Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammmaaa

Kaszel u 7 miesięcznego niemowlaka.

Polecane posty

Gość Mammmaaa

Moje 7 miesięczne dziecko od wczoraj ma kaszel. Co mogę zrobić żeby mu pomóc? Coś podawać czy czymś smarowac? Do lekarza idziemy jutro. Jak myślicie co lekarz zaleci? Antybiotyk, syrop? A i dodam że dziecko ma gorączki.

Gość fregffefgerg
Moje bliźniaczki też trochę pokasływały bez gorączki. Pediatra powiedziała, że to lekka infekcja wirusowa i żeby smarować je Pulmex baby - pomogło.

Gość gość

Polecam inhalacje. U nas sprawdza się przy trójce dzieci inhalaotor Familino Pro. Nie ukrywam że często robimy dzieciom inhalacje i to ma sens. Rzadziej łapią różnego typu infekcje, zapalenia gardła, katar, kaszel i tak dalej. Dobra skuteczna i bezpieczna dla małego dziecka profilaktyka.

Gość Gość

Dzieciom się bierze inhalatory pneumatyczno-tłokowe, bo nie musisz w nich jakoś celowo oddychać. Wiem z doświadczenia, że dzieciaki tego po prostu nie znoszą. Tryby pracy posprawdzaj i dopasowanie do przepływu oddechowego. Wiadomo, że dziecko się mocno nie zaciągnie, prawda? Więc i inhalator tak trzeba konfigurować. Z tych modeli bardziej uniwersalnych o potwierdzonej jakości to Novama Familino PRO Flaem, akurat włoski producent, bardzo znany u osób z chorobami płuc, górnych dróg oddechowych.