Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorocia1990

Jak upiec udka?Pomóżcie :(

Polecane posty

Gość Dorocia1990

Mam 2 udka i przyprawy: tymianek,bazylia,paprykę ostrą,oregano,ketchup,troszkę czosknu granulowanego,oliwę...Nie mam więcej już przypraw i nie stać mnie już,żeby coś dokupić.Jak można upiec udka na podstawie tych rzeczy co mam//?W jakiej temp piec i ile minut?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gggrsdcsdc
pewnie, po prostu wymieszaj przyprawy z oliwa, zamarynuj udka tak na godz/dwie przed pieczeniem, mozesz dodac i keczup jak lubisz, ale nie musisz, pieprz sol, wkladasz na blache i pieczesz, to tak z godzine, zreszta bedziesz widziec , jesli sie skorka zarumieni to gotowe, a temp 180 , ja tak pieke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gggrsdcsdc
w trakcie pieczenie mozesz podlac wytopionym tluszczem z samych udek,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie produkty wystarczą by
zrobić pyszne udka ;) Zrób marynatę z ketchupu, oliwy, soli, pieprzu, papryki ostrej, bazylii, czosnku i oregano. Nasmaruj nią udka i odstaw je na minimum 2 godziny do lodówki niech przejdą przyprawami. Piec 1-1,5 godziny w temp 180 stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorocia1990
A ile łyżeczek każdej przyprawy wsypać i ile oliwy na 2 duże udka?Dziękuję za odpowiedzi :) :*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdcfdsvcdv
na oko Kochana będziesz widziała jak będziesz smarowała czy już dobrze posmarowane czy brakuje czy za dużo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorocia1990
Wsypałam wszystkiego po 2 łyżeczki i wysmarowałam tym kurczaka :).BArdzo ładnie pachnie ta zaprawa-aż się głodna zrobiłam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee podejrzewam ze 2 łyżeczki
soli na 2 udka to za dużo, zwłaszcza że ketchup jest już słony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorocia1990
Mam zwykłą blaszkę do pieczenia-wysmarować ją czymś?Słyszałam kiedyś,że można tam wlać trochę wody,żeby się nie przypaliło mięso-co o tym sądzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee podejrzewam ze 2 łyżeczki
a i wsmaruj marynatę również pod skórkę. I mam nadzieję, że pieprzu też 2 łyżeczek nie dałaś :D Zioła ok ale 2 łyżeczki soli i pieprzu to za dużo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee podejrzewam ze 2 łyżeczki
na blaszkę możesz wlać kilka kropli oliwy ale nie dużo bo z udek wytopi się tłuszcz i tym w trakcie pieczenia polewaj udka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorocia1990
soli i pieprzu nie dałam tyle-tylko sypnęłam tak na oko ;)-lecę wsmarować pod skórkę tą marynatę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorocia1990
Ketchupu nie dodawałam i już włożyłam tą marynatę pod skórkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja piekę w około 180 stopni około 90-120 minut zależy jakie udka małe czy duże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×