Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shock-wave

Słyszeliscie że wysyłają cztery osoby na Marsa w 2023 roku ?

Polecane posty

Gość tenMax
ciekawy jestem, czy NASA pokaże tych śmiałków w realu, gdy będą zjedzeni i zchupani jak czipsy przez mieszkańców Marsa a może NASA pokaże jak istoty z Marsa grillują ? już ciekawie się wszystko zapowiada , jak rok 1969 i wypad na Księżyc w studio telewizyjnym , ile wtedy NASA ludzi oszukało w 1969 roku , 10 milionów , czy 100 milionów z lotem na Księżyc ?

Gość zinsynuowany
Apropo księzyca to juz prędzej tam widziałbym pierwszy etap tzw kolonizacji kosmosu bo znajduja si e tam pokłady izotopu helu. zwanego helem trzy. Bez tego ani rusz. Tak jakbyśmy chcieli rowerem na dno rowu marjańskiego sie wybrać

Gość kilka z was
szok , bilet na marsa w jedna strone :-0. Wiecie co , ja nie wiem czy ktos bez odpowiednich badan , wybrany przez internautow sie do tego nadaje. Przeciez w koncu ktos zateskin za sloncem ,za plaza , za ptakami w locie , za powietrzem , za glupia telewizja , browarem w ogrodku przy pubie, za grilem z rodzina czy znajomymi , za kinem ,za swietami z padajacym sniegiem za oknem , za laka czy blokowiskiem. Dla mnie to jest naprawde niedouwierzenia. Juz niejeden hojrak byl co gdzies wyjechal , poza swoje miasto panstwo i jeszcze szybciej wracal . Nie jedna po wyjezdzie plakala ,ze chce wrocic do mamusi , mimo ze wczesniej nie byla swiadoma ze moze tal pomyslec. Rozumiecie o co mi chodzi ? OK, fajnie gdzies pojechac , ale po paru dniach teskni sie za wlasnym wyrem .

Gość kilka z was
* chojrak of course :-0

Gość kilka z was
tenMax o co ci chodzi z tym oszukaniem przez nasa?

Gość Aaaaeeeeee
"6 miliardów USD" Przy koszcie ISS brzmi to jak napiwek :D

Gość zinsynuowany
" 23:02 [zgłoś do usunięcia] 213123213213 zreszta Hawking jest sparalizowany i raczej nie mógł nic powiedziec x x ok. nie mam więcej pytań, wypie**alaj kretynie..." ­ Dlaczego? Przecież jest sparaliżowany i nie mówi tylko używa syntezatora mowy bodajże. Czy wg Ciebie jakos go obraziłem?

Gość tenMax
w sumie to NIC ale nadal Rosjanie się śmieją z NASA i z tego wyjazdu na Księżyc z ekipą Armstronga ,hahahaha

Gość zinsynuowany
W sumie to nawet nie wiem czy On jeszcze samodzielnie myśli. Może nasa albo inna agenda rządowa wykorzystuje jego autorytet wożąc jak w obwoźnym cyrku i generując "jego slowa" przypomocy tegoż syntezatora? :D Kto wie...Nie takie szopki odsstawiali przyjaciele z za wielkiej wody:P

Gość Aaaaeeeeee
"w sumie to NIC ale nadal Rosjanie się śmieją z NASA i z tego wyjazdu na Księżyc z ekipą Armstronga ,hahahaha" Śmiech przez łzy :D

Gość kilka z was
tzn . chcesz powiedziec ,ze tej wyprawy nie bylo ?

Gość pytanie za 100 pkt
dlaczego ludzie już nie lecą na księzyc?

Gość Aaaaeeeeee
Nie było. Bo wszyscy naukowcy w NASA to debile i jedyne co potrafią to kosztem kilkudziesięciu miliardów dolarów rozpędzić rakietę do trzeciej prędkości kosmicznej z celnością +- jeden radian.

Gość a skąd masz pewność że nie
było? wierze, że zamach na World Trade Center był zaplanowany dużo wcześniej i żaden osama go nie zorganizował, ale nie jestem pewna co do tego ksiezyca. jakie masz dowody?

Gość 213123213213
kilka z was-przeciez te osoby nie beda wybierane przez internautów... :( beda tez mieszkały jakis czas w symulacji tego miasteczka... na pewno cięzko byłoby znalezc kogoś takiego, moim zdaniem powinni to byc ludzie nie za młodzi, co juz swoje przezyli, ale jeszcze we w miarę dobrym wieku, np. 40-50 lat... ogólnie to się nei bardzo opłaca tam jechac, bo mimo wszystko moze byc nuda... a co do wytrzymywania to są tacy, o jednym rusku chyba nawet zapomnieli co siedział na mirze z rok albo dluzej

Gość jghfsdsdfdfseerwer
Ogólnie rzecz biorąc sama misja jest genialna. I pewien jestem, że jeśli dojdzie do skutku, to nie skończy się tylko na programie rozrywkowym, albowiem będzie to milowy krok ludzkości i być może zainteresują się tym rządy państw i podchwycą pomysł. Na miejscu Amerykanów, czy Chińczyków przygotowywałbym taką misję. Nie wiem, dlaczego Amerykanie, zamiast iść naprzód, cofają się. Gdyby latali na Księżyc z taką regularnością, jak w latach 70., to już bym istniała od dawna amerykańska baza. A tak to kicha. Jak owi śmiałkowie będą wstanie jakoś wybudować bazę i wprowadzić w nią ziemskie warunki, w tym np. hodowla zwierząt i uprawa roślin, czyli będą samowystarczalni, to pewien jestem, że taka baza będzie już regularnie odwiedzana przez innych Ziemian, i to w dwie strony, ba, kto wie, może już za naszego życia będą regularne loty komercyjne na Marsa, a wtedy owa holenderska firma będzie już zbijać konkretne pieniądze. Kto wie, może to będzie przełom w całej historii cywilizacji.

