Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama co oszczędza z głową

Pomysły na oszczędzanie, ale bez przesadyzmu typu podkradanie pradu od sąsiadów

Polecane posty

Gość Mama co oszczędza z głową

Ja np. czekam aż u mnie w mieście jest promocja np. na karkowke w carrefourze. Kupilam 2 platy po 10,49 za kg( 2 mi wyszły 2,2kg i 2,5kg) i upiekłam jeden-mięska na kanapki na kilka dni. Drugi poszedł do zamrożenia. 2maja bedzie promocja na schab bez kości-po 9,99 kupie tez 2 kawały i jeden zamroze a drugi upieke:) .Często czekam na takie promocje bo miesko ładne a po co płacic 17zl/kg? Ogolnie czekam na promocje w carrefourze biedronce kauflandzie topazie(u mnie są te sklepy akurat) . i Czekam na promocje jedno opakowanie plus 2 za 1grosz. i Nie kupuje ubrań dla dzieci w sieciówkach typu reserved bo jakoś marna. Za to wyszukuje jak chce nowe na allegro z NEXTA( czasem rodzic kupi a dziecko wyrośnie i sprzedaje o połowe taniej nowe!)-jakośc bez porównania po kilku praniach da sie nosic. i Samochód na gaz to podstawa.Zwlaszcza ze teraz u mnie po 2,3! i Jak chce kupic sprzet rtv agd to czekam na promocje lub wyszukuje na allegro czy ceneo. i Szczypiorek i natke sadze sobie w doniczkach w kuchni:) i Gotuje obiad na 2-3 dni i tylko do odgrzania potem:) i Znajomy jeździ często do selgrosa i kupuje tam kilka rzeczy stalych od 2 lat i przywozi za mniej niż w innych supermarketach(u nas nie ma selgrosa) i Robie swoje dzemy w wakacje i na zime mam lepsze niz butelkowe:) i tansze.to samo z sokiem pomidorowym, robie przecier wek i do piwnicy i z ogórkami i rzeczy dla dzieci typu huśtaweczka bujak czy krzesełko do karmienia z allegro z drugiej reki-szukam tylko w bardzo dobrym stanie. i Zakupy tylko z listą! I kupuje w wiekszości to co jest w gazetkach promocyjnych i z tego wyczrowuje obiad. i Jak urodzilo sie dziecko (w sumie to zanim sie urodzilo)to kupilam 85% rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro i po podliczeniu zaoszczedzilam ze 4 stówy!(rzeczy typu krem ,pieluchy, laktoator smok, termometr wanienka ubranko itp) i Warzywa i owoce kupuje na bazarku ale obchodze cały i patrze gdzie taniej. Stac mnie na wydawanie wiecej ale jestem troche sknera i oszczedzam co miesiac sumke na samochód ekstra wczasy czy coś i tak juz wychodzi:) dopisujcie swoje pomysly:)

Gość joool,ll
Ja nie mam przekonania do mięsa z marketów, a już w promocji, to na tym nie oszczędzam ;) Z tymi okazjami ubrankowymi na allegro,to czasem coś się zdarzy, ale nie przesadzajmy jak potrzebuje 5 nowych body,to nie tak łatwo znaleźć np.Nexta za dobrą cenę i przede wszystkim nowe...

Gość joool,ll
Na jedzeniu nie oszczędzamy, a już nigdy na jedzeniu dla dziecka.

Gość joool,ll
Mam pytanie czy możecie mi podać sklepy gdzie jest najtańsza, ale względnie dobra chemia, papier toaletowy.

Gość jedz mało a czesto
W selgrosie-częste promocje i papier velvet ten pomaranczowy co są 4 maxi dlugie rolki-opłaca sie 100 razy bardziej niz zwykły 8osmio rolkowy.Tak samo jak recznik papierowy taki długi tez w selgrosie.

Gość jedz mało a czesto
Coś ala domestos w żelu to w biedronie-tam jest tez taka kostka do spłuczki od wc co zabarwia wode i sprey do kurzu ala pronto-bardzo wydajny.

Gość joool,ll
dzięki. a taka chemia to taka w miarę, czy jaka cena taki środek?

Gość aristonkaa
ja jestem niezadowolona z chemii biedronkowej. wolę upolować w promocji coś konkretnego,

Gość jedz mało a czesto
Czy ja wiem....domestos jak domestos ale np. płynu do mycia naczyc w zyciu w biedronie bym nie kupila. Albo ich proszku czy ich odplamiacza. Ale np. folie aluminiową"sreberko" czy papier śniadaniowy-te akutar sie nie różnią od innych marek.

