Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wreszcie mam wolne

Kolezanka z pracy odkad zaszla w ciaze jest nie do zniesienia

Polecane posty

Gość wreszcie mam wolne

Pracuje w niewielkiej firmie, sama babki u nas sa wiec wszystkie bez wzgledu na stanowisko jakos sie probujemy kolegowac. Ostatnio dowiedzialysmy sie, ze nasza kolezanka jest w ciazy. Wczesniej byla normalna dziewczyna, uczynna, pomocna, wypelniala swoje obowiazki bardzo dobrze. A teraz zmiana o 180 stopni. Prosze ja kilka dni temu o skserowanie dokumentow, a ona, ze nie zrobi tego, bo promieniowanie zaszkodzi dziecku, po 3 godzinach pracy ostentacyjnie wstaje i mowi, ze musi miec przerwe od monitora. I co robi? Siedzi w internecie na telefonie. Gdy mamy jakies spotkanie z klientami to potrafi odmowic przyniesienia czegos, zrobienia kawy, bo ja boli i wstac nie moze. Ja rozumiem mdlosc itd ale ona ewidentnie przesadza. Dzis sie jej spytalam dlaczego na zwolnienie nie pojdzie i okazalo sie, ze jest musi jeszcze przepracowac 2 miesiace by dostac umowe i miec macierzynski. Zwracalam jej delikatnie uwage, ze nie moze lekcewazyc swoich obowiazkow, a ona ze jest w ciazy i nie moze to sie przepracowywac. Szczerze mowiac to mam ochote isc do szefa i naskarzyc, ale z drugiej strony nie chce wyjsc na wredna suke. Dzis kolezanka druga powiedziala, ze ma dosc, ze tamta ja osmieszyla w obecnosci klienta, ze nie robi nic doslownie i chce skrzyknac wszystkich by cos z tym zrobic. Szczerze mowiac ja tez mam dosc, bo dzis mialam 2 osoby z pretensjami dlaczego nikt nie przelozyl spotkan z nimi. Oczywiscie ona zapomniala. Co byscie zrobily w takiej sytuacji?

Gość kurczeeeeeeeeeeeee.......
W takiej sytuacji udalabym sie z reszta dziewczyn do szefa zeby porozmawiac o problemie - wtedy nie wyjdziesz na suke (no... nie sama) a i szef zauwazy ze musi byc problem skoro wiecej jak 1 osoba go zglasza

Gość plamkaa
Idźcie do szefa, nie ma innej rady. Niech ją upomni. Są ścisle okreslone warunki szkodliwe dla dziecka, to ewentualnie mozna przełknąć, ale - uwaga, w czasie kiedy odchodzi od monitora nie ma przerwy w pracy. Ten czas może wykorzystać papierologię itp. Poza tym swoje obowiązki musi wypełniać i koniec, jak się źle czuje to l4, nie ma innej opcji.

Gość wreszcie mam wolne
problem w tym, ze wiele wlasnie ode mnie zalezy, tzn szef bedzie bral pod uwage przede wszystkim moje zdanie. Takze jak ja popre wszystkich to ostatecznie i tak na wredna suke wyjde ja:O

najpierw porozmawiałbym z nią, ale nie w 4 oczy i nie delikatnie, tylko wszystkie, że nie jesteście zadowolone i jak się nie poprawi to będziecie musiały iść do szefa - sytuacja czysta

Gość jak ja nie cierpię takich
babsztyli którym się wydaje że zasługują na specjalne traktowanie bo dały sie komuś wyruchać :O

Gość takaa sobiiieee
Oj to powiedz jej niech sie do ciebie nie odzywa i juz, ale masz problem..

Gość pl,mlokk
A ja jej się nawet nie dziwie pewnie grosze zarabia to po co ma się przepracowywać i męczyć. I dawać się wykorzystywać przez wredne małpy.

Gość onaaa12345
Jak jej praca nie pasuje to niech wy***rdala, a nie duperela płaszczy będzie 2 miesiące żeby macierzyński mieć.

Gość takaa sobiiieee
A czemu ma nie mieć macieżyńskiego ??? głupota ! przeciez nalezy się jej ! Jak koniu siano do ku...wy ! A ze te skur... politycy biorą tyle kasy to im sie nalezy a kobiecie z dzieckiem nie !!! ??? pojebani jestescie

Gość wreszcie mam wolne
przeciez nikt jej nie wykorzystuje, groszy tez nie zarabia jak na swoje stanowisko. Nie przesadzajcie.

Gość dsgsdggsd
ja w ciazy kserowalam i siedzialam przed monitorem, w domu do 1 w nocy:P byc moze sie zmienila, bo mi tez odbijalo:)