Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominika26465

Mój brat zaprosił gości z 2 końca polski i chce ich wcisnąc do nas do domu

Polecane posty

Gość Dominika26465

Mój brat wczoraj przyjechał zadowolony że zdzwonił się z naszym dalekim kuzynem który mieszka w szczecinie (my w małopolskim) i dogadali się, że ten kuzyn ma teraz w połowie maja urlop to przyjadą w nasze strony z żoną i dzieckiem na tydzień. Domyślam się, że to mój brat go zaprosił, bo z nas wszystkich ma z tym kuzynem najlepszy kontakt. Tylko że zaprosił go do NAS a nie do siebie. My z mężem mieszkamy w domu rodzinnym z moją mamą. Jest to nieduży domek, bo kuchnia salon, sypialnia nasza i pokój mojej mamy. Mój brat natomiast mieszka w bloku w małym 2 pokojowym mieszkaniu z żoną i synem. No i wczoraj mówi że Adam ten kuzyn przyjedzie ale będzie nocował tu u nas, bo on tam u siebie w bloku nie ma miejsca. Wymyslił sobie, że my z męzem na ten tydzień przeniesiemy się do salonu a im odstapimy swoj pokój. Tylko, że po 1 mi się to nie podoba, takie udostępnianie sypialni komuś tym bardziej że mamy tam rózne swoje prywatne rzeczy a oni mają 2 letnie dziecko które będzie wszystko ruszało. Po 2 to krępujące bo i tak bysmy musieli tam wchodzic np po ubrania. Po 3 jesli mieszkaliby u nas to trzeba zapewnic im wyżewienie obiady itp ogólnie zając sie nimi a wyżywienie 3 dodatkowych osób przez tydzien to spory koszt na który nas nie stac bo starcza nam od pierwszego do pierwszego. Po 4 ja tego kuzyna prawie nie znam bo ostatni raz widziałam go 15 lat temu, poza tym on zawsze trzymal sie z moim bratem więc mi jest prawie obcy i po 5 najważniejsze to ja żadnych gości nie zapraszałam i nikt nawet do mnie nie dzwonił, więc dlaczego mam teraz goscic przez tydzien kogoś u siebie? Moja mama na pewno nie bedzie się nimi zajmowac bo jest juz schorowana i nie ma siły latac przy gosciach wiec wszystko zostałoby na mojej glowie. Nie podoba mi się to zupełnie bo brat zaprosił sobie gości a na nas chce zwalac obowiązki ze względu na to że to jego dom rodzinny to zaprosił ich tu, bo u niego nie byloby gdzie spac. Jestem taka wściekła,ze chyba się z nim dzis pokłóce. tylko mama prosi zeby moze dac spokój i się nie odzywac bo po co robic niezgodę w rodzinie, zeby jakos to przetrzymac. Co wy byscie zrobiły w takiej sytuacji?

Gość devcdevcdcde
krótko - nie ma mowy! zaprosiłeś to sam gość u siebie

ja bym na pewno powiedziała bratu wprost, że się nie zgadzam...nie znoszę tupeciarstwa...

Gość herrr
Albo zapytaj ile pieniędzy da za nocleg i wyżywienie JEGO gości albo kto będzie przyjeżdżał i im gotował

Gość szczerze ,ze to niezbyt
fajnie z jego strony ,ze tak postapil. Po pierwsze skoro zaprosil to powinien ich goscic u siebie , a jak chcial ich wepchnac do was to powinien sie was zapytac zanim zaprosil .Po drugie skoro jest taki mily to niech wam da pieniadze lub jakas czesc na ugoszczenie przyjezdnych . Ja bym sie wkurzyla i porozmawiala z nim . powiedzialabym ,ze nie powinno sie tak robic bez zapytania , ze nie masz z nimi kontaktu jest to dla ciebie krepujace . Zaproponuj zeby brat z zona spali w pokoju dziecka , a oni w jego sypialni /pokoju .

Gość szczerze ,ze to niezbyt
jego goscie , jego problem . Ewentualnie niech przyjezdni spia w salonie , bo z jakiej racji masz udostepniac sypialnie gosciom , ktorych nie zapraszalas. Ale wtedy niech brat ich zabiera na obiady i kolacje do siebie , a wy bedziecie serwowac sniadania. Glupio sie tak przekomazac i klocici o gosci , ale skoro to dla ciebie prawie obcy ludzie , nie masz kontaktu , nie zapraszalas ich i brat prtzewraca ci zycie do gory nogami to masz prawo byc zdenerwowana i niezadowolona. Brat kategorycznie musi sie dorzucic do kosztow wyzywienia ( bo to jego goscie , z jego inicjatywy ). Jak dla mnie to albo oni spia u brata w jego pokoju , a on z ona i dzieckiem w drugim , albo spia u was w salonie , serwujecie tylko sniadanie , a na obiady i kolacje zabiera ich brat.

Gość herrr
A co oni będą robić przez cały dzień, w Waszym domu, kiedy Wy będziecie w pracy? :D

Gość sasassdsdfdfdfd
r

Gość DnnndnONA
NIE ZGADZAJ SIĘ!

Gość ale co to za tłumaczenie
że to jego dom rodzinny.Nie mieszka w nim od kilku lat,to wy utrzymujecie ten dom,remontujecie ,opłacacie rachunki.Brat wam sie nie dokłada,więc nie ma prawa decydowac czy przyjąc w nim gości czy nie.A swoją droga,jeżeli za zycia mamy,nie uregulujecie prawnie kto jest włascicielem domu,to ładne szopki beda się dziac jak mama umrze i będzie podział majatku.

Gość Jdjdjdnjdm
Ile ty masz lat? 12? Nie ważne że to wasz dom rodzinny. Nie ma w nim miejsca. Brat nie zapytał cię o zdanie. Skoro zaprosił to niech gości. Jak nie ma gdzie to niech zadwoni i odwoła. Ludzie ale wy sobie dajecie na łeb wchodzić. Aż trudno uwierzyć. To nie musieli być kłutnia. Powiedz zwyczajnie że to obcy ludzie dla ciebie. Że cię nie stać i że zachował się jak idiota nie pytając co ty o tym myślisz.

Zachowanie Twojego brata to szczyt bezczelności! Jak mógł bez porozumienia z Tobą zapraszać swoich gości do Twojego domu??! Wściekła bym się na maksa.Powiedz bratu że nie wyrażasz na to zgody w żadnym wypadku, niech się buja! Jeżeli jest tak wspaniałomyślny niech załatwi swoim gościom pobyt w hotelu, niech im opłaci, zobaczy jaki to koszt! Pewnie brat sie obrazi,ale tak to jest gdy ktoś chce się slizgać na cudzym tylku.Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu:D Załatw prędko sprawy spadkowe, podział nieruchomości, bo zapewne czeka Cie następna niemiła niespodzianka.

Gość powiedz, że was nie ma na ten
czas, a obcych prawie dla siebie ludzi we własnym domu nie zostawisz :p W ostatniej chwili, gdyby brat nakrył, że jednak jesteście - powiesz, że się rozmyśliliście, wyjazd nie wypalił :) obejdzie się bez kłótni.

Gość Jakie to żałosne!
Czy Twój brat nie potrafi rozsądnie myśleć?Powiedz otwarcie bez kombinacji!,postaw sprawę jasno bez klamstw! Nie życzysz sobie przyjmować jego gości i po sprawie.Braciszkowi tupetu nie brak, nie ma co:D