Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżi29

Mam straszne wyrzuty sumienia - musze uśpić całkiem zdrowego psa :(

Polecane posty

Gość herbatnik ii przesłodzony __
a skąd mamy wiedzieć co może strzelić autorce do głowy? :p

Gość hybrydaaa
Tak, Autorka z pewnością ma na sumieniu wiele uśpionych zwierząt. :) Ogarnijcie się, bo zaczynacie jechać skrajnościami, zupełnie niepotrzebnie.

Gość lodziara:)
nie ma sensu z Wami gadać, nic nie dociera:o nie jestem telepatką ale gdyby chciał zrobić krzywdę to by zrobił a nie czekał aż ona się schowa do pokoju:/ a później jeszcze polizał. No ludzie...:o poza tym może to autorka go czymś wkurwiła? machała dzieckiem przed nim? do tego się nie przyzna, będzie starała się wybielić i utwierdzić w przekonaniu, że zabicie psa to najlepsze co może być dla niej :o bo wszystko inne przecież wymaga czasu, którego ona nie ma oczywiście :/ żegnam🖐️

Gość Xxxbbbxxx
Posiadanie rottweilera jest mało odpowiedzialne kiedy ma się malutkie dziecko. Nie bez powodu ta rasa została uznana za niebezpieczną bo ile już było przypadków kiedy nagle dotychczas ułożony rottweiler rzucił się na właściciela... To leży w ich naturze więc na posiadanie takiej rasy powinny się na własną odpowiedzialność decydować osoby bez małych dzieci w domu. Mogłaś znaleźć mu nowych właścicieli zanim dziecko pojawiło się na świecie- ja bym się bała trzymać takiego zwierzaka w domu kiedy jest dziecko. A teraz kiedy zdarzył się taki przypadek tym bardziej powinnaś psa oddać. ODDAĆ, nie uśpić bo nie psa wina że instynkt się w nim odezwał, więc jeśli nie uda Ci się znaleźć mu właściciela to do schroniska- są amatorzy tej rasy którzy mogą podjąć się jego adopcji- daj mu szansę, przecież kochałaś go przez te 5 lat. Powodzenia w podjęciu słusznej decyzji :)

Gość Dżi29
Masz rację, żegnaj wyprana z emocji szmato! Mała zaczeła krzyczeć i się wyrywać a ja się bałam że pies mnie pokaleczy i córkę też!

Gość a ja kupuje wszędzie
Mógł to byc atak padaczkowy lub zapalenie opon mózgowych spowodowane borelioza lub czyms po kleszczu. Kiedys tez mialam takiego psa-oddalismy go na wieś do ludzi na podwórko bo urodziło sie drugie dziecko (moj brat)i czasem potrafil rzucic sie na moją mame nie poznając jej-pół minuty to trwalo a potem uspakajał się jakby nigdy nic.Bala sie o brata .Nie usypiaj tylko znajdz mu dom.Uspic to pozbyc sie problemu-czlowieka tez bys uspała jakbys nie mogla sie zajmowac? Wyrzuty sumienia cie zjedza. Poszukaj mu domu-on nikomu nie zawinił.

Gość malaja 28
nie usypiaj... ale oddac musisz.... zwierze (nawet to najbardziej oswojone) to tylko zwierze i moga sie w nim obudzic rozne instynkty...musisz dbac o swoje malenstwo... zreszta wydaje mi sie to bardzo nieodpowiedzialne trzymac takie duze zwierze gdy ma sie male dziecko...

Gość bracia griiiim
lodziara, machać ona sobie może dzieckiem gdzie chce i kiedy chce i nie będzie się "pytać" psa o pozwolenie czy może z dzieckiem się pobawić lub też nie będzie się chować po kątach przed psem we własnym domu. Pies to TYLKO zwierze kierujące się instynktem. Autorko myśl o sobie i swoim dziecku - pozbądź się psa- i nie przejmuj się lodziarą, pewnie jest zgorzkniałą , zdziwaczałą starą panną mieszkającą na 5-ciu metrach kwadratowych ze sforą psów.

Gość alexaaa
ja tez uważam ze powinnas oddac psa do kogos gdzie bedzie mu dobrze. Po za tym jak ogólnie wiadomo niektóre agresywne rasy psów nie nadają sie do obcowania z dziecmi o czym przed taka decyzja jak kupno psa i planowanie dzieci powinnas sie zastanowic. Tak naprawde nie wiadomo skad taka nagła agresja ? Mozna to odczytywac dwojako. Albo pies faktycznie bronił dziecka myslac ze cos mu robisz ? albo jest zazdrosny o dziecko. Tyle było przypadków zagryzienia dziecka i głośno sie o tym mówi ....i co z tego...jak niektórzy nadal nie myslą...a teraz za głupote zapłaci nie pani tylko pies

Gość vhmghyj
rottwailera ktoś może chętnie przygarnie. jest fundacja ROTTKA skontaktuj się z nimi, specjaliści od rottweilerów.

Oblakane psiary :-P:-D:D Jadowitego pająka też by zostawiły przecież to zwierzę! Ma instynkt!nie rozumie po polsku! Jak można uśpić piesunia!przecież on też ma uczucia!tak jak owsik! i Tasiemiec!

A ja uważam ze usypianie jest zbędneozesz to zrobić w inny dposob-tańszy :-P domowy haha żartuje Ale mam nadzolieje ze ktoś kiedyś pozbędzie się wszystkich psów ze świata gdybym była krolowa świata pierwsze co bym zrobiła to wytepila wszystkie psy ani to nie potrzebne śmierdzą maja w mordzie więcej zarazków niż niemyty rok kibel na benzynowej stacji pchły jedzą gowno maja pasożyty zabijają dzieci i ludzi jeść też się tego nie da za to utonac można w gownie

Haha to co mi życzysz spotka ciebie pamiętaj ze wszystko wraca ze zdwojoną sila:-P:-P:P:P jestem dobrym człowiekiem kocham wszystkie zwierzęta tylko osób nienawidze:-P:P:P

Gość a ja to mam problem
autorka nie powinna mieć ani dziecka, ani psa, tyle w temacie

Gość Dżi29
Znowu odwiedzam temat i znowu widzę jadowite i obrażające mnie teksty. Widać że jesteście biedni i zaściankowo myślicie. Nie obchodzi was drugi człowiek.

Gość ciekawi mnie
autorko, co zrobiłaś, jaką decyzję podjęłaś?