Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Athelgast

Dochodzę powoli do wniosku, że patriotyzm to forma bałwochwalstwa...

Polecane posty

Każdy przyzwoity człowiek czeka, na przyszłą, niebiańską ojczyznę. A każdy, kto przecenia swoją ojczyznę nad Jeruzalem, nie czci swego Boga...

Uważam, że umiłowanie własnego docelowego kraju, przyćmiewa ważniejszy cel, jak umiłowanie przyszłej ojczyzny. Ale widać ludźmi kierują, zwierzęce instynky, takie jak narcyzm, a nie prawdziwa świadomość...:o

Athelgast- Jesteś dowodem na to, że wiary semickie należy wyplenić. Ogólnie nacjonalizm, patriotyzm był i jest bardzo tępiony przez żydów, podobnie jak idea Volkizmu, czyli ludu ziemi osiadłej. Żydzi zawsze tępili patriotyzm, czy to przy pomocy religii żydowskich, czy też przy pomocy komunizmu. Żydzi zawsze nienawidzili ludzi stale osiadłych i związanych z daną ziemią, uważali takich ludzi za niebezpiecznych i nawoływali do cosmopolityzmu, dlatego też Niemcy, którzy popierali Volkizm, czyli człowieka związanego z ziemią, to tepili żydów, bo lewactwo też nawiązuje aby odrzucić patriotyzm, nacjonalizm i miłowanie swojej ziemi, na której się żyje i z której się żyje. Widać że jesteś typowy żyd, czyli lewak, co nie rozumie co to jest własna ziemia, honor i swoje miejsce na ziemi, za którą przodkowie krew przelewali i pot w uprawie tej ziemi. Typowy żydowski lewak z ciebie

G.A.K mylisz się. Możesz kochać swoją ojczyznę, jakkolwiek jej nie nazwiesz, ale pamiętaj jedno. Każda prędzej, czy później przeminie, a przyszłej, niebiańskiej, ani żaden kataklizm, ani nawet szatan nie przemoże. Wszystko przemija, ale to co doskonałe trwa wiecznie. A ty G.A.K nie mów, o pogaństwie, bo jesteś ateista i tyle...

Athelgast- Skoro nie szanujesz ziemi za życia i nie chce ci się o ziemię walczyć, to jak chcesz uszanować ziemię w Valhalli? Ziemia cię wydała i ziemia cię zabierze, wiec masz obowiązki wobec ziemi, nawet jak zginiesz w obronie ziemi, to ty zginesz a inni przeżyją żydzie, zgodnie z przysłowiem "My zginiemy, ty przeżyjesz".

Gość lewak nie musi od razu być
aczkolwiek może być żydem , skoro stanowili oni zawszę awangardę i czołówkę lewactwa walczącego o 'nowy ich świat ' wybudowany na gruzach świata dawnego , czyli na wyniszczeniu innych religii , zwyczajów i kultury oczywiście w praktyce rękami nie żydów , dla żydów :D

