjonalnych muzyków grających na terenie całej polski. Cena idzie w parze z jakością ;)

Gość gość
A zwrócio się chociaż? U moich znajomych wydali 30tys. zl i 30 tys. zl dostali w kopertach wiec sie zwrócio. Myslę ż prz takich wydatkach warto sobie dołożyć kilka fajnych atrakcji ponieważ na całości i tak sie tego nie odczuje, ja bym chciala żeby były na weselu fajerwerki take jak tu http://www.clickpyroart.pl , kiedys jak bylam dzieckiem prawie zawsze były

Gość gość
witam, my mamy wesele za 2 tyg. w warszawie w piątek, na 84 osoby całkowity koszt 31 000 - już ze wszystkim, sukienka, fryzjer, transport itp. polecam piątki łatwiej się targować.;)

Gość Agniechhaaa
u nas 50 tys /120 osób, bez poprawin. jesli ktos ma czas warto poszukac jakichs oszczednosci. wiele ciekawych porad i informacji dot. kosztow jest duzo w calym necie, np tutaj http://kosztwesela.pl

Gość Natiwe
Cześć! Moje wesele to już tylko wspomnienia. Niemniej jednak cieszę się, że nie kosztowało fortuny (ok. 17 tys.). Stało się tak, bo wiele rzeczy zrobiłam sama lub przy pomocy Dobrych Duszków - moich przyjaciół. Polecam zapisywanie wszystkich wydatków w Excelu. Polecam świetny darmowy kalkulator. http://finansenaplusie.pl/kalulator-slubny-w- excelu/

Gość fortes
Cóż, wiele zależy od danego przypadku. U nas np. dochodził koszt dowozu gości - wyszło 1800 zł, autobus, duża odległość, porządne auto od Dar-trans z kierowcą. Ale to są tematy, o których należy na takich imprezach pamiętać. Nie chodzi o to, aby zyskać, tylko o zapewnienie gościom udanej imprezy i wygody.

Gość gość
W zasadzie kluczowe znaczenie dla kosztu mają dwa czynniki - sala i atrakcje. Na atrakcje można wydać nawet kilkadziesiąt tysięcy, ale przecież wiadomo, że to całkowity zbytek, więc po co to komu? Tym bardziej przy ograniczonym budzecie? Mieliśmy wesele w Wawie. Postawiliśmy na świecie miejsce - http://www.hphotel.pl/ a odpuściliśmy część atrakcji. Patrzeliśmy najtańsze sale, ale po prostu nie bylibyśmy z takiego wesela zadowoleni.

55 tysięcy za wesele? Na 60 osób? No to kochana zaszalałaś. Wychodzi prawie 1000 zł na osobę. My robiliśmy wesele na mniej więcej tyle osob ale wyszło nam kilkakrotnie mniej. Nie liczę jednak wycieczki, którą zrobiliśmy sobie wypaśną. Myślę,ze jeśli wszystko zaplanuje się z odpowiednim wyprzedzeniem to można zorganizować to w dobrej cenie. A nie w tak wysokiej. Polecam szczególnie zwracać uwagę na salę. Sa droższe i tańsze i niekoniecznie ta droższa będzie lepsza i ze smaczniejszym jedzeniem https://www.saleweselne.com/ - na stronie jest spory katalog. Można sobie poczytać o cenach

Gość gość
koszty moga byc bardzo rozne, mozesz miec np sale placac 180zl od osoby a sa i sale za 300zl od osoby to samo np z fotografem sa po 1000zl i sa po 15000

U mnie na 70 osób wesel wyniosło ok. 30 tys. Wszystko zależy ile osób i oczywiście czy z mega pompą czy bardziej skromne.

Gość gość
Różnie, to zależy od wielu czynników. Dla mnie kluczową rzeczą na weselu to była sala weselna. Długo jej szukałam. Zrobiłam w Venge w Łodzi, dla mnie sala idealna pod wieloma względami. Ogólnie było super!

Gość gość
Szczegółowe cenniki dotyczące organizacji ślubu i wesela znajdziesz na https://www.gdziewesele.pl :) Polecam! Bardzo fajna i pomocna strona!

Gość gość
U mnie płacili rodzice więc nie wiem ile kosztowała sala, alkohol oraz zespół. Wesele miałam organizowane w restauracji www.creatorklub.pl we Wrocławiu. Wszyscy goście bawili się do samego rana, a wielu znajomych mówiło mi, że to najlepsze wesele na jakim byli.

Gość danuta01
Pożyczka na własne wesele to trochę średni pomysł, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W banku Raiffeisen możecie dostać kredyt gotówkowy be odsetek. Bank pobiera jedna prowizję od ilości rat, więc sami decydujecie ile was będzie kosztować ta przyjemność.

Gość gość
Jeśli chodzi o salę to my super się bawiliśmy w zajeździe Hetman w Łuszczowie http://hetman-luszczow.pl/ Super klimat, jedzenie, obsługa – po całości nam pasowali, wszystko było profesjonalnie zorganizowane. Z tego co wiem od kuzynki to sala nie była droga.

Gość Euniczka

My zaczeliśmy od zarezerwowania sali, to największy koszt jeśli chodzi o wesele. Wybraliśmy fajną salę na śląsku - Zajazd Kwadrat. Wszystko ma czego potrzeba a cenowo jest bardzo atrakcyjna. A teraz ogarniamy resztę i szukamy gdzie możemy zaoszczędzić np uzywana sukienka czy tańsza biżuteria 🙂