Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocna.......

czy powinnam się wtrącać

Polecane posty

Gość Pomocna.......

mam takie pytanie,jestem osobą która zawsze wysłucha,stara się pomóc.od jakiegos czasu moja kolezanka ciągle kłóci się z chlopakiem, bardzo dobrze ja rozumiem bo kiedys miałam podobne problemy co ona, wszystko mi opowiada,staram sie pomóc. mój chłopak jest przeciwny temu i jej tez. jak uwazacie czy powinnam sie wtrącac ??oczywiscie nie mowie jak powinna postąpic bo to jej decyzja itd.ale wyslucham,staram sie pocieszyc, porównuje ze tez miałam podobnie.

co znaczy wtrącać? Uważam, że nie powinnaś sie wtrącać, ale masz OBOWIĄZEK nie tylko wysłuchać ale i też doradzić jako przyjaciółka.

Gość paryz polnocy
zeznań animusz

Gość Pomocna.......
doradzam jak mogę, ale ten jej chłopak tak sie wkurza,nie przejmuje sie tym ale...

Gość Pomocna.......
poza tym on trzyma bardzo z moim chlopakiem i żle sie czuje bo raz musiałam go oklamac by cos nie wyszlo na jaw,ze ja to powiedzialam jej

To jej życie i ona musi podejmować decyzje. Nie uszczęśliwisz jej na siłę. Możesz tylko sugerować, doradzać, powiedzieć że w razie czego moze liczyć na Ciebie. Z chłopakiem niby się kłóci, ale jednak z nim jest. Zatem chce z nim być. Nie zmienisz tego swoją pomocą.

Gość Pomocna.......
jej się wkurza i moj ciągle mówi,nie pomagaj bo jeszcze odwroci się to przeciwko tobie

No cóż, z mojego doswiadczenia wynika że to Twoj chłopak ma rację.Z reguły to właśnie tak wygląda. Że końcem końców to Ty będziesz ta zła

Gość Pomocna.......
ale co mam kolezanke samą zostawić?nic nie mowie jesli chodzi co powinna zrobic,bo sama decyzje musi podjąć, ale wspieram jej,opowiadami jak ja miałam podobnie to co robiłam itd.napewno on ma racje tez ale co mam zrobic

Może nie aż zostawić, ale możesz się nieco zdystansować. Wszystko zalezy od tego jak bardzo jestes zaangazowana.