G.A.K mylisz się jest napiane, że narody staną do walki przeciwko Bogu: " Oto nadchodzi dzień Pana, gdy będę dzielił w twoim gronie łupy odebrane tobie. I zbiorę wszystkie narody do walki z Jeruzalemem. Miasto będzie zajęte, domy splądrowane, kobiety zhańbione. Połowa miasta pójdzie w niewolę, lecz resztka ludności nie będzie usunięta z miasta. Potem wyruszy Pan i będzie walczył z tymi narodami, jak zwykł walczyć w dniu bitwy. Jego nogi staną w owym dniu na Górze Oliwnej, która leży naprzeciwko Jeruzalemu od wschodu, tak że Góra Oliwna rozpadnie się w środku na wschód i na zachód, tworząc wielką dolinę. Połowa góry cofnie się na północ, a druga połowa na południe. Wtedy będziecie uciekać do tej doliny między moimi górami, gdyż ta dolina będzie sięgała aż do Azel; a będziecie uciekać tak, jak uciekaliście przed trzęsieniem w czasach Uzjasza, króla judzkiego. Potem przyjdzie Pan, mój Bóg, a z nim wszyscy święci. W owym dniu stanie się tak: Nie będzie ani upału, ani zimna, ani mrozu. I będzie tylko jeden ciągły jeden dzień, zna go Pan, nie dzień i nie noc, a pod wieczór będzie światło. I stanie się w owym dniu, że popłyną żywe wody z Jeruzalemu, połowa do morza na wschodzie, a połowa do morza na zachodzie, i tak będzie w lecie i w zimie. I będzie Pan królem całej ziemi. W owym dniu Pan będzie jedyny i jedyne będzie jego imię. Cały kraj będzie przemieniony w równinę, od Geby aż do Rimmonu na południu. Lecz Jeruzalem będzie leżeć wysoko i pozostanie na swoim miejscu od Bramy Beniamina aż do Bramy Narożnej i od wieży Chananela aż do tłoczni królewskich. Tam będą mieszkali, bo nie będzie już klątwy. Jeruzalem będzie żyć bezpiecznie. A taka będzie plaga, jaką Pan dotknie wszystkie ludy, które wystąpiły zbrojnie przeciwko Jeruzalemowi: ciało każdego, kto stoi jeszcze na nogach, będzie gnić, jego oczy będą gnić w oczodołach, a język zgnije w jego ustach." Zachariasza 14:1-12 Zwróćmy uwagę na fragmenty: "Oto nadchodzi dzień Pana, gdy będę dzielił w twoim gronie łupy odebrane tobie. I zbiorę wszystkie narody do walki z Jeruzalemem. Miasto będzie zajęte, domy splądrowane, kobiety zhańbione. Połowa miasta pójdzie w niewolę, lecz resztka ludności nie będzie usunięta z miasta." Jest zatem mowa o wszystkich narodach. Następnie: "A taka będzie plaga, jaką Pan dotknie wszystkie ludy, które wystąpiły zbrojnie przeciwko Jeruzalemowi: ciało każdego, kto stoi jeszcze na nogach, będzie gnić, jego oczy będą gnić w oczodołach, a język zgnije w jego ustach. W owym dniu padnie na nich za sprawą Pana wielka trwoga, tak że jeden chwyci drugiego za rękę, a inny podniesie rękę przeciwko ręce drugiego. Nawet Juda będzie walczył w Jeruzalemie. I zostanie zebrane mienie wszystkich narodów wokoło, złoto i srebro oraz szaty w wielkiej ilości." Czyli jest opisana kara. PS. Ja mówię o prawdziwej wierze. A historie o których ty mówisz, jak walhala np. , to po prostu mity jak elizejskie pola i cyklopy. Niby fajnie się o tym czyta, ale to tylko bajki, nic więcej. A ty nie próbuj komukolwiek wmówić, że w to wierzysz, bo jesteś ateistą i tyle...

Zmierzam do tego, że kiedy człowiek jest lojalny względem swojego państwa, koliduje to poniekąd, z jego lojalnością względem Boga.

Gość zwykły opis jakiegoś ataku
międzynarodowego na Izrael a że Izrael ma teraz 200 głowic ( jutro może 1000) oraz doktrynę , 'Samson' , czyli odpalamy wszystko na cały świat , który nas chce zniszczyć w sytuacji zajęcia Jeruzalem przez wrogów tak więc wszystko się zgadza z przepowiednią !!! - wrogowie atakują , zajmują miasto , rakiety zostają odpalone na cały świat , dołączają się inni z rakietami wyrzucając je na obiekty i Jeruzalem i inne miasta ( o których nie ma mowy w przepowiedni ) wznoszą się rzeczywiście ... 'ku niebu '

Jest napisane, że żydzi najpierw muszą odejść od swojej faryzejskiej religii i uznać Jezusa za Mesjasza, aby Bóg się za nimi wstawił: "Lecz na dom Dawida i na mieszkańców Jeruzalemu wyleję ducha łaski i błagania. Wtedy spojrzą na mnie, na tego, którego przebodli, i będą go opłakiwać, jak opłakuje się jedynaka, i będą gorzko biadać nad nim, jak gorzko biadają nad pierworodnym." Zachariasza 12:10

jest napisane , ale tego nie biorą pod uwagę i raczej nie będą brali :) oni mają swoje 'napisane ' przez swoich 'faryzeuszy , czy uczonych w piśmie' w co wierzą i nie zamierzali i nie zamierzają od tego odstępować a przecież nie uwierzą w przekazy z zewnątrz że to w co wierzą , jest albo może być nieprawdą .

