Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mum.a

Karmie piersia-jak to zrobic zeby was estetycznie nie urazic ?

Polecane posty

Gość Mum.a

Podczas spaceru,zakupow

Gość ja pierdzieleeeeeeee
och, najlepiej nie karmic publicznie wcale, albo podac butle, kogo obchodzi ze moze zaburzyc odruch ssania? byle tylko nie urazic hipokrytek, ktore publicznie bekaja, dlubia w nosie, czesto dra ryje na caly sklep... ale wrazliwe sie robia na widok kobiecej piersi :>>>>

Gość kupuje w biedronie
Chyba sie nie da :o chyba ze dasz dziecku butelke i bedziesz nowoczesna wyluzowana mamuska dbajaca o swoja wygode i o wlasne piersi :P

Gość oj tammmm
Jak ktoś jest uczulony na matki karmiące piersią to nawet jakbyś nakryła się spadochronem to oczami wyobraźni będą widziały "wywalonego cyca ".

Gość mnjha
Okryj się w czasie karmienia pieluszką i tyle :-)

Gość mnhja - no wlasnie
gdzie problem? Siadasz w miare nieeksponoiwanym iejscu, starasz sie odwrocici tylem do publiki, a jak sie nie da, zaslaniasz

Gość upiorny .
Upiorne to, ale mi się podoba taka natura. Widząc taką sytuację odwracam wzrok... Ale może jakaś woalka... coś delikatnego. Nie które Upiorzyce robią to bardzo pokazowo;-) a inne przepięknie i subtelnie Nikt chyba Cię tu nie zrozumie, dopóki;-) sama nie znajdzie się w podobnej sytuacji. Upiorne to Więc Myk, myk...

ja przekladalam pieluche tetrowa przez ramie, tak zeby buzia dziecka nie byla zakryta ale zeby nie eksponowac cyckow:) i problem rozwiazany:)

Gość Eh....:P
Sa na rynku specjalne chusty do karmienia https://www.google.co.uk/search?q=chusta+do+karmienia&client=firefox-a&hs=HtX&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Z6J-Ud2sOsHUPLf1gfAK&ved=0CDQQsAQ&biw=1024&bih=461 Ja nie mam nic do mam karmiacych w miejscach publicznych,ale pod warunkiem kiedy jest to robione dyskretnie a nie siedzaca taka mama z wywalonym cycem,fuuuuj.

Gość izam,,
Przewrażliwione hipokrtytki piszą ironizując...To normalne pytanie, moze niekoniecznie tak powinno brzmieć...Da się karmic i nie traktowac swoich piersi jak wymion,zwisow itp.Wystarczy pieluszka i tyle.Nie wywalanie cycka jakby się było krową ,nie kobietą. Piersi to nadal część intymna mimo,ze karmicie. A fakt, ze ktos nie karmil bo nie chcial miec obwislych piersi to jego sprawa- wlasciwie pochwalam.Jakbym cofnela czas to mialabym cc i nie karmilabym piersią.Fakt ze jest sie dobrym rodzicem z CALA PEWNOSCIA NIE WARUNKUJE KARMIENIE PIERSIĄ ALBO POROD SN!

fuuuj to smierdzacy zul w autobusie,fuuuuuuj to niedomyta matka w markecie, fuuuuuj to dlubiacy w nosie czlowiek w restauracji - a nie karmienie piersia

Gość zdesperowana-93
karmienie piersia jest oblesne, nie kazdy ma ochote patrzec na zwisajacego flaka z wielkim sutem

to odwracaj glowe,ja nie mam ochoty patrzec na zachowanie 50% spoleczenstwa - i co? i guano :D

Gość zdesperowana-93
zachowanie oleczenstwa, a wywalanie na wierzch czesci ciala, ktora po ciazy wyglada jak gowno to roznica.

oczywiscie, ze roznica, bo piers sluzy do karmienia przede wszystkim a palec nie sluzy do dlubania w nosie, mydlo tez ostalo stworzone do tego by go uzywac a po alkoholu to sie siedzi w zamknieciu a nie lazi po parku, rzyga i spi na lawce :>

jak jestes taka wrazliwa, ze piers kobieca to dla ciebie "gowno" i "flak" to siedz w domu, nie widze problemu :>

Gość zdesperowana-93
dobra, zartowalam, wczulam sie w role tych hejterek :D swoja droga fakt, obrzydza mnie widok karmiacej matki, ale to dlatego, ze obrzydza mnie ciaza i wszystko co z nia zwiazane (mam fobie na tym punkcie, moze nawet nie obrzydza, co sie boje). ale rozumiem, ze dziecko trzeba nakarmic,wiec tak jak powiedzialas, moge odwrocic glowe

Gość chyba ludzi pogieło
żeby zakładać tą plandekę na dziecko, moim zdaniem wystarczy pieluszka a jak mama małą pierś to i główka dziecka zasłoni.

