Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

antybiotyk jak podac?

Polecane posty

witam.bylam dzis z corka u lekarza.ma zapalenie jamy ustnej.dostala antybiotyk.augmentin 2xdziennie po 2,5 ml.mala ma 19 mscy i miala silna goraczke u lekarza.juz nie mialam glowy aby zapytac dokladnie.szybko pobieglam z nia do domu.dalam jej o 12.30.i teraz tak mysle kiedy dac nastepna dawke?czy przed snem okolo 20.30 to bedzie 8 godz przerwy.czy po 12 godz obudzic ja w nocy?lekarka nic nie mowila co ile godzin tylko ze 2xdziennie

Mój syn ma 9msc. Ma antybiotyk 2 razy po 3 ml. Lekarz zalecił co 12 godz

Gość Moja też ma antybiotyk
Moja mała też dostała dzisiaj antybiotyk. Daliśmy jej o 11 a następny raz dam właśnie ok. 20.30. Też Augmentin, po 2,5ml i też 2 razy dziennie.

A teraz ja mam pytanie, może ktoś się orientuje. Antybiotyk trzeba przechowywać w lodówce, więc mam go podać dziecku taki zimny? Czy mogę go jakoś podgrzać? Czy wyjąć wcześniej żeby się zagrzał zanim podam?

Ja daje prosto z lodówki taki zimny. Czytałam że nawet syropy dobrze jest schłodzić, by zniwelować ich smak.

Gość princessaofpersia
podaj przed snem-wyjatkowo, nastepne juz co 12 godzin koniecznie nie mozesz podgrzac!leku, zwariowalas? naciagnij po prostu te 2,5 ml jakiej 15 minut przed podaniem i podaj w takiej temp pokojowej

Nie zwariowałam, tylko pytam. To moje pierwsze dziecko i pierwszy raz antybiotyk.

Gość sassankka1
antybiotyk trzeba podawać równo co 12 godzin! to zalezy jaki antybiotyk.. np. augumentin trzeba w lodówce-zreszta masz napisane w ulotce-poczytaj. Najlepiej na 10, 15 minut wyjmij lek z lodowki,naleplnij odpowiednosc ilosc np. do strzykawki i lek bedzie w temp. pokojowej

Gość sassankka1
*napełnij!-sory za literowki

Gość Olka 217
Cześć, ja byłam z synkiem wczoraj u lekarza. Dopiero dziś kupiłam antybiotyk amotaks pierwsza dawkę dostał o 11, mam ja dawać co 12 godz wiec myślę że koło 22 czy za późno. To moje pierwsze dziecko i nwm jak mu podawać..