Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammunia

posiłki 2 latka

Polecane posty

Gość mammunia
a mleka na noc ile ?? samo mleko ?

Gość córka ma 2 lata i 2 miesiace
dzisiaj byliśmy na bilansie i waży 13,8kg 91cm, lekarz zastrzeżeń nie miał po prostu jest duża:)

Syn ma 2,5 roku. Je sporo. Zależy też od dnia. Dzisiaj do tej pory zjadl *miske płatków kukurydzianych z mlekiem (tak ok. 300 ml) *2 banany *troche jajecznicy z szynką ode mnie (czyli gdzies tak z 1jaja i 2 plastry szynki)+ pół kromki chleba *prawie całego dużego rogala z czekoladą *miske zupy grysikowej z marchewką i zieleniną (ok.400ml) zje jeszcze drugie danie czyli ryż z warzywami, zapewne jakiegos owoca (jabłko), może jakis jogurt no i kolacje na którą zażyczył sobie pizze. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ma około 100 cm i waży jakies 16,5 kg.

To też chyba zależy od etapu w jakim dziecko się znajduje. Mój zawsze był żarłokiem wsuwał wszystko co się dało... A od czterech miesięcy prawie nic, podziabie, ponarzeka i zostawia. Zrobiliśmy różne badania i jest zdrowy, także to pewnie zależy od tego ile dziecko potrzebuje, na co ma ochotę, i co robi w ciągu dnia.

przerażają mnie takie obliczenia: moja córka zjadła dwie bułki- to nie za dużo? mój syn zjadł całą miseczkę zupy- to nie za dużo? albo o zgrozo: moje jedzą obiad w przedszkolu i w domu domagają się kolejnego. Rozumiem, że ktoś ogranicza dziecku parówki bo niezdrowe, słodycze, chrupki, a zamiast słodkich sokow daje wode, ale nie rozumiem, jak ktos wydziela wlasnemu dziecku jedzenie, bo boi sie, ze dzieciak utyje, rozepcha sobie żoładek albo dla samego wlasnego widzimisię nie da dziecku dodatkowego kotleta, bo przeciez to za duzo jak dla niego. Ludzie!