Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leonelloe

Podobno dzieci z rocznika 2008 NIE MAJĄ jednak obowiązku szkolnego??????

Polecane posty

Gość leonelloe

Jak to jest, bo się pogubiłam. Mam syna rocznik 2008. Nie chodzi do przedszkola. W tym roku obowiązkowo pójdzie do zerówki od września, a za rok miał (musiałby) iść do 1 klasy jako 6-latek. Tata mój mówił mi, że na tvn24 wysłuchał wypowiedzi D. Tuska, że jednak przesuną to o 2 lata? Ktoś wie coś więcej na ten temat? Podobno matki dzieci urodzonych od lipca do grudnia mają wybór, a te od stycznia do lipca mają obowiązek i tak jeszcze przez 2 lata do rocznika 2010 hm?

Premier Tusk poinformował, że w 2013 roku do szkół obowiązkowo pójdą sześciolatki, które urodziły się do lipca 2008 roku. Dzieci, które przyszły na świat od sierpnia 2008 obligatoryjnie do szkół trafią od 2015 roku. Ponadto, klasy w których uczyć się będą sześciolatkowie, będą skłądać się maksymalnie z 25 uczniów"...

Gość ffffryga
Mój syn grudzień 2008! Musi iść teraz we wrześniu 2013 do zerówki ? Skoro za rok znów do niej pójdzie???

Gość moj wrzesien 2008
Teraz zerówka a za rok nie musi, ale czy może? Ja wole żeby poszedł

Gość jesli.................
dzieci urodzone od stycznia do czerwca 2008 w tym roku ida do zerowki a za rok do sszkoly; dzieci urodzone od lipca do grudnia 2008 ida w tym roku obowiazkowo do zerowki natomiast za rok nadal maja wybor: zoerowka czy I klasa, jesli zerowka, to beda po prostu powtarzac

Gość jjjjjjjjjjiiiiiiiiiiii
Ciągle zmieniają - juz nic nie rozumiem. rocznik 2008 dzieco od lipca do grudnia pójdą z CAŁYM rocznikiem 2009 ?? w 2015 do pierwszej klasy? ...a kolejny rocznik 2010 ?? pójdzie już sam do pierwszej klasy jako 6 latek ?

Gość też o to pytam
też pytam

Gość anionimowy
z tego co ja wiem to rocznik 2008 obowiązkowo idzie teraz do zerówki a za rok do szkoły