Gość joool,ll
no właśnie obawiam się, że kiepska jakość..to już może czasem lepiej woda z octem,czy z sodą ;)

Gość aristonkaa
a kupuję w realu, lidlu, tesco jak widzę, że fajna promocja to biorę na zapas. Na mięsie nie oszczędzam, kupuję tylko ze sprawdzonej masarni., podobnie jak wędliny. Owoce i warzywa na bazarku, szukam najtańszych, albo w lecie od znajomych z ogródkiem. Ubrania kupuję na promocjach w sieciówkach typu H&M, orsay, C&A, reserved - najczęściej na promocjach. Oszczędzam na kosmetyczce, wszystkie zabiegi wykonuję sobie sama w domu, a końcówki podcina mi siostra fryzjerka. Zupy gotuję z warzyw mrożonych, blenduję i zagęszczam śmietaną - jemy taką zupkę 2 dni.

Gość aristonkaa
A i produkty, które mogę z biedronki polecić to wszelkiej maści ściereczki, gąbeczki, druciaki itp. Są niedrogie, a fajne.

Gość joool,ll
aha. szukam konkretnych oszczędności...ale to chyba najszybciej na ubraniach można...

Gość mnjha
Jeśli chodzi o oszczędzanie na produktach dla dzieci. Polecam kartę Rossnę. Ja mam w chwili obecnej 6% rabatu i wbrew pozorom jest to dużo.Mleko, papmpersy, kosmetyki czy kaszki kupuję tylko w Rossmanie i dobrze na tym wychodzę.A niekiedy można dostać dodatkowe rabaty.Pamiętam że w okresie Bożego Narodzenia posiadacze karty mieli dodatkowe 20% zniżki na wszystkie produkty dziecięce. Czasami dostaję sms-a że w danych dniach mleko czy pieluchy mogę kupić o 3-5 zł taniej.

Gość groszek6
Wow. Po prostu. Za tę listę. Ja może od aż tak na promocje sklepowe nie czyham, ale fakt, że lista bardzo się przydaje. Ale na dobrym jedzeniu jednak nie lubię za bardzo oszczędzać. Wolę na rachunkach. Na prądzie, wodzie. Trafiłam w sieci na mnóstwo przydatnym wskazówek, zaczęłam stosować i faktycznie jest trochę oszczędności. Nie będę tu tego wszystkiego wypisywać. Jeśli ktoś ciekawy polecam zajrzeć do serwisu http://www.czasnafinanse.pl/ tam są chyba ze 3 artykuły jak oszczędzać.

ja mam perlatory na wszystkich kranach. Widzę wielką oszczędność na wodzie. Lubimy się kąpać w wannie, codziennie chodzi pralka, a nigdy nie przekroczyliśmy 9 m sześć (6 osób) Przeważnie mamy 7 do 8 :)

-zamiast prać ubrania, proponuje wywieszać je na balkon na cały dzień niech się dobrze wywietrzą, zaoszczędona woda i prąd -załatwiać sie w pracy -chodzić jeśc po rodzinie i znajomych -chodzić po bazarku za warzywami i mówić ,że listek sałaty, kapusty dla króliczka,albo chomika -wodą po myciu np. głowy umyć się potem umyć podłoge i na końcu spłukiwać kupe w wc -wykręcać,żarówki na klatce schodowej , piwnicy i instalować w domu jeśli się nasze zużyją -w wodzie po gotowaniu ziemniaków myć naczynia -zimą jedzenie trzymać na balkonie ,albo parapecie ,a lodówke wyłaczyć -chodzić na orgódki działkowe po nocach i kraśc owoce i warzywa a za zaoszczędzone pieniadze wyjechać do Disneyladu :)

Gość Kama998
Najprostszym sposobem jest zmiana dostawcy prądu na takiego, który oferuje niższe ceny i lepszą ofertę:) ja korzystam z Axpo od prawie roku i co miesiąc rachunki są zdecydowanie niższe niż poprzednio. polecam.

Gość gawełka889
jjjesli chodzi o prad to polecam zmiane operatora :) tym prostym trikiem mozna duzo zaoszczedzic na rachunkach. ja skorzyastalam z oferty axpo i zachecam cie do sprawdzenia samodzielnie - moze tez oszczedzisz!