Niezupełnie. Poczytaj o judeochrześcijanach - żydach mesjańskich. Może głównie oni się uchowają. A jest napisane w księdze Izajasza (nie pamiętam gdzie), jest napisane, że Izraelici zostaną przeliczeni pod rózgą i tylko mała częśc z nich dotrwa do końca...

Gość to po co zydom panstwo
jak walcza Żydzi zawsze nienawidzili ludzi stale osiadłych i związanych z daną ziemią, wytłumacz to

żydzi judeochrześcijańscy byli uważani za zakały i zdrajcy narodu żydowskiego ( gorsi od goi wg. talmudu ) należy wiedzieć co oni sądzą tak naprawdę o sobie i innych i jak to naprawdę wyglądało i wygląda współcześnie

Po primo źle jest generalizować, pisząc "żydzi". Dlatego,że żydzi są grupą zróżnicowaną, zarówno etnicznie, jak i religijnie, jak i mentalnościowo. Dzisiejsi, aszkenazyjscy Żydzi to tacy trochę przyszywani Żydzi. Trzeba zacząć od tego, że fałszują poniekąd historię. Głoszą bowiem, że zostali wygnani z przez Rzymian z Palestyny. Tymczasem prawda wygląda tak, że po zburzeniu Świątyni, Żydzi nie mieli wstępu tylko do Jerozolimy, przez jakiś czas. Natomiast w Palestynie jako takiej się uchowali, a ich współczesnymi potomkami są Palestyńczycy i Żydzi Sefardyjscy. Żydzi aszkenazyjscy natomiast, całkowicie pochodzą z diaspory, która istniała przed naszą erą, od ludzi którzy opuścili Palestynę z własnej woli (albo ie pochodzili z Palestyny wcale) Tak więc Żydzi fałszują historię mówiąc, że Palestyńczycy są intruzami na ich ziemi, bowiem Palestyńczycy z pochodzenia są pełnoprawnymi Izraelitami. Poza tym Mizrachijczycy zamieszkują bliski wschód od ponad 2 tys lat. Tak więc nie jest prawdą, że Żydzi nie są grupą osiadłą, ani nienawidzą ludzi osiadłych. Poza tym BSA pamiętaj, że narody germańskie też nie były wzorem pod tym względem. Można podać przykłady Gotów, albo Normanów, którzy migrowali po całym świecie, przyswajając sobie miejscową kulturę. Kto dzisiaj np pamięta o Gotach?

Żydom potrzebne jest państwo Israel i Jerusalem jako symbol ich przymierza z Bogiem oraz coś co ich jednoczy, czyli , ze jednak ich długa poniewierka miała jakichś sens , ponieważ odzyskali dawną obiecana im przez Boga i rabinów Ojczyżnę i żródło kultu . a że dla niech tak poza tym cały świat , czyli rządzenie nim , jest czymś obiecanym kiedyś przez Boga , dlatego starają się rządzić wszędzie , wszystkimi możliwymi sposobami dochodząc do władzy nawet w obcych społeczeństwach to jest ich w pewnym sensie posłanie , a zarazem samoobrona przed jakimś kolejnym holokaustem , gdyż mając władzę , sami sterują wszystkim i niszczą, albo ograniczają swoich dawnych wrogów , zwłaszcza chrześcijan i radykalnych islamistów ( również dążących do opanowania świata poprzez wzrastającą populację i eksterminacje niewiernych

