Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Zrozpaczona:(((((

Nigdy nie zdam matury z matematyki:( Po co mi ona jak bede studiowac filologie ?

Polecane posty

Go艣膰 Zrozpaczona:(((((

Witam. Niestety matury z matematyki nie zdam na pewno. Odk膮d pami臋tam mam problem z tym przedmiotem i oboj臋tnie kto i jak by mi czego艣 nie t艂umaczy艂 to nic z tego nie rozumiem. Pisa艂am w szkole dwie pr贸bne matury z matmy, rozwi膮zywa艂am w domu sama troch臋 test贸w i 偶adnej nie zda艂em - najwi臋cej uda艂o mi si臋 uzyska膰 11 pkt. Wi臋kszo艣膰 zada艅 musz臋 strzela膰 bo kompletnie nie wiem o co chodzi jak widz臋 te wszystkie liczby. Tak wi臋c czeka mnie poprawka w sierpniu i pewnie potem jeszcze za rok, za dwa itd. Mo偶e kiedy艣 uda mi si臋 strzeli膰 te 15 zada艅... Zastanawiam si臋 tylko gdzie jest sprawiedliwo艣膰? Dlaczego kto艣 kto urodzi艂 si臋 trzy lata wcze艣niej ode mnie nie musia艂 pisa膰 matury z tej g艂upiej maty, dlaczego on mia艂 艂atwiej w 偶yciu? I jeszcze pytanie: Czy je艣li w ci膮gu najbli偶szych kilku lat zn贸w matura z maty nie b臋dzie obowi膮zkowa, a ja b臋d臋 w trakcie corocznego poprawiania, to jak przestanie by膰 obowi膮zkowa to ju偶 nie b臋d臋 musia艂a poprawia膰 i b臋d臋 mia艂 matur臋 ca艂膮 zaliczon膮? Mam zamiar studiowa膰 filologie polska i ta matma jest mi niepotrzebna:o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sbbetb
pozostaje praca na kasie w markecie ot ci Polska w艂asnie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znowu 10 os贸b pisze,.,,,.,.
praca w markecie na kasie jak liczyc nie umie :D ? zastanow sie nad tym co piszesz. matematyka jest potrzebna kazdemu, nie licz na to ze nie bedzie jej na maturze po nieudanej probie sprzed kilku lat doszli do wniosku ze wysyp debili na studiach byl tak ogromny ze matematyka musi byc obowiazkowa na maturze. v moja rada nie ucz sie tej matematyki do matury tylko zacznij od poczatku bo od konca sie nie nauczysz jak masz braki z podstawowki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zamiar studiowa膰 filologie
darmowe Ukrywanie sciag 609 43 65 23

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiiiika
nie przesadzaj. w tamtym roku te偶 p艂aka艂am, ze nie zdam. i jakim艣 cudem 62 procent nazbiera艂am :)

Udost臋pnij ten post

dobrze Cie rozumiem. zdawa艂am matur臋 z matematyki 3 razy. nie zda艂am. te偶 uwa偶am 偶e niesprawiedliwe, z innych przedmiot贸w zda艂am bardzo dobrze ale co z tego? nic. 偶a艂uj臋 do dzi艣 偶e nie posz艂am do liceum. dzi艣 pewnie by艂abym juz po studiach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zamiar studiowa膰 filologie
z matmy of course

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przechodzony ogier
inteligentny filolog umie matm臋 na wymaganym poziomie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przechodzony ogier
bo inteligentny cz艂owiek wybieraj膮c studia kieruje sie czym艣 zupe艂nie innym ni偶 przekonaniem, 偶e "wybieram filologi臋 zeby unikn膮膰 matmy"

