Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to wytlumaczyc???

Jak to wytlumaczyc?????????

Polecane posty

cytat : "ja juz tez opisywalam swoj przypadek, ale przypomne w skrocie, pieerrwszy test zrobilam po terminie spodziewanej @, wyszedl negatywny, powtarzalam testowanie wiele razy zawsze negatywne, wizyty u lekarzy ogolnych, u ginekologow, badania hormonow, krew, mocz, normalnie wszystko robilam! i nikt nie zauwazyl. W koncu miesiac pozniej okresu dalej brak i tu o dziwo test pozytywny! na usg okazalo sie, ze fasolka ma juz ponad 7 tygodni i sliczne bijace serduszko a moj negatywny test wlasnie wcina raczki i smieje sie do mnie pozdrawiam i trzymam kciuki!" JAK TO WYLUMACZYC DLACZEGO HCG ZOSTALO WYKRYTE TAK POZNO

Gość zmarly dziadek...
slaba przenikalnosc hormonu do moczu, zdarza sie

Gość ssfssssssssssss
bete akurat robi się z krwi, jak w cytacie napisane badanie krwi

No wlasnie to dlaczego we krwi tez jeszcze nie bylo hormonu hcg

Gość zmarly dziadek...
nigdzie w cytacie nie ma informacji ze testy dotycza testow z krwi - dziewczyna napisala tylko ze miala BADANIE krwi, moczu (np wspomniane badanie poziomu hormonow wykonuje sie z krwi)

Gość brazylijka533
Choć mocz i krew to oznacza bete z krwi, więc mimo wszytko JAK WYTŁUMACZYĆ TE WSZYSTKIE NEGATYWY , A ZWŁASZCZA Z KRWI BETA HCG??

Gość zmarly dziadek...
mocz i krew oznacza mocz i krew, nie mniej i nie wiecej - moze oznaczac morfologie i badanie ogolne moczu, inaczej, tak mysle, autorka nie psalaby "test wyszedl pozytywny" ale "wynik testu z krwi byl pozytywny", to sie gryzie, za duzo niedopowieddzen, nie mozna tak sobie a muzom zakladac co autorka miala na mysli; wg mnie tresc jasno wskazuje na wykonanie testu a w zaden sposob nie wskazuje na informacje jaki to test byl... a gdy czytam calosc to mi sie pcha przed oczy, ze test wykonala z moczu a oprocz tego robila badania ogolne jak: morfologia, badanie ogolne moczu, poziom hormonow

Gość zmarly dziadek...
bedzie sie mozna zastanawiac jak to wytlumaczyc dopiero wtedy, gdy ktos jasno napisze, ze test z krwi na obecnosc hcg wyszedl negatywny w 7 tc

Gość brazylijka533
A jeszcze mam takie pytanie DLACZEGO NIEKTÓRYM TEST BETA HCG NIE WYCHODZI PRAWDZIWIE NAWET PO MIESIĄCU OD STOSUNKU?

Gość zmarly dziadek...
bo test wykazuje ciaze po owulacji a nie po stosunku :) tak najkrocej piszac :) wiele dziewczyn wspolzyje jeszce potem kilka razy a nie bardzo sa zorientowane w swoim cyklu od lat obracam sie w srodowisku osob starajacych sie i tylko raz spotkalam sie z przypadkiem kiedy test ciazowy z krwi nie wykazal juz zawansowanej ciazy, to byl przypadek dziewczyny, ktorej organizm nie wytwarzal antycial w zwiazku z tym nie byly one wykryte w badaniu ;) natomiast wiele bylo sytuacji kiedy dziewczyny zwyczajnie nie wiedzialy (bo nie monitorowaly cyklu) kiedy maja owulacje i blednie zakladaly, ze do ciazy dosszlo wczesniej niz sadza

Gość brazylijka533
A ta dziewczyna miała krwawienie podczas ciąży? I w którym miesiącu beta z krwi wykryła jej ciążę??

Gość brazylijka533
Kurcze a skąd wiedzieć ze i np mój organizm nie wytwarza antycial :O

Gość zmarly dziadek...
nie wiadomo mi nic by miala krwawienia tej dziewczynie beta w ogole nie wykryla ciazy, ciaza zostala wykryta na usg na przelomie I i II trymestru, bo czekala do daty trzeciej miesiaczki z kolei ktorej nie dostala - z udaniem sie do ginekologa - a wczesniej wykonywala testy krwi i z moczu i uznala, ze organizm jej zrobil psikusa... byla po odstawieniu tabletekantykoncepcyjnych wiec tez niespecjalnie przejmowala sie gwaltownym brakiem krwawien miesiecznych raz na kilkadziesiat tysiecy moze sie zdarzyc ze organizm nie produkuje antycial hcg i to znaczy ze nie produkuje ich wcale wiec przez cala ciaze nie wyjda one we krwi matki

Gość zmarly dziadek...
brazylijka - usg jest w stanie wykryc juz bardzo wczesna ciaze, wiec jesli na usg nic nie wyjdzie to nie ma bata byc w ciazy byla wiecej jak kilka tygodni.... a raz na kilkadziesiat tysiecy przypadkow to wcale nie tak czesto by kazdrowazowo schizowac ze akurat mozesz byc tym ulamkiem dziesietnej procenta ;)

Gość brazylijka533
Ale w moim przypadku to już musiałby być pech bo po 12 h wzięłam escapelle ale stosunek odbył się podczas owulacji, potem w terminie dostałam obfita miesiączkę z dużymi skrzepami i teraz bardzo się martwię, ze i tak mogę być w ciąży

Gość brazylijka533
Czyli przez dwa od początku ciąży nie miała miesiączki czy przez dwa pierwsze miesiące miała?