Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deathly

Pieczenie pochwy

Polecane posty

Gość Deathly

Od kilku dni dostałam świądu pochwy i odbytu. Było to znośliwe, nie utrudniało mi życia, potem objawy się nasiliły, zaczęłam używać kremu Vagisil, który ma ulżyć w różnych infekcjach, obtarciach. W tej chwili, świąd ustąpił, ale zaczęła mi schodzić skóra, jakby po odparzeniu. Upławy są lekko żółte, ale to nie zauważalnie, zapach mają normalny, zdrowy. Co mam zrobić? W tej chwili nie mogę udać się od lekarza, a pieczenie utrudnia mi funkcjonowanie. Pomocy!

Gość Deathly
Dodam, że kiedy miałam świąd, pomagały mi leki na alergię (jestem alergikiem)

Gość poniedzialekrano
To prawdopodobnie infekcja i powinnaś znaleźć czas aby udać się do ginekologa. A czy przypadkiem ostatnio nie nosiłaś stringów, one powodują b. często podrażnienia i w dodatku przenosi się niekorzystne bakterie z pochwy do odbytu. Ja na twoim miejscu nie lekceważyłabym tego i pomaszerowała do lekarza. Do czasu wizyty może ci pomóc probiotyk dopochwowy ginekologiczny, provag żel, który zawiera bakterie kwasu mlekowego i dobrze nawilża i łagodzi podrażnienia oraz podmywać się możesz tantum rosa. Powodzenia.

Gość nataliii+
Podmywaj się płynem z kwasem mlekowym i zakładaj sobie invag, probiotyk odbuduje zachwiana mikroflorę w pochwie, posiada pozytywną opinię PTG, dlatego jest bezpieczny i nie będzie powodował u Ciebie alergii. Najlepiej zrób posiew z pochwy, jeżeli śluz jest żółtawy, to może nie doleczyłaś infekcji.

Gość (igiełka)
Najlepiej byłoby gdybyś wybrała się do lekarza po właściwe leki. Domowymi sposobami infekcji nie wyleczysz, a z tego co wiem zmieniony kolor śluzu nadal świadczy o problemie. Probiotyki to dobry pomysł, do mycia płyn o niskim pH i po umyciu provag żel, który złagodzi podrażnienie i uśmierzy swędzenie, mi zawsze pomagał przy takich problemach. Ma przystępna cenę i jest wydajny, dlatego stosuje go codziennie w celu profilaktyki.

provag żel dobrze łagodzi i też nawilża, więc może być dobrym rozwiązaniem dla ciebie, nie uczula, więc możesz być spokojna, ale mimo wszystko powiedz o tym lekarzowi

Gość Marzenkaa22
Ja zawsze piekę pochwe przez 30 minut, 200*C na termoobiegu.

Gość marudna zosia
kup sobie do mycia płyn laktacyd, dopochwowo probiotyk lactovaginal i maść clotrimazolum na swędzenie. oczywiście to rozwiązanie tymczasowe pozwalające przetrwać do wizyty u ginekologa.