Udost臋pnij ten post

umartwiajcie sie dalej nad matematyk膮. Wol臋 osob臋, kt贸ra jej nie zna, ale jest porz膮dnym, uczciwy, kulturalnym cz艂owiekiem. To jest w 偶yciu najwa偶niejsze a nie r贸wnania funkcji kwadratowej. Ale Polacy tacy s膮, najlepiej kogo艣 kto nie radzi sobie z tym przedmiotem sprowadzi膰 do poziomu robaka. Niech czasem nie 偶yje godnie i jeszcze przy okazji mo偶na go zgnie艣膰. Mam tylko pytanie, kt贸re roczniki nie pisa艂y obowi膮zkowej matury z matmy? trzeba uwa偶a膰 bo ci to dopiero t臋paki. Dzisiejsi uczniowie chocia偶 pr贸buj膮 si臋 jej nauczy膰 a tamci traktowali j膮 jak przeci臋tny ucze艅 mat-fiz biologi臋 albo humana fizyk臋 - na cwaniactwie, 艣ci膮ganiu, olaniu i "byle zda膰 i miec z g艂owy". No dlaczego tamci si臋 nie musieli m臋czy膰 i jako艣 na durni nie wyro艣li?!
  • Like 1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znowu 10 os贸b pisze,.,,,.,.
No dlaczego tamci si臋 nie musieli m臋czy膰 i jako艣 na durni nie wyro艣li?!>>>a kto powiedzial ze nie wyrosli :D ci z matura od giertycha na pewno sa glupsi od obecnych. przeciez teraz nie ma zadan do rozwiazywania przez x godzin w czesci pytan zawarta jest odpowiedz nawet 12 latek moze to zdac, a jacy sa obecni mozna uslyszec :D http://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja jestem rocznik 89
偶adnej matury z matmy nie zdawa艂am, a filologi臋 ko艅cz臋 :-P pierdol system jak ja:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magdalenka Maturzystka
Nie ma co si臋 tak od razu nastawia膰 偶e si臋 nie zda, czasem wynik mo偶e zaskoczy膰 pozytywnie:-) troch臋 wiary!!! a tu s膮 arkusze i odpowiedzi z matematyki z matury w g贸r臋 serca b臋dzie dobrze http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-matematyka-na-poziomie-podstawowym-arkusz-i-odpowiedzi,wid,15551874,wiadomosc.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wsp贸艂czuj臋 za艂o偶ycielce w膮tku, ale nie faktu,偶e nie mo偶e zda膰 matury z matematyki... czas na forum masz ? na Twoim miejscu zapisa艂bym si臋 na indywidualne zaj臋cia i zapieprza艂bym w 100% Ale mo偶e warto si臋 zastanowi膰 czy faktycznie je艣li nie mo偶esz zda膰 matury - to czy warto i艣膰 na studia ? podstawowa matura to naprawd臋 minimum. Odsy艂am do ksi膮偶ek, korepetytora.. lub do zawod贸wki :P Pozdrawiam :P ps. ja zda艂em matematyk臋 na 60% podstawowa :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 zwyk艂ym leniem i kropka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mowimy przeciez o egzaminie PODSTAWOWYM. Matura to sparwdzian z podstawowej wiedzy og贸lnej. Czlowiek z matura powinien miec pojecie o wszytkim, tym bardziej ktos, kto studiuje. Podoba mi si臋 system amerykanski - tam na studia na WSZYSTKCH kierunkach obowiazkowa jest matematyka i angielski ( oczywiscie wymagania potem sa rozne w zaleznosci od kierunku studiow. A potem w trakcje studiow humanista MUSI odrobic czesc zajec z dzialu matematyczno przyrodniczego, a "scislowiec" - humanistycznych. Wyzsze wyksztalcenie pownno do czegos zobowiazywac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ca艂a ta matura dzisiaj na poziomie podstawowym to 艣miech na sali i na pewno nie zapobiegnie ona wci膮偶 powi臋kszaj膮cej si臋 liczbie debili na studiach i po studiach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
trzeba byc idiota ,zeby nie zdac podstawowj matury z matematyki lub z polskiego. Idioci nie powinni miec matury ( nie ma obowiazku), a tym bardziej isc na studia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja zdawa艂am matur臋 w 2001 roku tzw. star膮. pisa艂am z historii zamiast z matmy. I jakos zyj臋 ca艂kiem nie藕le :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Obecna matura to kpina, a nie egzamin, jak ktos nie potrafi zdac podstawowej matury z czegokolwiek to zwyczajnie nie nadaje sie na jakiekolwiek studia i niech sie z tym pogodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chcesz w 偶yciu zna膰 sie tylko na filologii? Swiat jest cudowny, trzeba nim si臋 interesowac calym, a nie wybiorczo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulotna jak chmurka
ja te偶 pisa艂am z historii, ale ja uwielbiam histori臋 :)

