Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alexxxxxandra

Czy śnią wam się zmarli rodzice?

Polecane posty

Gość Alexxxxxandra

Czy macie kontakt ze swoimi zmarłymi matkami bądź ojcami we śnie? Mnie bardzo często śni się mój tata który zmarł niedawno i te sny są bardzo realne, czasem tata odpowiada na moje pytania. Jakie wy macie doświadczenia? Pytam tak z ciekawości czy wszyscy którzy często myślą o swoich rodzicach mają z nimi kontakt czy rodzice informują was o tym że jest u nich w porządku :)

Gość ja tam mam 35
Mnie sie mama śni bardzo intensywnie, czasem interpretacja snu pasuje do mojego zycia

Gość okaszga
Tak, moja mama zmarla 11 lat temu a czasami mi sie sni. Wtedy po obudzeniu czuje sie taka spokojna, silna, szczesliwa. Caly czas za nia tesknie :-(

Gość Alexxxxxandra
Czyli masz kontakt z mamą:). Ja mam tak z moim tatą i święcie wierzę w to że przychodzi do mnie naprawdę właśnie we śnie .

Gość Alexxxxxandra
Ja mam tak samo :) Po każdym takim śnie czuję się szczęśliwa i spokojna, zupełnie jakby był obok mnie , aż żal się budzić :). Ja też okropnie tęsknię , aż do bólu. Mój tata zmarł pół roku temu. Czyli nawet po tylu latach możliwy jest kontakt , pocieszające :)

Gość jhdsjhdsjd
Bo oni też tęsknią i przychodzą a sen to jedna w jedynej możliwości. Zawsze mnie zastanawiało czy to jak często się śnią zalezy od nas samych czy od nich, czy mają jakiś limit, granice.

Gość zmarly dziadek...
bylam bardzo silnie zwiazana z moim dziadkiem, choc nigdy nie przebolalam jego smierci i plakalam za nim latami - przysnil mi sie tylko raz... gdy bylam w ciazy... przysnil mi sie i powiedzial, ze teraz zaczynam nowy etap w zyciu i juz go nie potrzebuje przy sobie, wiec przyszedl sie pozegnac. pozwollil sie przytulic i poczulam jego zapach, ten tak bardzo utesknony... po przebudzeniu plakalam jak dziecko ale poczulam silny, wewnetrzny sposkoj dziwne, bo do czasu tego snu silnie odczuwalam obecnosc dziadka obok siebie a po snie - przestalam

Gość mama dzieci
moj tata nie zyje prawie 7 lat i bardzo czesto mi sie sni. krotko po smierci snil mi sie prawie co noc, dzis czasem i nie jakies konkretne rzeczy tylko takie migawki,jakby chcial mi pokazac ze caly czas jest w moim zyciu. 3 lata temu zmarla tez moja siostra cioteczna z ktora bylam bardzo zzyta i ona tez czesto pojawia sie w moich snach. mysle ze jak bardzo teskni sie za zmarlymi, czesto sie ich wspomina to przychodza do nas w snach, przynajmniej ja w to wierze...

Gość Alexxxxxandra
U mnie różnie, raz jest to tylko uściskanie (bardzo serdeczne i mocne) a innym razem usciski i rozmowa. Im bliżej poranka tym wyraźniejszy i piękniejszy jest sen a rozmowa logiczniejsza i jakby bardziej realna.

Gość Alexxxxxandra
Właśnie, jak się bardzo tęskni i potrzebuje kontaktu to oni to wyczuwają i są z nami ale bardzo mnie przeraża że ktoś tak jak tu ktoś napisał, dana osoba będzie chciała odejść w swoją stronę i pożegna się . Ja nie chciałabym przenigdy by mój tato się ze mną pożegnał na wieki , stale wierzę w to że kiedyś go zobaczę .

Gość djdjsdhjsdh
Podobno to od człowieka po tamtej stronie zalezy czy pójdzie dalej czy tez pozostanie w kontakcje z bliskimi na ziemi . Mnie bardzo rzadko śni się prababcia która zmarła 18 lat temu (miałam wtedy 14 lat) i teraz bardziej za nią tęsknię jako dorosła kobieta niż ówcześnie dziecko. Babcia przychodzi do mnie we śnie tylko wtedy kiedy coś ma się wydarzyć , przyszła do mnie na tydzień przed śmiercią mojego taty . Tata śni mi się często:)

Gość djdjsdhjsdh
do zmarły dziadek... A mogę cię zapytać w którym miesiącu ciąży byłaś kiedy ostatni raz przyśnił ci się dziadek?

Gość zmarly dziadek...
zaskoczylas mnie tym pytaniem... prawde mowiac - nie pamietam! wydaje mi sie, ze to byl gdzies poczatek II trymestru, jednak glowy nie dam

Gość djdjsdhjsdh
Pytam bo możliwe że dziadek się reinkarnował w twoją ciążę i dlatego właśnie wtedy pożegnał się z tobą ostatni raz jako twój dziadek :). Przepraszam że tak narzucam swoją teorię ale akurat sama wierzę w reinkarnację choć szanuję kiedy ktoś nie wierzy :)

Gość Alexxxxxandra
Wiecie co , ja jakbym miała możliwość to też bym chciała pozostać w rodzinie i reinkarnować się :). Nie wiadomo jak tam jest, co możemy a czego nie ale pogdybać sobie można :)

Gość lancia
mi sie nawet czesto snia moi zmarli rodzice, najdziwniejsze ze czesto we snie widze ich i mysle, ze oni przeciez nie umarli i sa i sie zamartwiam co to bedzie, bo ich wszystkie rzeczy zostaly juz wyrzucone a oni jednak wrocili :(