Gość 213123213213
na ksiezycu nie ma czego szukac, to tylko ksiezyc. Mars jest planetą, większa, i nawet z wodą

Gość zinsynuowany
tia...jasne. Dobra

Gość 213123213213
ja tez się z tego cieszę, wreszcie bedzie co oglądac w tv zamiast tej całej gównianej papki... :p szkoda , że trzeba czekac 10 lat, zał mi ludzi, co musza wszystko krytykowac, wysmiewac, smutne maja zycie

Gość Aaaaeeeeee
Jeśli nie wiesz to 1 radian 57 stopni.

Gość zinsynuowany
tak to wychodzi jak sie nie czyta postów inych kafeteriuszy. "Na księzycu nic nie ma"...A to myślałaś, że zastaniemy tam supermarkety, galerie handlowe, SPA, silownie i solarium? No solarium moaze i jest nawet:D Weź może koleżanko powtórz materiał 4 kl podstawówki bo jutro zdaje sie jakas klasówka jest w szkole

Gość hdudvefffggfgfgf
"Nie wiem, dlaczego Amerykanie, zamiast iść naprzód, cofają się." są dwie odpowiedzi, albo to nieopłacalne albo nigdy tam nie byli. Nie ma innej możliwości, jakby było opłacalne to fruwaliby w tą i z powrotem. wojny są opłacalne więc co chwile jakaś robią

Gość kilka z was
213123213213------ wiesz slyszalam w tv ,ze to wlasnie internauci maja wybrac te osoby . Nie zgodze sie co do tego ,ze to powinni byc ludzie okolo 50 lat . jesli chodzi o zbudowanie kolonii i rozmnazanie to za starzy ( bez urazy ) .Dlatego tez maja leciec dwie kobiety , dwoch mezczyzn , jak myslisz w jakim celu ? Czterech facetow by tam nie wytrzymalo.

Gość kilka z was
oczywiscie to rozmnazanie po zbudowaniu juz ogromnej stacjii nie teraz , nie od razu . Na to trzeba lat. Ogolnie uwazam ,ze ludzie ktorzy tam poleca moga zeswirowac.

Gość jghfsdsdfdfseerwer
Skończy się na tym, że bardziej mądrzejszy naród - czyli Chińczycy, którzy poważnie myślą już o Kosmosie, wybiorą się tam i po prostu sprzątną wszystko Amerykanom sprzed nosa. Kiedy oni przylecą to powita ich kontrola graniczna i wiza w paszporcie :D. Chińczycy co prawda ciągle jeszcze mają trochę słabe technologie, ale to się zmienia na lepsze. O Rosjanach nie piszę, bo im jak tylko surowce się skończą, to przestaną się gdziekolwiek liczyć.

Gość zinsynuowany
No i zatoczylismy kółeczko😴 Tak jak Was czytam dziewczyny to jedyne miejsce gdzie macie szanse dolecieć i to z korzyścią dla świata to apteka gdzie znajdują się połady tabletek antykoncepcyjnych oraz kondomów. Zdaje sie, że dla ludzkości to jedyny ratunek

Gość 213123213213
nic nie ma - chodzi o rzeczy typu woda, atmosfera imbecylu, a nie supermarkety, sam spadaj do podstawówki, idioto spod budki w piwem... x x nie wiem skąd pomysł, że oni sie mają rozmnazac? dla mnie to byłby absurd, zastnanów się sama, tam ilosc ludzi bedzie zwiększana ale przez stopniowe dosyłanie kolejnych osób, chyba po 4... jak jest płec wymieszana to ludzie po prostu lepiej funkcjonują, do rozmnazania sa potrzebne szpitale, często potrzeba operacji typu CC, itp., a na takim poczatkowym b etapie to ogólnie samo mieszkanie bedzie wyzwaniem, czy ludzie tam wytrzymają, a ciaza to chyba nie skończyłaby sie normalnie

Gość zinsynuowany
ok To beznadziejna sprawa widze

Gość Aaaaeeeeee
Ten wasz "sceptycyzm" wywołuje nie tylko bol glowy ale i nudności. Nasłuchaliście się jakiś idiotów i powielacie durne teorie... ech. http://pl.wikipedia.org/wiki/Teorie_spiskowe_o_l%C4%85dowaniu_Apollo_na_Ksi%C4%99%C5%BCycu Co do misji na Marsa... Nawet przy transmisji przez wszystkie stacje 24/7 nie będzie to opłacalne bez odpowiednio taniej infrastruktury ziemia - orbita. A takiej jeszcze nie ma i podejrzewam, że przez następne 10 lat nie będzie, więc 2023 to bardzo malo prawdopodobna data takiej wyprawy.