Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000999999999998

dlaczego faceci maja takie wielkie wymagania co do wygladu kobiety ?

Polecane posty

Gość bo przeciez przez te 40 lat
jakos trzeba bedzie ze soba wytrzymac

Gość fthyjutrjhegfw
polacy lubia sie chwalić :) a polki nie za bardzo mają kim

Gość Gardner
Szukajac odpowiedzi na tego rodzaju pytanie powrocmy do uwarunkowan biologicznych. Niestety, w tym kobiety goruja... Bo mezczyzna w swojej prostocie patrzy tylko na wyglad. Wiadomo, ze wszedzie znajda sie osoby szukajace chodzacych doskonalosci, jednak zazwyczaj chodzi o pociaganie i wzbudzanie pozadania (tak, do tego wystarczy umiejetnie pogrywac). Co do kobiet, to w sumie wedle ryzyka, jakie sie wiaze z nieumiejetnym doborem partnera kobieta musi byc bardziej wyczulona i szczegolowa. Stad to, czego szukaja kobiety mozna okreslic w trzech podpunktach 1) Odpowiedniej puli genow (wyglad, inteligencja) 2) Wystarczajacy status (utrzymanie potencjalnego potomstwa) 3) Cechy charakteru swiadczace o przywiazaniu (prostym jezykiem, zeby nie spierdolil jak pojawi sie dziecko, a byl dobrym ojcem) Tak po krotce, jesli chodzi o zwiazki. Od mezczyzn wymaga sie wiecej, ale tak jest zlozony ten swiat i albo sie akceptuje prawa nim rzadzace, albo sie zyje na uboczu. Oczywiscie nie wszystko jest tak proste, jak moglo by sie wydawac... Naukowcy do teraz nie widza, co wplywa na to, ze ludzie sie zakochuja. Stad prosty moral: nadzieja jest dla kazdej/kazdego;) Bez wzgledu na to jak wygladacie i kim jestescie: szukajcie pozytywow i cieszcie sie z zycia na ile sie da.

Gość Gardner
PS. A piszac o wlasnych doswiadczeniach moge powiedziec jedno, zawsze szukalem kobiet podobnych do mnie. Nie chodzi tutaj o brak totalny roznic, bo to wialoby nuda, ale o swiste polaczenie schematow poznawczych, heurystyk i pogladow. Abstrahujac jezeli dziewczyna ma ogromna slabosc do slodyczy, chipsow i niezdrowych przekasek, to by z czasem zabilo moja przesladowcza manie zdrowego trybu zycia. Rowniez brak wspolnej aktywnosci sportowej. Stad czesto splycenie myslenia: szczupla to prowadzi zdrowy tryb zycia i uprawia sport... Co nie zawsze jest prawda.

Gość Gardner
Moglbym duzo pisac o swoim zboczeniu, czyli o slabosci do kobiecych plaskich, ladnych brzuchow. Czesto zapytany o to, na co najbardziej zwracam uwage w wygladzie, odpowiadam: brzuch. Czy to prawda? I tak i nie... Bo dlugo bylem zakochany w kobiecie z oponka. Kiedy do gry wejda uczucia. Liczy sie calosc, jaka mamy przed soba, a nie tylko same szczegoly skladajace sie na powyzsze...

Gość inka123456
to fakt z miłością jest dziwnie i nie koniecznie ten wygląd do końca się liczy. Kiedyś poznałam faceta na którego niespecjajnie zwróciłam wcześniej uwagę tzn. wcale nie był w moim typie ale jak zaczęłam z nim rozmawiać to kompletnie zawrócił mi w głowie, byłam w nim zakochana bardzo długo. Myślę że zasadnicze znaczenie w postrzeganiu kogoś ma chemia. Często przecież jest tak że facet przystojny i inteligentny i zabawny ale nie pociąga nas tak do końca fizycznie.

