Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam komunię w tą niedzielę

ILE DAJECIE NA KOMUNIĘ pytanie do chrzestnych

Polecane posty

Jako chrzestna na chrzcinach dałam 200zł i przypuszczam że na komunię też tyle dam plus jakiś prezent (do 100zł).

Gość nie róbcie obciachu ludzie
dajecie tego tysiaka jak was stac, potem az slub bedzie, z 15 lat spokoju od prezentów:D 200 na chrzciny jako chrzestna=masakra ja na chrzest dalam 500, na komunie 1000, a na slub jak bedzie mnie stac to ze 2tys dam

Gość ło matkoooooooooooooo
a dlaczego 200 zł na chrzest to obciach ? od kiedy to chrzestny jest tylko od dawania pieniędzy ?

niech kazdy daje na ile go stac, a nie pokazac sie a potem dziadowac miesiac:)

Gość ,,,,,,,,,...
................

Gość nie róbcie obciachu ludzie
a w sumie to od czego jest chrzestny? od niczego przeciez tylko od prezentow

Gość dajmy 500zl i uwazam
ze to i tak duzo. Z komunii zrobil sie jeden wielki cyrk, za kilka lat to chrzestni beda kupowac mieszkania, samochody albo akcje na gieldzie :o. Komunia jest niby dla ludzi wierzacych i to niby ma byc duchowe przezycie, a jest tylko wyscig kto da wiecej i co kupi drozszego :o.

Gość hahah, usmialam sie
500 starczy

Gość a moj chrzsniak jak kupowal
gajer to sprawdzal czy kieszen jest głeboka czy sie 2 tysiaki od ciotki zmieści:D pewnie musial sie rozczarowac jak 600zł dostał:D

Swoją drogą to ciekawe. Jak ja miałem komunie to dostałem zegarek i rower. Co jak na tamte czasy to było na prawdę sporo. Wy teraz debatujecie 500-1000 w sumie ja dawałem ostatnio 750 bo też miałem dylemat między tymi kwotami. W sąsiednim lokalu też była komunia i byłem w szoku. Quad ( i to nie najtańszy) komputer + kasa ... nie chodzi o to że zazdroszczę, ale moim zdaniem to już jest spore rozpuszczanie dziecka.

Gość inka123456
a ile na chrzest od chrzestnej bo będę w maju?

Gość inka123456
myślałam o 1000 ale jak tak czytam to chyba dam 500

Gość inka123456
no stary teraz jakby kupić rower to tak jakby dać z 1500

Gość niebieska malwina
Ja kupuje prezent... 400, 500 zl

Gość aaarety_rety
no tak.. skoro na urodziny daliście 300zł, to może i mężowi mało 500 na komunię.. 300zł na urodziny.. paranoja.. 500 na komunię spokojnie wystarczy.. masakra, co to się porobiło...

Gość zlota rybka nie spelnia zyczen
moj partner(ojciec chrzestny) kupuje laptopa bo podobno obiecal(tak twierdzi jego siostra a matka dziecka) chociaz on sobie nic takiego nie przypomina czyli koszt ok.1300 plus kwiaty, kartka i bombonierka.. dla mnie to przesaaada, a najbardziej mnie drazni ze to jego siostra ma wymagania..zenua

Gość zlota rybka nie spelnia zyczen
ja mialam komunie 17 lat temu dostalam Vigry3, i na wspolke z siostra (obie mialysmy komunie w tym samym czasie) pegasusa i maly telewizor(do dzisiaj hula).. a teraz sie w dupie przewraca..szczegolnie rodzicom dzieci idacych do kumunii..bo to oni ich ucza ze komunia jest od prezentow.

Gość TakaSobieJednaa
Każdy daje tyle na ile go stać. Ja jestem mocno związana z chrześniakiem i traktuje go jak włąsnego synka. Wszystko bym mu dała. Teraz wiem.ze marzy o konsoli i ją dostanie. Także prezent przewiduje na ok 1.200. Pozdrawiam.

Gość nilla20
1000 1500 na komunię? Ludzie zwariowaliście? 1000 to ja dostałam na slub od chrzestnej a 800 od chrzestnego. Za 2 lata komunię będzie miał chrześniak męża, mam zamiar kupić prezent do 300 zł. Mały już gada że chce tablet albo quad, a co mnie to obchodzi? Rodziców ma to niech mu robią takie drogie prezenty. A po co dzieciakowi 1000 zł? Po to żeby rodzice mieli co wydawać? Przecież taki dzieciak jeszcze dobrze nie zna się na pieniądzach. Uzbiera np. 5 tys z komunii a rodzice kupią rower za 500 zł i tyle z tego będzie miał.

Gość kuki123
ja bym dała 500 to i tak dużo

Gość nie zawsze tak jest, bo
my dajemy 1000zl, tez mamy w ta niedziele:)

Gość tez chrzestna
w zeszlym roku bylam na Kominii chrzesniaka i tez dalam 500. Moglabym sobie pozwolic na 1000, ale uwazam, ze to zdecydowanie za duzo jak dla 8-latka. W ogole ten caly wyscig w prezentach i kasie troche mnie przeraza. Przeciez nie o to tutaj chodzi.....

Gość jnwtxmjm
Dzieci które idą do komuni mają 9-10 lat a nie 8. Takie z was chrzestne że nawet nie wiecie. 8 lat to ma dziecko w 1 kl, a komunia jest w 3 kl.

Gość jnwtxmjm
W dolnośląskim i opolskim w 3 kl.

Gość jnwtxmjm
Na śląsku jest w 2 kl. Ale u nas w 3 kl. Moja córka jest w 2 kl i za rok ma komunię. Jest ze stycznia.

Gość jnwtxmjm
i może byś mnie nie obrażała debilko.

Gość jnwtxmjm
Jesteś nie świadoma i tyle.

Gość pytanie do meaaa
komunia jest w 2 klasie!

Gość pytanie do meaaa
ja jestem z Wrocławia (rocznik 87) i komunie miałąm w 2 klasie. i wiem ze do dziś tak jest, pierwsze słysze żeby byla w 3, ale nie ważne. co do meritum- 500 zł to aż nadto dla takiego dziecka

Gość ja dam małej
50 zł , biblie i bombonierkę na więcej mnie nie stac, trudno a co mam nie isc z powodu pogorszenia sie mojej sytuacji materialnej.