Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smilesmilesmile1

ROSZCZENIOWA POSTAWA BRATA MĘŻA

Polecane posty

Gość smilesmilesmile1

Witam, Krótko może opiszę sytuacje. Mój mąż ma młodszego brata (23 lata). Brat studiuje dziennie, dorabia sobie czasem i jeszcze pobiera rentę po ojcu, mieszka sam w domu rodzinnym mojego męża. My z mężem mieszkamy z moją teściową i jej matką . Czyli z matką mojego męża i babcią. Ostatnio brat mojego męża miał kolizję drogową , jakiś facet wjechał mu tak w tył że auto jest do kasacji. Miał bardzo stary samochód więc z ubezpieczenia dostał chyba 900 zł ... No i ostatnio jak przyjechał do nas babcia zaproponowała że da mu 1000 zł na nowy samochód. Wtedy więc zaproponowałam mężowi : Może babcia nam też kupi samochód? Ja jeżdżę 20 letnim gratem który dostałam od teściowej i nie proszę o nic. Wtedy mąż się na mnie rozdarł abym się nie wtrącała, bo dostaliśmy dom , samochód i żebym się nie wtrącała w ich rodzinne sprawy. Jestem wściekła bo teraz też jestem częścią rodziny. Nie rozumiem dlaczego babcia nie traktuje równo wnuków , uważam także że brat mojego męża może sobie sam nazbierać na auto ! Teraz przez tą całą sytuacje mamy ciche dni ;/

Gość smilesmilesmile1
Po postu babcia nierówno traktuje wnuków

Gość ty jesteś roszczeniowa baba!
Ale ja ciebie nie rozumiem. Pieniądze babci to są pieniądzę TYLKO I WYŁĄCZNIE BABCI, i ona może z nimi robić co tylko jej się podoba! Jak będzie miała zyczenie wytapetowac sobie nimi pokój ma do tego zasrane prawo! I tobie goowno do tego! to ty jesteś roszczeniowa baba i tyle! Oby brat twojego męża nie trafił na taką harpię, bo dojdzie do tego, że sie obie będziecie ciagnąć za włosy o kasę. Chcesz nowy samochód? To sobie na niego zarób! A nie rozglądasz się dookoła kto by ci mógł go sprezentować. Babcia chiała dac bratu? To dała proste. Widocznie widzi jaka jesteś i żal jej było pieniędzy na taką roszczeniową łajzę.

Twój mąż jest takim buraczkiem,skoro na Ciebie krzyczy i nie pozwala się wtrącać w taką sprawę skoro jesteś jego żoną.

Gość hHAHAHAHAH***************
ktoś Ci daje dom, auto a Tobie mało?! Boże naprawdę dziw bierze, że tacy ludzie zakładają rodziny? po co jak Cię na nic nie stać i ktoś oddaje Ci swój dorobek

Gość kddksls
to ty masz roszczeniowa postawe. a nie brat meza. idz do roboty pasozycie

Gość hHAHAHAHAH***************
mam taką sytuację, babcia daje wszystko mojemu bratu ciotecznemu mnie nic, jemu zapisała mieszkanie, jemu gotuje podrzuca obiadki dokłada do wszystkiego, ja od niej nie mam nic i nie roszczę od niej czegokolwiek, mam ręce nogi jestem sprawna dorosła sama sobie na siebie zarobię a ona niech robi ze swoją kasą co chce jej życie jej kasa jej sprawa nie rozumiem Ciebie, mimo, że mam podobną sytuację

Gość oczywsicie ze ma znaczenie i t
@ hHAHAHAHAH*************** - dokładnie tak jak piszesz. Jak ktoś czegoś chce, to sobie sam na to powinien zarobić,a nie liczyć na to, że inni mu dadzą. Skąd się tacy ludzie biorą? Moja droga autorko - nic ci sie nie należy dopóki sama sobie na to nie zapracujesz. Twoje pieniądze - rób z nimi co chcesz, babcia też ma swoje pieniądze, więc również może z nimi robić co chce! A gdzie jest napisane, że wnukowie maja dostawac po równo? NIGDZIE! To jest tylko twoja fantazja!

Gość smilesmilesmile1
Brat nie mieszka z nami bo byłoby nam ciasno i nie miałby się kto zając drugim domem mojej teściowej. Ten braciszek to niezły kombinatorek. Teściowa powiedziała że jak jej matka umrze to się ona przeprowadzi od nas do tego młodzszego brata. A on na to że on wtedy się wyprowadzi bo się przyzwyczaił mieszkac sam. Nie myśli o tym że teściowa sama w piecu nie rozpali i będzie musiał jeździc mój mąż jej rozpalac ;/

dokładnie jak wyżej- pieniądze babci to pieniądze babci i nic ci do nich. Sama zaproponowała wnukowi pomoc- ma do tego prawo. Ty dostałaś dom, samochód i teraz sama jeszcze oczekujesz kasy od babci na drugi. Z całego towarzystwa roszczeniowa jesteś tylko i wyłącznie ty.

Gość o kurcze, to przykre
jesteś chytra i wredna

Gość smilesmilesmile1
Nie chodzi mi o to że ja chcę się obłowic tylko aby mąż nie był pokzywdzony

mąż się chyba wyraźnie wypowiedział, że się pokrzywdzony nie czuje :P a ty pilnuj swojego nosa. Wywęszyłaś szansę na wyrwanie trochę kasy od babci i doprawiasz do tego ideologię o równym traktowaniu.

Twój brat to cwaniak,a męża masz buraczka,ponieważ Twoje zdanie powinno być najistotniejsze,bo faktycznie brat leci w kulki:)