Gość ciekawy tematt
:)

Gość bo niestety taka prawda
ze zwiazki damsko meskie nie opieraja sie na milosci, ale szukaniu przyjemnosci dla siebie.no ktora by sie ulitowala i wziela sobie starego, oblesnego kloszarda bo on nikogo nie znajdzie wiec musze zrobic dobry uczynek.ja otwarcie mowie ze nie, moge byc dzialaczem spolecznym, pielegniarka, itp, ale na takie poswiecenie mnie nie stac. a co do wygladu, zakladacie tu ze kazdy brzydki facet ma zasady moralne i intelekt, za to nie ma kasy, natomiast piekny jest glupi, ma duzo kasy i zdradza na prawo i lewo.niestety nie ma na to reguly i te cechy nie musza byc w ten sposob dobrane.mozna jedynie wyjasnic ze brzydka osoba czuje empatie z tzw gorszymi, nikim nie gardzi, nie jest rasista, takze jesli ma ambicje, stara sie rozwijac intelektualnie i zyskiwac sympatie ludzi poprzez dobroc

Gość zazdrosny kochanek
kupiłam działkę budowlaną :)

Gość tak samo odwrotnie
Zwracam uwage na wyglad faceta, dla mnie to sie akurat równiez liczy jak wszystko inne inteligencja , charakter..

Gość bcjfosoffgdcvedfcdddssd
Kobiety maja duzo latwiej stac sie atrakcyjne kremy. maseczki itp. facet albo jest atrakcyjnyy albo nie.

Gość rhtjk,mhngbdfvcsxza
i tak ma być

Gość gość
Faceci wymagają, ale kobiety nie pozostają w tyle. Skoro facet ma prawo wymagać nienagannego wyglądu i chodzenia do fryzjera bo samiec sobie wymaga brunetki lub blondynki, odpowiedniego rozmiaru biustu i czego tam facet może wymagać, kobieta ma prawo wymagać statusu materialnego, żeby facet mieszkał w fajnym miejscu, najlepiej dom lub duże mieszkanie na strzeżonym osiedlu, wyglądu, odpowiedniego charakteru i usposobienia, bez odzywek w stylu ekipy budowlanej i innych korzyści ze związku z facetem. Natomiast jeśli facet wymaga a nic nie daje od siebie lub np. oferuje tylko seks i wymaga od kobiety wyglądu rodem z Hollywood, własnej firmy, dużych zarobków, wykształcenia itp. to zostaje z niczym, tylko desperatki na takich lecą a i one stają się cwane. Czyli, facet z możliwościami ma większy przywilej wymagań, biedne gołodupce z pokojem u matki mają figę z makiem lub przypadkową zahukaną dziewuchę.

Gość gość
Autorki radzę wyjść z domu dobrze ci to zrobi

Gość gość
bo im nie staje jak kobieta im się nie podoba! PROSTE? A poza tym seks z kobietą nieładną jest nieciekawy i małosatysfakcjonujący

Gość gość
Facet finansowo da sobie rade sam wiec nie wiem po co sobie zycie marnowac z jakas brzydula. Powiem tak nawet jak brzydka i ma niezla prace to znajdzie sobie faceta szybko. A sie dziwia panie z warzywniaka o wygladzie słonia ze nikt ich nie chce i facec***atrza na wyglad. Jakby miala wyglad to tez mialaby wymagania chocby i w warzywniaku robila :) Bo kobieta wystarczy ze ma wyglad i sobie kogos znajdzie za to wymagania kobiet juz sa duzo wieksze w koncu facet musi utrzymac rodzine. Poza tym czesto kobiety sa glupie jak but i stad mamy teraz caly wysyp samotnych matek, ktore myslenie powinny zoostawic innym.

Gość gość
BO NAM NIE STAJE PRZY BRZYDULACH

Gość gość
facetow pociagaja wszystkie kobiety

Gość gość
moja kolezanka bardzo brzydka znalazla sobie fajnego i mlodszego faceta