Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_miaaa

rotawirus u dziecka

Polecane posty

Gość mama_miaaa

jak radzicie sobie w takiej sytuacji? Są jakieś sprawdzone sposoby na biegunkę? Czy sięgacie po preparaty apteczne? Które warto kupić?

Gość jeśli w ogóle załapie dziecko
jakąkolwiek biegunkę to podawać pierś i szybko przejdzie.

Moja mała leżała w szpitalu bo zaczęła się odwadniać . Co wypiła zaraz zwymiotowała . Leżałyśmy tydzień na zakaźnym dziecięcym - przyjmowała elektrolity dożylnie . Wyszła dopiero jak przyswajała pokarmy i picie . Po hospitalizacji dostała florę bakteryjną . Córka w dniu przyjęcia miała suchy język , mało sprężystą skórę , była senna- leciała przez ręce ciągle , nie mogła sama chodzić i nie oddawała moczu . Ciągle tylko wymioty i ta straszna biegunka .

Gość mama halszka
Ze swoim 3 latkiem też leżałam w szpitalu z powodu odwodnienia, w nocy wymiotował 3 razy i już był odwodniony , w szpitalu dostał biegunki i wysokiej gorączki. Dostawał kroplówki, smectę i probiotyki. Na szczęście na tym jednym razie się skończyło. Miał niedawno biegunkę ale sobie sami poradziliśmy, Acidolac junior podawałam 3 razy dziennie, elektrolity do picia i po dwóch dniach wszystko się dobrze skończyło.