Tyle, że ST jest tak naprawdę księgą antyżydowską. Przymierze nie było, między Bogiem, a Żydami, lecz między Bogiem, a Abrahamem, jako, że Bóg obiecał sprzyjać Abrahamowi za jego uczciwe życie. Ale np. w Pięcioksięgu jest napisane, że Bóg postanowił wyrępić żydów na pustyni za ich niewierność (Mojżesz Go przebłagał)

pisząc żydzi rozumiem przez to Żydów i żydów , czyli talmudystów , syjonistów , ateistów nie integrujących się ze społeczeństwem danego kraju w którym mieszkają , ale mających swoja ojczyznę w Israelu oraz lobbujących i działających i w danych krajach zamieszkania bardziej na rzecz Israela oraz własnych interesów , niż na rzecz kraju zamieszkania , a nawet często przeciw interesom mieszkańców kraju zasiedlanego czyli piastując wysokie funkcje , myślą głównie o swojakach i ich interesach oraz jak użyć dana władzę aby.... nie dotyczy zintegrowanych i działających na korzyść kraju zamieszkania w sensie czucia się np. polakiem , a nie żydem , których jest niestety ...w porównaniu z tamtymi , dużo , dużo mniej

Ale ST wiąże nacisk na pokrewieństwo krwi. A Palestyńczycy są Żydami, którzy po prostu przejęli język arabski i islam. Spotkałem np się z dylematem: Czy Jezus był Żydem, czy był Palestyńczykiem. Cóż, zarówno jedno, jak i drugie stwierdzenie można by uznać za prawdziwe. Teraz. Żydzi na nowo znaleźli się w Izraelu, ale są daleko od przemiany ich serc, o której jest mowa w paru miejscach... I dzisiejszego Izraela raczej nie można utożsamiać z Królestwem Bożym, bo jego nadejście będzie czymś spektakularnym...

w VIII w. na judaizm przeszło potężne liczebnie państwo Chazarów (wcześniej inne mniejsze narodowości ) w ten sposób Żydzi - głównie hebrajczycy , stali się żydami wieloetnicznymi czyli religią ( tak jak islam np. ) , w których populacja hebrajczyków spadła gdzieś tak do 20 % . ponieważ starali się póżniej raczej nie mieszać i zakończyli proces judaizacji poprzez łączenie się z innymi narodami , chociaż bardzo chętnie łączyli się z przedstawicielami warstw wyższych danego społeczeństwa , mówi się teraz , że palestyńczycy ( wymieszani dawni żydzi , którzy nie wyemigrowali z muzułmanami ) są genetycznie bardziej żydowscy , niż współcześnie żydzi , czy Żydzi . aszkenazyjczycy i sefardyjczycy - takie hasła do sprawdzenia

Athelgast- Czemu nie szanujesz wiary Europejskiej żydzie. Aryjczycy podczas wojny zabili więcej ludzi, niż ty umiesz zliczyć, robili to pod bogami Europejskimi, takimi jak Odyn, także sami ponosili śmierć i szli na łąki Valchalli. Jakoś twoim ludziom bóg nie pomógł, a nam nasz bóg sprzyjał i sześmy szli naprzód!!!

