Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angea

tradzik zniszczyl mi zycie!!!!!!

Polecane posty

Gość angea

czy komus jeszcze?

Gość angea
od okresu dojrzewania do teraz a mam 35 lat....leczylam sie nawet izotekiem i powrocil znow,niemam sil oddalilam sie od ludzi jak bylam mloda nie spotykalam sie z facetami bo sie wstydzilam stracilam lata mlodosci przez to gowno!! dlaczego to tak niszczy psychike ja juz niemam sil:(

Gość angea
gdyby nie tradzik moje zycie wygladalo by inaczej bylabym innym czlowiekiem radosnym szczesliwym i moze osiagnela cos w zyciu a tak ledwo z domu sie chce wyjsc pod makijazem jako tako a bez wstyd..

Gość Kwasy sprobuj
Dziewczyny sprobujcie serie zabiegow z kwasem pirogronowym firmy Bandi , potrafi zdziałać cuda.

Może to nie tylko zwykły trądzik, może masz nużeńca. Ja mam lek na to, iwermektyna dla ludzi. Spróbujesz i zobaczysz.

Gość Kwasy spróbuj
Jak by miała nużeńca to by był trądzik rózowaty

Gość jaq
sama sobie te kwasy nakadaj na twarz. jeszcze teraz kiedy jest słonce. idź z tą reklama w pizdu.

Gość uiuywwe
ja mam 28 i tez tradzik ale zmienilam diete, jem glownie warzywa, owoce, nie smaruje twarzy kremami tylko olejem jakims np. kokosowym bo to naturalne i jest lepiej. zmien diete, odstaw kremy, przestaw sie na nature, innej rady nie ma, izoteki nie pomogą tylko zmarszczek sie szybciej dorobisz.

Gość jaq
a jaką msz cere? tłustą? nie zatykają ci się pory od oleju? ja bym nawet chciala smarować olejek twarz, ale boje się wysypu pryszczy po nim.

Gość angea
mam srednia cere raczej normalna nie tlusta..podobno ludzia pomaga izotek i juz niema nawrotow niewiem ja mam pecha ze wszystkim wiec mi nie pomogl musze zz tym zyc i tyle

Gość Kasia ptysia
A gzie pryszczata twarz? Pewnie się schowała i wyciska :) :) :)

Gość Ziutka mutka
A gdzie ty widzisz reklame kwasow? Jak by reklamowala to podałaby chociaz producenta albo gdzie je zrobic. Poza tym, nie wiem czy słyszałas ze są kremy w filtrami słonecznymi, ktore uzywa sie szczegolnie po kwasach.

Gość jaq
naucz się czytać! napisała firme- Bandi! żaden dermatolog ani myślaca kosmetyczna nie wykona kwasów teraz. ale oczywiścnie można iść i robić. na pewno wiele pazernych kosmetyczek/lekarzy wykona. a o filtrach to mogę pisać elaborat ziutka. sama stosuje je prawie przez cały rok, a od dawna spf 50.

Gość Ziutka mutka
Widac,ze na niczym sie nie znasz, jak odpowiednio nalozysz filtry to mozna stosowac kwasy. 2 mg/cm2 jezeli cos Ci to mowi.

Gość jaq
nie 2 mg, tylko 1 mg widać że się nie znasz, albo nie jesteś na bieząco informacje. ale jeżeli bierzesz info z kafeterii to się nie dziwie że nakładasz kwasy w lato! musisz mieć piękną cerę :D idź na wizaż i poczytaj troche, jeżeli zrozumiesz co jest napisane. żegan ozieble!

Gość kosmetolozka
2mg / cm2 to jest ilosc kremu zatwierdzona przez Stowarzyszenie COLIPA i z tym sie nie mozecie spierac. Nie wszyscy latem biora urlop wiec spokojnie moga miec nakladane kwasy + krem z filtrem co kilka godzin. Zadne przebarwienia wtedy nie grożą. Chyba, ze znacie jakies inne powody, dla ktorych tych kwasow nie mozna stosowac. Chetnie sie dowiem, bo literatura medyczna i kosmetologiczna o tym nie mowi.

Gość decubal jest na
Polska jest krajem tak tropikalnym że koniecznie i bez kwasów trzeba stosować co 10 minut garsc filtów 50+ i PA+++++++++++

Gość kosmetolozka
Decubal - wiesz co oznacza ilczba przy SPF, ze piszesz takie głupoty czy Ci wytłumaczyc?

Gość decubal jest na
kosmetolozka czy wiesz czym jest sarkazm ze zadajesz takie durne pytania czy ci wytlumaczyc?

Gość jaq
Widac ze decubal jest na wszystkie problemy łącznie z hemoroidami

Gość decubal jest na
Zgadza sie pomaga na hemoroidy

Gość decubal jest na
kosmetolozka sie juz podszywa hahahhahah

Gość decubal jest na
Tylko ja widzę, ze kosmetolożka się podszywa ???

Gość decubal jest na
skończ już bo jesteś żałosna :O🖐️

Gość jaq
Hurra! Jeszcze niedawno zalecano 1,6-1,8 ml na samą twarz, a na twarz i szyję ok. 2,5 ml, ale okazało się, że generalna zasada: 2mg filtra na 1 cm2 skóry, została obliczona na podstawie danych stosowanych w medycynie w przypadku poparzeń i utraty skóry, które to dane mówią, ile średnio wynosi powierzchnia skóry dla poszczególnych części ciała, również dla głowy i szyi - ale medycyna bierze pod uwagę całą powierzchnię skóry głowy i szyi, także część owłosioną i całą szyję (również kark), dlatego zalecane ilości filtra się zmniejszyły, bo w większości nie jesteśmy łyse. źródło: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=674802 To raz, a dwa kwasy latem nakładasz kosmetolożko? To gratuluje. Tak się składa że ja byłam u dermatologa i ona absolutnie zakazała używania kwasów na twarz wiosną i latem. To czego Ci nie powie Twoja literatura powie mądry dermatolog który nie oszukuje pacjentek i nie kroi ich najpierw proponując latem kwasy a potem zapraszając na usówanie przebarwień. Więc idź dalej czytać te swoje ksiażeczki. I na koniec - bez podszywania się pode mnie, słabe to było.

Gość jaq
*usuwanie sorry za bład

Gość jaq
Tak się składa że ja byłam u dermatologa i ona absolutnie zakazała używania kwasów na twarz wiosną i latem - tylko nie wyjaśniła mi dlaczego :(

Gość zawsze mozesz chodzic
na peeling migdalowy, nawet latem i sama sobie zrob tonik z kwasu migdalowego cosmelan jest super, ale wtedy konieczny jest filtr

Gość angea
A próbowałyście smarować twarz spermą? Podobno świetnie leczy trądzik!?