Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shrekolina

Moje dziecko od urodzenia przesypia noce.

Polecane posty

Gość Shrekolina

A ma już 3 tyg :)niby fajnie ale czy to normalne??

Moja jak skończyła 3 mce to spała od 18 do 6 (w porywach 7) rano. Pierwszy miesiąc to się budziła ze 3-4 razy w nocy a w drugim 1-2. Za to w ciągu dnia spała mniej. Byłam ogólnie zadowolona :) Oby tym razem drugie dziecko miało podobnie :))

Gość sfasfa
od 9-10 tyg mój syn spał od 22.30(butelka) do 5.30. od 11-12 cale noce 20-7

trochę zazdroszczę bo się wysypiasz przynajmniej :D mój 2 miesięczniak budzi się dwa razy w nocy na karmienie, na szczęście je krótko bo max 15-20 min i dalej śpi, ale z drugiej strony jak by przesypiał całą noc to i tak bym musiała ze dwa razy wstawać i mleko odciągać bo inaczej cycki by mi pękły :O :D

Gość ula której znowu ukradli nick
moje dziecię przesypiało pięknie noce ,nie miewało kolek , bolesnego ząbkowania i buntu dwulatka ,no anioł normalnie , za to odbiło sobie buntem nastolatka już w 12 r.ż :(

Gość Shrekolina
No ale zastanawiam sie czy go nie zacząć budzić bo dostaje normalnie co 3-4 h butelkę po 100ml a po nocy jest taki wyglodzony ze by chciał 2 razy tyle a ja mu nie chce dawać tak dużo na raz bo sie boje ze mu żołądek rozciagne.

Gość witaminyyyy....
moja tez tak miala, od pierwszej nocy spala niemal ciagiem (pierwsze noce to 1-2 pobudki na karmienie a po tygodniu przesypiala uz pelne 8-9 godzin bez pobudki), byla calkiem zdrowa, ladnie przybierala, wiec lekarka mowila by dac dziecku spokoj i nie wybudzac

Gość Shrekolina
Pije mleko aptamil pre dla noworodków. PRE jest najbardziej zbliżone do mleka matki ale aptamil 1 tez jest od urodzenia, tylko bardziej sycace. I zastanawiam sie czy po całej nocy nie dawać mu rano tej jedynki. Niby jedna firma ale trochę sie boje mu mieszać bo dziecko jeszcze bardzo małe.

Naprawdę pozazdrościć :D Mój do roku budził się co 1-2 godzinny.A wstawanie o 5 rano,w porywach ok 6 . Potem po roku budził się 2-3 razy ....i tak do 2 lat :o

Gość szatyyyyyyynka27
sie ciesz dziewczyno.to normalne moja tez tak miala i ma do tej pory.budzila sie tylko na karmienie w nocy ale trwalo to krotko

Gość Mój tez
Przesypia od początku. Ma 7 miesięcy. Ale zakładac o tym temat?

Gość julitamaciek
moja córcia od urodzenia przesypiała calutkie noce, teraz ze spaniem synka mam tragedie :O ma już 17 miesięcy a nie przespał ani jednej nocy

Gość julitamaciek
potwór z bagien - czy teraz jak synek skończył 2 lata śpi całe noce...? dałaś mi nadzieję :D

Gość Mama dwójki.
Jak dobrze przybiera na wadze to tylko się cieszyć. Chociaż dziś przeczytałam ze dzieci które budzą się w nocy rzadziej umierają z powodu tzw. śmierci łóżeczkowej - to tak na pocieszenie dla mam które się nie wysypiaja.

Gość fsfsfsdf
Karm malucha i tak w jego porze posiłku. Może być tak drobny że zamiast domagać się jedzenia, to zasypia mocniej z powodu osłabienia i tak może sobie spać... Moja córa tak miała, i sama musiałam pilnować żeby podać jej jedzenie. Dodam że z innych przyczyn potem także wybierała długi sen i tak już jej została. Ja nie wiem co to dziecko budzące rodzica nad ranem. Moja się nudzi od lat o dziesiątej a nawet gdy wcześniej, to czeka na obudzenie się innych, bawiąc po cichu. Pewnie twoje dziecko też lubi spać. Jednak i zapada w głębszy sen, zamiast płakać z głodu więc nie pomijaj posiłków.

Gość to nie jest normalne!
normalna dla dziecka noc to taka, gdy budzi sie kilka razy z placzem, jak moje :P a tak serio to fajnie masz, nie poradze bo nigdy nie mialam przyjemnosci miec takiego problemu ;) syn ma prawie 2lata, a na palcach jednej reki moglabym zliczyc przespane noce, a raczej nawet jak juz spi spokojnie, to ja odwrotnie-spac nie moge i zagladam do niego czemu nie placze

Gość Mamamamusienka
Takie malutkie dziecko powinnas karmic w nocy co 3,4 h przynajmniej! Zapadnie ci w spiaczke i tyle.

Gość iogupyif
to nie jest normalne; takie malutkie dziecko powinno się budzić co na jedzenie ze 2 razy w nocy; a nie ma czasem żółtaczki?

Gość Shrekolina
Zoltaczki nie ma. W dzień mało śpi i moZe dlatego w nocy jest taki wymeczony. No właśnie nie wiem bo mi mówili ze dziecko głodne spać nie bedzie wiec żeby nie budZic , jak zglodnieje to samo o sobie da znać...

Gość Okolo Itggt
Ja bym nie budzila. Hehe w spiaczke hahaha nie sluchaj takich durnot haha niech sobie bobasek spi!

GRATULUJĘ!! Mój ma 3,5 mc i śpi ok 8-9h NA DOBĘ-nie możliwe a jednak, gdyby nie moja mama pewnie siedziałabym już w Gnieźnie:( jako tyg dziecko zasypiał ok 24 i budził sie o 3 rześki jak skowronek..

GRATULUJĘ!! Mój ma 3,5 mc i śpi ok 8-9h NA DOBĘ-nie możliwe a jednak, gdyby nie moja mama pewnie siedziałabym już w Gnieźnie:( jako tyg dziecko zasypiał ok 24 i budził sie o 3 rześki jak skowronek..