Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beaatka923

Świadkowa -POMOCY

Polecane posty

Gość beaatka923

Witam biorę ślub w sierpniu. Mój problem dotyczy świadkowej. mam dwie przyjacółki izę i anię.Anię poprosiłam o bycie świadkową ale zauważyłam że za bardzo się nie interesuje. myślalam że mi pomoże w organizacji chociażby poltrabentu (nie mam mamy ani żadnej cioci na którą mogłabym liczyć) a ona tylko martwi się o to żeby ładnie wygłądać i jaka sukienkę sobie kupić. z narzeczonym stwiedziliśmy że Iza byłaby idealna i po dłuższej rozmowie zdecydowałam że chce zmienić świadkową. tylko jak mam to zrobić, skoro już zapytałam Anię i się zgodiła z radością. Niestety żałuję tego wyboru bo tak naprawdę chciałabym zeby to Iza była ze mną w ten wyjątkowy dzień. jak mam to zrobić żeby ania się nie obraziła i żeby była na moim weselu jako gość?????????????????????????????????????????????

Gość trudno powiedzieć ale
No niestety, ale Ania na pewno się obrazi jak byś nie powiedziała. Ale jak jesteś pewna że chcesz Izę, to bądź asertywna, w końcu to Twój dzień. Powiedz, że przykro Ci, ale przemyślałaś sobie jeszcze i chcesz żeby była Iza, coś tam jeszcze musisz wymyślić. No trudno, szkoda, że się wcześniej dobrze nie zastanowiłaś, bo na pewno będzie tej ance przykro. A w sumie to Ty masz się źle czuć przez całe wesele?