Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaawlosy

Moje włosy !!!

Polecane posty

Gość aaawlosy

Witam! Drogie panie już nie wiem co robić! Moje włosy od pewnego czasu wypadają garściami linie sie bardziej niż mój pies! Są suche a końcówki mocno rozdwojone. Ostatnio podcinałam włosy ale nic nie dało przy każdym myciu nakładam odżywkę. A raz w tygodniu nakładam maskę z jajka itd. Może przez to że od 4 miesięcy prostowałam włosy nawet 4 razy dziennie. Teraz przestałam od 2 tyg. nie prostuje jednakże susze suszarką by je jakoś ułożyć. Co robić ? jak je odżywić ? wolała bym bez tabletek ale jak jak jakieś serio polecacie to proszę napiszcie. Wiem było dużo tego rodzaju postów ale w poprzednich nic nie znalazłam dla siebie. Z góry dzięki za każdą pomoc i pozdrawiam.

sama sobie wlosy załatwiłaś. Nie rob z nimi NIC. Przeciez to jest cienki eprawie jak pajęczyna a ty to piekłaś w prostownicy, rozsądna jestes??? Chyba nie bardzo. Pij duzo, odzywiaj się dobrze, nie uzywaj ZADNEJ chemii do wlosow , zetnij koncowki zjarane, i czekaj przez rok na 12 cm efektu. i psikaj odzywką seboradin kosztuje ok 30 zl w aptece. Taką czerwoną z rzepy. Nic wiecej nie rob bo im wiecej zrobisz tym gorzej na tym wyjdziesz.

Gość Dbająca o włosy :)
Napiszę Ci co ja robie z włosami , bo oważam ze są dość zadbane i rosną ładnie :) Zażywam tabletki z BioOgrody "Wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy" Cała linia z Herbal Care "Skrzyp polny" - szampon, dżywka, spray. Do tego 1 w tyg maska z BioVax do zniszczonych włosów . Nie susze, nie prostuje, sama podcinam co ok 2 miesiące same końcóweczki. A, i jeszcze na końcówki, jak już lekko przeschną (ale nie do końca) nakładam trochę maski z "Ziaja" do zniszczonych włosów. Naprawdę warto w to wszystko zainwestować, jest to o wiele tańsze, bardziej naturalne i bardziej skuteczne niż te wszystkie chemiczne półsrodki które proponują nam cudowne celebrytki w Telewizji. Gorąco polecam ;)

jeśli chcesz to napiszę Ci ceny tych wszystkich produktów. jeśli jesteś zdecydowana je zastosować. Jak coś to pisz. na temat włosów pytaj o wszystko ;)

a dlaczego dzieci mają zdrowe piękne wlosy?? Bo nie nakladają na nie zadnego dziadostwa.

smierc, troszkę zbyt drastycznie :) można naprawić włosy w łagodniejszy sposób, ja swego czasu też bardzo zniszczyłam moje kudełki ;) ale udało mi się o nie zadbać i jest coraz lepiej.

Dzieci mają zdrowe i piękne włosy bo nie sa u nich aktywne tak bardzo hormony jak u dorosłych. Między innymi te odpowiedzialne za łój, czy suchą skórę.

hormony swoją drogą ;) drastycznie? Czy ja wiem :D? Nie robienie niczego jest drastyczne? Ja mialam tak zniszczone wlosy ze Wam mowie, katastrofa. Spalone, kruche, no tragedia. W koncu stwierdzilam ze wywalam wszystko wlącznie z prostownicą i nie ruszam ich. I są nie ruszone od 3 lat, są piękne, zdrowe i jedwabiste i zajebiste :)

To jest akurat prawda... Dopóki bylam dzieckiem takim 3-4 letnim, mialam zajebiste wlosy.. Sliczne loki, świetny polysk, skret, wszystko... A potem z kazdym rokiem po prostu coraz wieksze siano... Najlepiej kupić najprostszy szampon dla dzieci i nim myć wlosy. Mi sie od jakiekoś czasu już mniej puszą dzieki temu... Jak dam im samym wyschnąć to nawet 'ujdą'. Chociaż nadal to wyglada, no nie powiem ze idealnie, ale już lepiej niż gdy myłam szamponami z SLSem i resztą gówien przez kilkanaście lat Olejowanie podobno jest świetne do zniszczonych włosów, ale ja dopiero w to sie zagłebiam, wiec nie potwierdze nie zaprzecze. :P

Gość aaawlosy
Dziękuje bardzo dziewczyny bardzo mi pomogłyście byłam po prostu załamana a juz mam troszke nadziei na odratowanie ich.