Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

Czy mogę wozić już 3,5 mc w spacerówce??

Polecane posty

W gondolce jest straszny lament i płacz nie wiem dlaczego. Może mu już za ciasno?? Jest dużym chłopczykiem jak na swoje mc i wygląda na ok 6mc:) mimo wszystko czy to nie za wcześnie??

Na płasko to czemu nie :) Ale na wersję siedzącą, czy półsiedzącą bym poczekała... Kręgosłup jeszcze za słaby. Ewentualnie na krótkie spacery nosidełko samochodowe wpięte w stelaż. Dziecko będzie do góry (a większośc lubi), a plecki stabilnie podparte (lepiej niż w spacerówce).

Gość Wiesz ile cm ma twoje dziecko
i wiesz doskonale ile ma gondola na długość , widzisz poza tym czy głowa i stopy się mieszczą więc o co chodzi? Skoro dziecko się mieści (głowa nie ociera o rand) to nie ma się co martwić. Pierwsze słyszę żeby 3,5 miesięczne dziecko nie mieściło sie w gondoli i przez to musiało wywędrować do spacerówki . Ciekawe kto tu bardziej płacze by coś zmienić, dziecko czy mamusia.

Gość Autorko a ile ma twoje dziecko
długości i jaką masz gondolę (model)?

w foteliku też woziłam ale wyglądało to tak jakbym go we wrzatek wkładała:( nie wiem czemu jest taki lament na spacerze w domu w wózku ok, w foteliku ok a na dworze sie zaczyna jazda... tak, tylko w pozycji leżącej ewentualnie poduszeczka

Gość Autorko a ile ma twoje dziecko
Według mnie z tą spacerówką to przesada , można podpiąć fotelik do stelaża i tak wozić (mało zdrowa opcja dla kręgosłupa ) ale zwyczajnie w spacerówce się siedzi lub leży kiedy dziecko ma już twardszy kręgosłup a nie 3,5 miesięczniak który musi leżeć na płasko , poza tym jeżeli już się uprzesz to powinnaś mieć specjalną wkładkę a nie każdy model spacerówki taką ma. Według mnie normalnie powinnaś wozić syna w gondoli najkrócej jeszcze z miesiąc a potem możesz pomyśleć o spacerówce jeżeli jest odpowienio płaska i zabezpieczona po bokach . Moje dziecko też było bardzo długie ale do 5 miesiąca (własnie przez długość) leżało a potem pół leżało w gondoli (miałam podnoszony materacyk w gondoli) .

Gość To nie kwestia gondoli
tylko samych dzwięków jakie dziecko słyszy na dworze. Pewnie rozprasza je światło , hałas , może nie może wtedy usnąć, wyciszyć się? Spróbuj zasłonić budę pieluchą albo są takie specjalne baldachimy przyczepiane do budy i poręczy wózka, możesz też zawiesić jakieś zabawki na widoku na budzie albo brać pozytywkę i mu puszczać.

Gość To nie kwestia gondoli
No a skoro w domu w wózku piszesz że jest ok to znaczy że gondola nie jest ciasna tylko przeszkadza mu to co mówię.

xlander. Spacery są koszmarem, żadne pieluszki, maskotki, grające grzechotki i chodzenie w totalnej ciszy nie pomaga. Męcze sie już tak ok 2 tyg i wstyd mi chodzić z własnym dzieckiem na spacer bo się drze nie płacze

Gość Anna0400
Mieliśmy to samo z tym że u nas 4,5 miesiąca córeczka. Przesiedlismy się do spacerowki na plasko lub prawie plasko i jest spokoj o cisza

Gość he he no wieszzz
ja kupilam spacerowke rozkladana na plasko jak dziecko mialo 4 msc i w niej jezdzil,tez nie chcial w gondoli. W gondoli go wozilam swego czasu tak,ze kladlam na brzuch,obnizalam maksymalnie ta bude i lezal sobie i patrzyl na swiat.Smiesznie to wygladalo.

Gość a mozeee
płacze bo nie może zasnąć>? Mój synek ma 5 miesięcy i tak robi. Czasamo też się wydziera, ża az wstyd ale cóż dzieci to mają że płaczą. Ja staram się go wymęczyć przed spacerem w domu i wtedy dop. wychodzimy. Po ok 5 min czasami 15 spi i też czasami płacze te 15 min czasami tylko mruczy albo od razu pada i jest cisza :)

Gość nie wiem czemu niektorzy
Czepiaja sie spacerowek tak wczesnie. Chyba niee zdaja sobie sprawy z tego,ze niektore spacerowki dozwolone sa od urodzenia! Wystarczy poczytac dane producentow. Sa rozkladanae na plasko,maja zabezpieczenia. Wiec jak uwazasz,ze twoja sie nadaje to smialo uzywaj i sie nie pytaj idiotow na forum :P