Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perusia

brak zeba pytania

Polecane posty

Dentystka zle wyrwala mi gorna piatke i zostalbmi kawalek korzenia,jest zepsuty wiec bez wyrwania sie nie obejdzie. Moje pytanie brzmi czy jak zaloze aparat ortodontyczny to czy gorne zeby mi sie przesuna i zlikwiduja ubytek po wyrwanym zebie? Nie stac mnie na implant gdyz to koszt 5 tysiecy,a aparatu tylko na gorna szczeke to 2 tysiace. Mam dopiero 20 lat i nie chce zyc bez zeba. Czekam na odpowiedzi.

Gość ewgr25/.
przeciez to piętka prawie w ogóle go nie widac

Gość sbhchgbwuyeg7
U mnie po wyrwaniu zęba "pustka" wypełniła się nawet bez aparatu. Co prawa jest szpara, ale niewielka, więc myślę, że z aparatem całkowicie ci to zasłoni

Gość niestetyyxd
ja mam 20 lat i brak chyba z 10 zebow wszystkie do wyrwania. nie mam pieniedzy wiec z tym nie zrobie. I tak musze zyc niestety...

Zawsze dużo się uśmiałam,a teraz się wstydzę....zależy jaki kto ma układ szczeki....nie będę żyłka bez zęba więc pytam....naprawdę sam ci się przesunął..czyli aparat pomoże?

Gość sratytyataya
To się zabij! Lepsza trumna niż brak piątki skończona kretynko.

Gość jakie 5 tys?
jak masz korzen to na nim mozna zamontowac korone porcelanowa i to koszt ok 1000-1500

Gość fvfgggfdfdddd
to zalezy. czasami mozna ubytek skorygowac aparatem, a czasami zostaje tylko implant. idz do ortodonty i tam sie dowiesz. btw.. tylko nie daj sobie zalozyc koronki z opilowaniem sasiednich zabkow. btw, ja tez mialam wyrwana gorna piatke i aparat mi to skorygowal. nie ma szpary

Gość ula której znowu ukradli nick
myślę że po długim czasie się przesunie ,ale nie lepiej ci zrobić most ? porcelanowy około 1200 a nawłóknie szklanym 700 jakoś ,musisz poszperac w necie

własnie -na włóknie szklanym ma tą zaletę że nie piłuje się sąsiednich zębów,ale jest mniej trwały

a implanty to najtańsze sa ponoc gdzies w mielcu juz 2,5 tys ,ale nie sprawdzałam :)

Zal mi niektorych z was :) dla mnie to tragedia bo wstyd w tym wieku zebow nie miec..tak zrobie zapytam mojego stomatologa. Zalozylam watek bo byc moze ktos cos takiego robil. KORZEN JEST DO WYRWANIA,JEST W NIM STAN ZAPALNY.

Gość kanikula123456
Powieś sie wiesniaro bo niecmasz 5 . Inni ludzie nie maja nogi lub reki i zyja IDIOTKO

Nie jestem innymi,martwid sie poki co o to czego mi brak. Wiesniary zawsze na propsie. Okej juz sie wieszam

zastanów sie tepaku mam ryczec bo inni nie maja reki lub nogi hahaha . zal mi ich,ale bez przesady. Mysle o sobie i martwi mnie to czego mi brakuje a nie innym wiec mow mi do dupy

Gość errterwtre
Sama mialam wyrywanego dolnego zeba, piatke chyba tez i nie ma teraz po dziurze sladu, nosilam aparat stały.

Jeśli masz dość ciasno układ zębów w szczęce, to jest szansa, że zęby się zejdą. Ja miałam kiedyś(w wieku lat nastu) wyrwaną zdrową czwórkę, nie mieściła się i zgryz mi się krzywił. Nie ma po tym śladu.

Nie mam pojęcia czy mam ciasno....a jaki jest koszt aparatu na górne zeby? I czy mogę założyć aparat na praktycznie proste zęby?

Gość ojjnopeszek
ona ma ciasno ale w ci...ce .

Jeśli masz lekko "stłoczone" zęby jest szansa, że przesuną się na miejsce ubytku. Masz równe zęby, czy nachodzą na siebie? Aparat na pewno pomoże, musisz tylko poczekać z założeniem, aż rana się zagoi i wyleczyć inne zęby, jeśli to konieczne.

Gość ttytytyytuyuyuy
na implant cie nie stac a na aparat cie stac? przeciez takie gowienko staly aparacik tez kosztuje 5 tysiecy...

Naucz sie czytać. Nie chcę implantu,chce swojee zeby. 5 tys. dobre haha dupa. Kosztuje 1000zl na jeden luk