BSA mylisz się. Zdaje się, że holocaust też został zapowiedziany: "Rzekł także Pan: Ponieważ córki syjońskie wynoszą się i chodzą dumnie z wyciągniętą szyją, i uwodzicielsko zerkają, chodząc drobnymi kroczkami i pobrzękując łańcuszkami na swoich nogach, dlatego Pan sprawi, że wyłysieją głowy córek syjońskich i Pan odsłoni ich czoła. W owym dniu usunie Pan ozdobę: sprzączki i diademy, i półksiężyce. Kolczyki, naramienniki i zasłony, zawoje i łańcuszki, i wspaniałe przepaski, flakoniki i amulety, pierścionki i kolczyki do nosów, odświętne szaty i płaszcze, okrycia i torebki, lusterka i koszulki, zawoje i zasłony. I zamiast woni będzie smród, a zamiast pasa - sznur, zamiast loków - łysina, a zamiast bogatej szaty - obcisły wór,zamiast piękna - hańbiące piętno.Twoi wojownicy padną od miecza, a twoi rycerze w walce. I jęk, i płacz zagoszczą w jej bramach, ogołocona siedzieć będzie na ziemi. " Izajasza 3:15-26 A następnie: "W owym dniu uchwyci się siedem kobiet jednego mężczyzny, mówiąc: Swój własny chleb będziemy jadły i swoim własnym odzieniem będziemy się przyodziewały, niech tylko twoim imieniem się nazywamy, zdejmij z nas naszą hańbę! W owym dniu latorośl Pana stanie się ozdobą i chwałą, a owoc ziemi chlubą i krasą ocalonych Izraela. I będzie tak, że kto pozostanie na Syjonie i ostoi się w Jeruzalemie, będzie nazwany świętym; każdy, kto jest zapisany wśród żywych w Jeruzalemie. Gdy Pan zmyje brud córek syjońskich i usunie plamy krwi z Jeruzalemu tchnieniem sądu i tchnieniem zniszczenia, wówczas stworzy Pan nad całym obszarem góry Syjon i nad jej zgromadzeniami obłok w dzień, a dym i blask płomieni ognia w nocy, gdyż nad wszystkim rozciągać się będzie chwała niby osłona i namiot, aby w dzień dać cień przed skwarem oraz ostoję i schronienie przed burzą i deszczem. " Izajasza:4 Nie zapominaj, że aryjskie narody też miały siłę i powodzenie dzięki YHVH: "Tak rzekł Pan do swojego pomazańca Cyrusa, którego ująłem za jego prawicę, aby przed nim zdeptać narody i odpiąć pas na biodrach królów, aby przed nim otworzyć podwoje i aby bramy nie były zamknięte: Ja pójdę przed tobą i wyrównam drogi, wysadzę spiżowe wrota i rozbiję żelazne zawory. I dam ci schowane w mroku skarby i ukryte kosztowności, abyś poznał, że Ja jestem Pan, który cię wołam po imieniu, Bóg Izraela, przez wzgląd na mojego sługę Jakuba i Izraela, mojego wybrańca, wołam cię po imieniu, nadałem ci zaszczytne imię, chociaż mnie nie znałeś. Ja jestem Pan i nie ma innego, oprócz mnie nie ma Boga. Ja ci przypinam pas, chociaż mnie nie znasz, aby poznali od wschodu słońca i od zachodu, że nie ma nikogo oprócz mnie. Ja jestem Pan i nie ma innego. Ja tworzę światłość i stwarzam ciemność, Ja przygotowuję zarówno zbawienie, jak i nieszczęście, Ja, Pan, czynię to wszystko. Spuśćcie niebiosa rosę z góry, a obłoki niech sączą sprawiedliwość! Niech się otworzy ziemia i niech wyrośnie zbawienie, a niech też wzejdzie sprawiedliwość! Ja, Pan, to stworzyłem. Biada temu, kto się spiera ze swoim stwórcą, skorupka wśród glinianych skorupek! Czy glina może powiedzieć do tego, kto ją formuje: Co robisz? albo dzieło do swojego mistrza: On nie ma rąk? Biada temu, kto mówi do ojca: Dlaczego płodzisz? A do kobiety: Dlaczego rodzisz? " Izajasza 45:1-10 Jak pewnie wiesz Cyrus był aryjskim (perskim) królem, który z woli bożej pokonał semickie imperium Babilonu...

"Jakoś twoim ludziom bóg nie pomógł" Mylisz się. Bez woli bożej dwa wróble nie spadną na ziemię...

Athelgast- Jedno mnie kurwa mać zastanawia, po co jesteś zdrajcą rasy Aryjskiej? Po co? Raczej żydzi ci za te brednie nie płacą, robisz to z swojej woli, ale nie widzisz że tym samym sam zapinasz sznur na swojej szyi. Nie widzisz tego że w roku 2100 to rasa Aryska praktycznie przestanie istnieć. Skończymy tak jak Egipcjanie, Indianie czy Aborygeni, po prostu bezpowrotnie wyginiemy, jak ktoś będzie miał jasne oczy albo włosy, to będzie wydarzeniem światowym, będą mu obcianać dłonie, uszy itp, tak jak albatrosom w Afryce dziś robią. Kurwa mać, naprawdę nie widzisz tego że strzelasz sobie w kolano? Po huj ci żydzi są potrzebni, skoro jesteś Aryjczykiem i należysz do bogów Aryjskich a nie bogów Żydowskich, zrozum w końcu że żydzi robią ci pranie mózgu!!!