Gość zmarly dziadek...
djdjsdhjsdh mnie sie z kolei zdaje, ze dziecko ma dusze od poczatku ;) jakos nie przekonuja mnie teorie o dzieciach bez duszy do pewnego etapu... no bo jak to tak? na oj rozum to albo ma dusze od razu albo wcale :D wiec moglabym pewnie podobnie myslec, jak to przedstawiasz, ale gdyby np dziadek przysnil mi sie w noc, kiedy zaszlam w ciaze ;)))) takie tam dywagacje i tak sie raczej nie dowiemy....:)

Gość albo rybka albo akwarium
Zmarli prosza Was w ten sposob o modlitwe

Gość paulinkaaaaa3000
moja mama nie zyje juz 11 lat.W sumie wlipcu minie 12 lat. kiedy mamm sni mi sie jest zawsze ta sama scena- mam stoi w kuchni w nayszym rodziinym domu kiedy wszystcy jeszzce razem mieszkalimsy. zawsze we snie sie z nia kłoce. i tez sni mi sie ojciec - ale tych snow sie bardzo boje, sni mi sie jak ojciec nas bije, ja uciekam przed nim. odnosnie snow o mamie- te sny sa nbardzo prawdziwe. jawa we snie. i pytam sie gdzie mamo tyle lat bylas. do tej pory ciezko mi sie pogodzic z tym ze mamy juz nie ma. i caly czas czekam ze ja zobacze ze wroci. ze wcale nie umarla. wiem chore to. a mam 29 lat.

Gość zmarly dziadek...
nasza rodzina nie jest wierzaca - nie byl dziadek, ani moi rodzice ani ja... wiec nie sadze by takie sny byly "proszeniem o modlitwe"

Gość aaanaaatola
Mi raz w życiu śniła się moja zmarła babcia, chociaż nie byłam z nią nigdy zżyta.. stała w białej sukience, i patrzyła na mnie.. Jakby w ogniu. Może to dziwne, ale bardzo to mnie wtedy przeraziło, modliłam się za nią codziennie chyba przez miesiąc...

Gość paulinkaaaaa3000
moja babcia nigdy mi sie nie snila mio ze zmarla juz 15 lat temu.

Gość Alexxxxxandra
Oni proszą o pamięć i rozmowy o nich .

Gość Jak się ktoś śni ubrany na
biało to dobrze znaczy. Wiecie co , nasz umysł też potrafi zrobić małe zamieszanie i nie wszystko należy interpretowac i myślę że instynktownie człowiek wyczuwa że dany sen jest "inny" niż zwykłe sny które sa projekcją przeszłości, różnych emocji czy sytuacji.

Gość paulinkaaaaa3000
a jak wam sie zyje bez rodzicow?

Gość Alexxxxxandra
Ja czuję się jak półsierota bez jednej ręki . Źle mi bez taty i najgorsza jest ta tęsknota. Wiem że tata nademną czuwa ale nie potrafię się pogodzić że już nie przyjdzie, nie pójdziemy nigdy do kawiarni na kawę i nie opowie śmiesznego kawału. Kawałek mnie odszedł wraz z nim.

Gość lancia
no wlasnie i czasem odczuwam tesknote za nimi, chcialabym im cos powiedziec ale nie moge bo ich juz nie ma itd. boje sie ze to jest moja tesknota za smiercia

Gość ;km;k
kochani i kochane moje, wspolodczuwam wasz bol, lacze sie w waszej tesknocie i cierpieniu. Stracilam mame, babcie w bardzo mlodym wieku. snilam o nicj naprzemiennie, roznorodnie. bylam przekonana, ze do mnie przychodza, itd. ale troche psychologii i czlowiek rozumie, ze sny to nic innego jak gierki naszego umyslu....nic poza tym. przepraszam jesli kogos tym urazilam, ale coz..taka jest prawda

Gość powiem ci ze mam doswiadczenie
bardzo fajny temat, nie usuwac !!! moi rodzice zyja ale inni zmarli snia mi sie, czasami rozmawiaja ze mna we snie, to wszystko jest tak realne ze budze sie z usmiechem na twarzy.. wierze, ze cos tam jest :) np samobojca-przyjaciel powiedział mi we śnie jakie ma odczucia do nas, prośby, wyjasnil powod tego czynu :( kolejna bliska osoba byla mama ale chrzestna. przysnila mi sie pokazujac w ksiazce zadania, mowila ze mam je koniecznie zrobic, wiec otworzylam, zrobilam, chociaz potraktowalam jak nic nie znaczacy sen :) zawsze sobie o niej mysle w ciezszych chwilach ;) co sie okazało... kilka dni pozniej mialam poprawkę i pojawiły się te zadania. Nie dosłownie bo dane zmienione ale wlasnie tego typu zadanie, mimo ze wczesniej nie bralam go pod uwage... zawsze powtarzam ten sen, bo wydaje mi sie najlepszym dowodem ze cos tam jest... zwłaszcza ze ta poprawka byla z przedmiotu,z którego ona była wybitna i wiazała z tym kariere zawodowa, niestety nie doczekała sie bo zbyt wczesnie zmarła. Dobrze ze jest cos takiego jak sny:):)

Gość ;km;k
ze wcale nie umarla. wiem chore to. a mam 29 lat. XXXXXXXXXXXXXX to nie jest chore kochanie, wcale nie, kto ci tak powiedzial? to naturalne i zrozumiale. (przytula) jak mi sie zyje bez mamci? ciezko...mysle o niej kazdego dnia, bede miala niedlugo dzidzie, wiem jak bardzo chciala miec wnuczke/wnuka. na slubie bylo koszmarnie, brakowalo mi jej