Udost臋pnij ten post

Ja pierdziu ;) Sorry ale te matury to jest kpina wi臋c jak si臋 tego nie zda (z jakiegokolwiek przedmiotu) to proponuj臋 nie i艣膰 na studia. Matematyka uczy logicznego my艣lenia, kt贸re o dziwo w 偶yciu si臋 przydaje. Proponuj臋聽przysi膮艣膰, u偶y膰 m贸zgu, pracowa膰 i zamiast u偶ala膰 si臋 pr贸bowa膰 zrozumie膰. Serio 30% z podstawy to ka偶dy debil powinien napisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulotna jak chmurka
przegl膮da艂am te arkusze w tym roku, bo ch艂opak z mojej rodziny zdawa艂. Nie by艂y to jakie艣 szczeg贸lnie skomplikowane zadania z matematyki. Ale musz臋 powiedzie膰, 偶e szerzy si臋 w艣r贸d spo艂ecze艅stwa wt贸rny analfabetyzm i tyczy to si臋 zar贸wno matematyki, jak i umiej臋tno艣ci pisania i czytania ze zrozumieniem. np. kobieta nie potrafi policzy膰, ile ma powierzchni dzia艂ki, je偶eli jest w艂a艣cicielk膮 w jakiejc tam cz臋艣ci, zgroza. Taki tylko przyk艂膮d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zastanowi臋 si臋 nad tekstem
wiesz. ja od dziecka du偶o czyta艂am. rozumiem wszystkie teksty pisane. lubi臋 mie膰 na wszystko wyrobione zdanie. interesuje si臋 wieloma rzeczami. wiele os贸b m贸wi艂o mi 偶e jestem inteligentna, a mimo to mam problemy z matematyk膮. i ja musz臋 i艣膰 na studia nie mog臋 zmarnowa膰 zainteresowa艅 i potencja艂u, tego 偶e s膮 rzeczy kt贸re przychodzi艂y mi w 偶yciu bez trudno艣ci. ale najpierw trzeba poprawi膰 matematyk臋. eh...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulotna jak chmurka
kto艣 nie rozumie matmy, ktos inny robi b艂臋dy, jeste艣my tylko ludzmi. od czego kalkulatory i s艂owniki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"... matematyka uczy logicznego myslenia" - b艂膮d. Rozwi膮zujac zadania mozemy nauczyc sie co najwyzej dzialania zasadniczego, powielamy ju偶 wcze艣niej poznane schematy. Niestety "logiczne myslenie" to zale偶no艣c scisle korelujaca z inteligencja. Nasza inteligencja z pewnoscia (jak wszystko zreszta w ludzkim ciele) jest nieodzownie zwiazana z budowa mozgu, a budowa i dzialanie naszego mozgu wynikaja z genow tudzie偶 uszkodzen nabytych w roznorakich wypadkach lub sa tez pochodna autodestrukcyjnych zachowan bezposrednich tj proba samobojcza lub tez posrednich tj. palenie papierosow, spozywanie alkoholu badz tez uprawianie sportow walki. Konkluzja jest prosta jak budowa cepa. Mozg jest tak skomplikowanym a takze niezbadanym narzadem ze tylko my sami mozemy zaobserwowac nasze predyspozycje i wysnuc empiryczne wnioski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monikaaaaaaaaaa
matura nie jest wcale trudna... ja jestem kiepska, ale to naprawd臋 kiepska z matematyki bo mia艂am 3 na koniec, a matur臋 zda艂am na 65 % w tamtym roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i s艂usznie, 偶e trzeba zdawa膰 matm臋 na maturze. ja musia艂am zdawa膰 polski, a jestem wybitnie nie humanistyczna, wi臋c niech humani艣ci pom臋cz膮 si臋 z matm膮. btw. matury maj膮 tak 偶enuj膮cy poziom, 偶e nie wiem co trzeba mie膰 w g艂owie 偶eby jej nie zda膰. Uwa偶am 偶e temat to prowo, bo rozumiem 偶e kto艣 nie jest or艂em z matmy, ale ju偶 od dawan wiedzia艂a艣, 偶e b臋dziesz musia艂a zda膰 j膮, wi臋c trzeba by艂o my艣le膰 o tym wcze艣niej to by艣 nie p艂aka艂a teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
>>Dlaczego kto艣 kto urodzi艂 si臋 trzy lata wcze艣niej ode mnie nie musia艂 pisa膰 matury z tej g艂upiej maty, dlaczego on mia艂 艂atwiej w 偶yciu? Kto艣 kto urodzi艂 si臋 par臋 lat wcze艣niej musia艂 zda膰 egzamin z maty na poziomie dzisiejszej matury, 偶eby w og贸le dosta膰 si臋 do og贸lniaka. Potem matury nie musia艂 zdawa膰, je艣li chcia艂 i艣膰 np. na filologi臋, ale matur臋 musia艂 zda膰 z wy偶szym progiem i poza tym jeszcze osobno przyst膮pi膰 do egzaminu wst臋pnego na studia. Masz czego zazdro艣ci膰.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