Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak z książką

chcę napisać książkę, czy trudno jest wydać swoją pozycję laikowi?

Polecane posty

Gość jak z książką

jwt.

Gość chleba i igrzysk :)
jak masz wystarczająco dużo kasy to wydasz nawet wielkiego gniota, ale jak masz zamiar pukac od drzwi do drzwi z prośbą "weż mnie pan wydaj, dzieło napisałem" to lepiej odpuść sobie karierę pisarza i pisz, pisz, pisz... do szuflady :)

Zalezy od wyawnictwa. Musisz probowac do skutku. 20 odrzuci, 21 przyjmie. Tez trzeba sie dogadac w ilu egzemplarzach ma byc wydana. Niektore wydawnictwa Ci powiedza za twoja ksiazka raczej nie sprzeda sie w wielkim nakladzie i szkoda bedzie wogule jej wydawac. Pytaj sie i znajdz najlepsza oferte

Gość jak z książką
ja nawet nie liczę na to, że zarobię na pierwszej książce krocie, czy cokolwiek, aczkolwiek chciałabym spróbować, a nuż widelec coś z tego wyjdzie, jeśli nie z pierwszą wydaną książką to może z drugą, po prostu nie orientowałam się jeszcze w jaki sposób się to odbywa, czy to ja muszę wyłożyć na ten cel pieniądze czy może wydawnictwo, a jeśli ono to w zamian za co itd.

Gość gryzonikus
trzeba znalezc wydawnictwo, ktore zgodzi sie ksiązke wydac. Mozna napisac do Uni o dotacje na wydanie, albo do innych stowarzyszen. Kasy raczej z tego nie ma- takie ksiazki sprzedają sie po 19 zl.

Gość weqwewqewq
a juz napisałaś coś? Jaki gatunek?

Gość Ja też chciałabym wydać
Pamiętnik żony alkoholika :-)

Gość gość
A jaka to ksiazka? Jaki gatunek? O czym? - jesli mozna spytac. Ja pytam, bo moze moge cos zaproponowac. Pozdrawiam Kasia Wasilewska

Są wydawnictwa które wspierają debiutantów takie jak znak czy inne renomowane. Nie płacisz wtedy nic , ale książka musi być " kapitalna". Reszta wydawnictw nie sponsorują. Ponosisz własne koszta za powiedzmy 10.000 egzemplarzy a później oni pomogą. Ale to zależy. Szukaj aż znajdziesz. A oczym piszesz ? Jaki temat i jakim stylem piszesz? osoby 1 czy 3 ? Jakie robisz zdania ? długie i złożone czy krótkie i proste ?

Nie jest ciężko wydać książkę gorzej ją sprzedać jak pisali przedmówcy. Ja od siebie polecam wydawnictwo Poligraf mają dobrą ofertę i robią korektę teksu w cenie, która na prawdę jest bardzo ważna przy takich rzeczach.

Gość gość
Jak masz wolne 3 tysiące, to mozesz samemu wydac ksiazke w nakladzie 1000 egzemplarzy.