Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh ;(

Jak przestać zadręczać się o braku chłopaka?

Polecane posty

Gość ehhh ;(

Cały czas w każdym nowo poznanym chłopaku doszukuję się tego, że poznałam swojego przyszłego chłopaka. Stało się to wprost obsesją. Cały czas myślę o tym, że jestem sama i muszę dobrze wyglądać aby płeć przeciwna zwróciła na mnie uwagę. Jestem taka samotna... :(

Gość Doktof Eros
Im mniej ci bedzie zalezec tym bardziej beda na ciebie leciec a ty przestaniesz sie tak spinac

Gość ehhh ;(
Ale jak mi właśnie zależy... To co zrobić żeby nie myśleć, że chcę kogoś mieć?

Gość ehhh ;(
Nie wiem co jest gorsze...zasmakowanie miłości i później niemoc bycia zakochaną czy całkowity brak możliwości poznania miłości.

Musisz mieć jakąś pasję, bo gdy będziesz wciąż o tym myślała, to się zadręczysz. Miłość przychodzi często w najmniej spodziewanym momencie, szczególnie wtedy gdy jej nie szukamy.

Gość Doktof Eros
No to jak chcesz miec chlopalka to w czym problem ?

Gość Siq
zajmij się czymś innym.

Gość kokololo
ja pewnie nigdy nie bede miał dziewczyny , jakos sie za bardzo nie przejmuje , trudno , robie to co sprawia mi przyjemnosc i nie mysle wiele o tym

Gość Ouy
Chyba chciałaś powiedzieć: brakiem chłopaka :-O

Gość kkkkkkkikikiki___
tak jak większość radzi, znajdź sobie jakieś zajęcie , coś co Ci będzie przynosiło przyjemność i rób to. Facet sam sie znajdzie.

Gość kkkkkkkikikiki___
tym bardziej ,że można robić milion rzeczy , które przynoszą przyjemność nie mniejszą niż faceci.

Gość ehhh ;(
Tylko obawiam się, że gdy już znajdę tą pasję to nagle najdą mnie takie myśli:" o, powinnam kogoś poznać, mieć chłopaka itp.". Że chyba żadnemu się nie podobam. Bo gdyby było inaczej już bym kogoś miała.

Gość ehhh ;(
Chyba rzeczywiście zachowuję się jak zdesperowana i to facetów odstrasza.

Gość kokololo
napewno tak , bedzie , tez czasem mysle , ale ogolnie , trudno sie mowi , robie co lubie , min chodze na koncerty , jest to dla mnie ogomna przyjemnosć , wieksza nic bycie z laska , wiec tragedii nie ma , jest duzo rzeczy ktore mozna robic, czemu nie masz faceta ? jestes wredna , brzydka ? gruba ? czy co ?

Gość ehhh ;(
Dlaczego wszędzie trąbi się o tym, że każdy powinien być sparowany?! To jest wkurzające... Gdy ktoś nie ma drugiej połówki to już jest z tą osobą coś nie tak. Takie jest myślenie, że wszyscy powinni kogoś mieć.

Gość ehhh ;(
O tym jaka jestem powinni powiedzieć Ci którzy mnie znają. Moja ocena będzie subiektywna. "Co komu przeznaczone to na drodze za przeproszeniem rozkraczone" - ten cytat powieszę sobie nad łóżkiem.:D Świetne.;)

Racja. Dlatego każdy ma w sobie chęć szukania partnera. Trzeba się nie podporządkowywać temu . Olać to i nie być takim jak inni.

Gość Brunen Weczorową Pora
Umówić się na randkę w słoneczny z nieznajomym np ze mną ! Skąd jesteś?

Gość ehhh ;(
Heheh :D Brunecie...południowy-wschód Polski.:D

Gość ehhh ;(
Właśnie. Dużo jest takich tematów. Próbuję sobie to jakoś tłumaczyć, ale to mnie nie zraża do facetów.:D

Gość Brunet Weczorową Porą
och szkoda ja jestem z lubuskiego

Gość ehhh ;(
No to się spotkaliśmy :D

Gość Brunet Weczorową Porą
No szkoda

Cukiereczka 24, jak ktoś już gdzieś zauważył - te szczęśliwe nie siedzą na forum ;) Autorko - świetnie Cię rozumiem. Myślę, że ta "obsesja" jest powodowana wiarą w to, że związek z mężczyzną to spełnienie wszelkich marzeń, to wielka romantyczna miłość, której można się oddać. I pewnie w tym jest jakaś prawda. ALE. Miałam tak kilka miesięcy temu, że chęć POSIADANIA chłopaka stałą się tak strasznie silna, że nie mogłam naprawdę myśleć o niczym innym, Ślęczałam w bibliotece nad książkami i musiałam co chwila upewniać się: "kocham literaturę, nie muszę mieć chłopaka", ale i tak odwracałam się na widok każdego przystojnego faceta. A potem i te pozory porzuciłam i myślałam już otwarcie, że CHCĘ CHŁOPAKA. I prawda, jestem pewna, że tę potrzebę MANIA chłopaka wykreowała we mnie współczesna kultura. Bo sama chęć bycia z kimś jest najnaturalniejsza na świecie. W każdym razie tak chciałam tego chłopaka, że gdy pewnego dnia na zajęciach dodatkowych z filozofii jeden mi się spodobał, a sytuacja była sprzyjająca, to tego samego wieczoru się z nim całowałam - pierwszy raz! Spotykaliśmy się przez miesiąc, a potem dopiero wyszło, że mamy inne potrzeby, poziom rozwoju (nie że niższy-wyższy, ale zupełnie inny), doświadczenia... I trach. A teraz, po tej "lekcji"... znów chcę mieć chłopaka :P Ale powtarzam sobie "być, nie mieć" i dużo bardziej cenię chwile, kiedy razem z przyjacielem przełamuję jakiś kryzys w naszej relacji niż pocałunek bez miłości. Powodzenia!

Gość ehhh ;(
No racja. W sumie to takie mam wyobrażenie o miłości, że jest romantyczna. Spacery, przytulanie całowanie, ale wiem, ze tak jest na początku, a później ta miłość "dojrzewa" itd. Dzięki za komentarze. Przemyślę to. No is próbuję się czymś zająć. Ciekawe na jak długo...;p

Gość panna marianna
potem jak bedziesz juz kogos miała to bedziesz marzyć o wolnej chwili dla siebie więc wykorzystaj ten czas na zabawę. Wyjdz gdzieś ze znajomymi. ja mam męża i dziecko i prawie zero wolnego czasu tak dla siebie.

Gość herbatka u tadka
Ja też muszę przywyknąć do samotności, tylko że moim problemem akurat jest brzydota... Bo nie wierzę, że mogłabym być ładna skoro nigdy nikt się mną nie interesował :o