Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaznadwaga

8 miesiecy po porodzie, 153 cm wzrostu i 57 kg wagi - masakra

Polecane posty

Gość mamaznadwaga

musze sie wziac za siebie, bo wygladam okropnie(. Niestety mam slaba przemiane materii, wiec nie wiem juz co ma robic, zeby zrzucic te zbedne kg. Jak myslicie? Ile powinnam wazyc, zeby wygladac w miare?

Gość mamaznadwaga
up

Gość ja nie całe dwa miesiące
Po porodzie. Mam 175cm i 57kg. Nie robilam nic. Mam dziecko z tych mało spiacych. Ciągle jest coś do zrobienia. Nie ma na nic czasu. Nie raz jdm śniadanie o godzinie 18.

Gość mamaznadwaaga
no to super, ale jak to sie ma do mojego watku?

Masakra to moje drugie imię. W pierwszej ciąży przytyłam 13,5kg, niby ok, ale nie spadło, zostało 7kg ;( Ciągle wybierałam się na Zumbę, ale to nie miałam z kim iść, to praca, to brak opieki nad Małym. Wymówki ;/ Teraz jestem w drugiej ciąży i już włosy sobie wyrywam z łba jak pomyślę jaką torbą będę później. Jem mało. Zatrzymuję chyba w sobie wszystko co nie jest dobre. Sama nie wiem. Wybierałam się też na tarczycę, ale też nie dotarłam, heh.

Gość ja nie całe dwa miesiące
Tak żebyś sie wzięła za robotę to schudniesz! Jak sie chce to można! Wystarczy coś robić a nie siedzieć na dupie i pisać na kafe jaka to ty jesteś biedna bo schudnac nie możesz. Od siedzenia jeszcze nikt nie schudnal.

A i jeszcze waga i wzrost. Ja mam 162cm, przy wadze 62kg jestem już niezły lachon. Także u Ciebie te 4-5kg w dół i będziesz dobra szprycha. Tylko weź i weź się weź...

Gość paplitos
Po pierwsze- ćwiczyć :) Jakkolwiek, w domu poskakać przy filmiku instruktażowym z youtube, iść na basen, albo po prostu dwugodzinny spacer z dzieckiem w chuście. Po drugie- zdrowe odżywianie, banał- bez cukru, regularne posiłki (da się- naprawdę :) ), nie jeść na noc. Jeśli nie karmisz piersią i jesteś normalnie aktywna, to 1400-1500 kcal, nie głodzić się i żadne diety 800 kcal bo tylko sobie metabolizm rozwalisz. Jak masz problem- idź do dietetyka. Nie piszesz ile po porodzie jesteś... Po trzecie, starać się pospać, najlepiej 7-8 godz, a min. 6...

Gość jak nie pisze ile jest po poro
dzie? przecież jak wół jest napisane, że 8 miesięcy po porodzie jest:O

Gość violka fasolka)(
z 8 kg byś musiała zrzucić. Ćwiczenia np Ewy Chodakowskiej są super polecam na początek skalpel, później killer:)) 5 posiłków dziennie mniejszych niż dotychczas,ostatni około godz 18tej. Zero słodyczy i napojów gazowanych, głównie woda:)) I na 100% schudniesz;)

Gość hokus pokusik
a ja mam 162 i 69 kg. pół roku po porodzie. W ciąży przytyłam 35 kg, musiałam leżeć i wogóle. Waga spada na miesiąc ok 1,5 kg, chciałam szybciej ale sobie metabolizm rozwalilam. Kupuje orbiego i heja, idzie lato może zgubie te 18 kg