w kazdych czasach piers sluzy do karmienia a ze kreci facetow czy nie to juz ich prywatna sprawa i niczyj problem - doksztalc sie och, widze, ze jak brakuje ci argumentow to robisz e mne gruba swinie :))) gratuluje wyniesionej z domu kultury :))) nawet nie wiesz z kim rozmawiasz wiec odpusc sobie, nie jestem twoja kolezanka z podworka, zeby taki tekst zrobilna mnie wrazenie - abo masz merytoryczne argumenty albo spadaj popracowac nad skutecznoscia wlasnych wypowiedzi :)

ja pierdziu, nie rozumiem za bardzo jak trzeba byc zwichnietym psychicznie by majac fobie ciazowa siedziec na forum dotyczacym ciazy i wychowania dzieci.... podczas majowki gimnazjalisci zdecydowanie powinni zapieprzac w pracach spolecznych, moze by nieco oglady nabrali :D

Gość zdesperowane dziecko
Zdesperowane dziecko, pamiętaj, że nienawiść wraca :) Zatem zajdziesz w nieplanowaną ciążę, roztyjesz się jak świnia i będziesz płakać w zamknięciu podczas gdy inne kobiety po ciąży będą wyglądać lepiej niż ty przed nią :) Takie jest życie, kochaniutka! :)

Gość zdesperowana-93
nie musze zapieprzac, zaczynam studia w stanach w tym roku ;p a weszlam na ten poroniony dzial,bo nie wiem, czy nie zaciazylam i probuje znalezc cos o tabsach. poronnych, wiec nie siedze tu dla przyjemnosci.

Gość zdesperowana-93
jestem anorektyczka, wiec o roztyciu nie ma mowy :) dlatego estetyka jest dla mmie taka wazna. nieestetyczni ludzie mnie denerwuja i nie chce ich w swoim otoczeniu

Gość zdesperowane dziecko
to idz sie powies, zycie nie kreci sie wokol twojej dupy :> im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla... spoleczenstwa :> a od kwestii zapobegania ciazyi tabletek wszelakich jest dzial o antykoncepcji

Dość często mi się zdazało karmić piersią poza domem, ale ZAWSZE znalazłam takie miejsce żeby to ani dla mnie, ani dla innych ludzi nie było krępujące. Czasami szłam do samochodu i tu o dziwo często znalazł się ktoś, kto bezczenie podchodził i zaglądał :-O W miejscach publicznych bardziej razi mnie zachowanie nastolatków obcałowujących się i gmerających sobie na wzajem pod ubraniami :-/

Gość hdugaduisk
sama nie karmię w miejscach publicznych a może życie mnie jeszcze do tego nie zmusiło uważam, że jeśli dziecko chce a mama może podać pierś,to może nawet karmić z ambony w kościele, chociaż raczej widziałam karmiące matki w konfesjonałach :D

Autorko sa i tacy ktorzy by chcieli byc urazeni estetycznie chyba bo z opisow wynika ze z luboscia wpatruja sie w dekolt aby zalapac chocby fragment piersi a potem wypisuja na forum A CO JA DZISIAJ WIDZIALAM BLEEE :P w ostatecznosci przykryj sie troche pieluszka i tyle, przejmowac sie bedziesz Jak komus sie nie podoba niech nie patrzy tyle

Gość nie mogę, no nie mogę
a autorka nie może mieć dzieci, lub nie mogła karmić piersią zwyczajna zazdrość i tyle. Słuchaj mi stres i inne powody też spaliły pokarm, owszem zazdroszczę takim kobietą!! I będę to powtarzać. Raz poczułam jak ssie moją pierś-cudowne uczucie. Przykro mi, że ci nie wyszło, ale swoją złość wyładuj w inny sposób, proponuje sprzątanie ;)

Gość sjhdfsjhfg
Ja od zawsze uważałam że jak ktoś przygląda się piersiom matki karmiącej to widać musi mu się podobać ten widok bo jak inaczej wytłumaczyć to że się gapi? Można tez pomyśleć że osoba gapiąca się jest zboczona bo skoro niby ją to peszy i obrzydza a nadal się gapi to widać jej się to podoba a przykrywką dla paskudnego zboczenia jest gadania a fee itym podobne. Dorosła, normalna i zdrowa seksualnie osoba nie będzie się gapić , bo raz, to brak kultury a dwa jak już powiedziałam ,może być przez karmiącą odebrane jako zboczenie gapiącego . To tak jakby gapić się w saunie facetowi obok na jaja bo ma wystawione (wszyscy wiedzą że się tego nie robi bo tego kultura wymaga) więc powiem tak że jakby siedziała obok mnie baba i gapiła mi się na biust to zapytałabym się czy chce possać czy jak? Obleśne są takie gapiące się zboki.

Gość ccfafeFDC
:D dobre podsumowanie