Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qffgrwgregh

Jak mam kupic mieszkanie skoro zarabiamy z męzem po 1300 zł

Polecane posty

Gość smirfik
taa, ma firme, etat i jeszcze pewnie placi mu rodzina za bywanie w domu. Smiech na sali :)

Gość ttytyu
no więc wlasnie zarabiali grosze, matka sprzatala, ojciec mechanik, a jakos kupili mieszkanie, samochod, wychowali dwojke dzieci; bo wtedy ceny byly po prostu niższe, poza tym mieli ksiązeczkę mieszkaniową. a teraz juz by nie dali rady bo pensje stoją w miejscu a ceny w sklepach, rachunki coraz wyższe.

Gość maryjusz1
Tylko czy ja to wina, że nie możecie kupić mieszkania, przepraszam bardzo. Tuska czy Kaczyńskiego?

Gość 32432432
płace w ciagu tych lat wzrosły uwzględniając juz wzrost cen i rachunków, o 70 %, co nie jest duzo, ale jest. czytam rózne dane bo się tym interesuję. kiedys ludzie w większosci nie mieli mieszkań i prawie kazdy zył z rodzicami, inna sprawa że zmienia się tez struktura rynku, i jest mozliwe, że np. kiedys mechanik zarabiał lepiej od lekarza, a teraz jets na odwrót

Gość 32432432
moja matka za to byla technikiem budowlanym, ojciec tez, matka zatabiała sporo, i nigdy nie uzbierali nawet na samochód. Chyba to okreslenie "grosze: jest b relatywne... :p samochody kiedys były praktycznie niedostępne

Gość ttytyu
bzdury piszesz, komu place wzrosly? chyba lekarzom, nauczycielom, politykom... bo moj tata od 10 lat zarabia TE SAME grosze.

Gość 32432432
nie wiem ile masz latek, ale zobacz jakiś jego odcinek, ile dostawał np.20 lat temu, pradopodobnie było to ok. 3 razy mniej, na pewno nie tyle samo. oczywiscie po uwzględnieniu podwyzek rachunków nie jest to duzo więcej. Na początku lat 90 minimalna pensja wynosiła 400 zł. Więc jesli tówj tata zarabiał zawsze minimalną, to wtedy miał 400 zl, a teraz 1200

Gość maganda
Odkladajcie co miesiac pewna kwote