Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ik de ik de ik de

jak przestać bać się spać samej?

Polecane posty

Gość ik de ik de ik de

Witajcie, mam pewien problem. Otóż boję się spać sama w nocy. Mam wtedy wrażenie jakby zaraz coś miało ,,po mnie przyjść" albo nastraszyć. Mam z tym problemy od kilku lat, w sumie z przerwami. Najczęściej śpię przy włączonej lampce lub tv. Staje się to dla mnie uciążliwe, mam 23 lata a boję się spać sama w pokoju jak kilkuletnie dziecko, wiem, że to żałosne. Gadki typu, czego ty się boisz, przecież nic nie ma, nie pomagają. Na stancji dzielę pokój z przyjaciółką więc tam jest w miarę ok, najgorzej gdy budzę się w nocy, co czasem mi się zdarza, potrafię wtedy nie spać do świtu tak się boję. Kiedy jestem w domu śpię z chłopakiem, ale i wtedy czasem się budzę bo mam wrażenie, że coś jest w pokoju. Najgorzej było około rok temu, kiedy miałam obronę. Wtedy budziłam się często i miałam wrażenie, że coś siedzi w nogach łóżka albo na mojej klatce piersiowej i chce mnie udusić. Jedynym wyjściem zawsze jest budzenie się przez krzyk. Czy ktoś miał podobny problem? Dlaczego tak się dzieje ze mną? Pomóżcie :( Co robić?

Gość wrozko jestes jeszcze?
nerwica,do lekarza biegiem

Gość kolekcjoner wagin
Mózg zlasowany przez horrory i inne głupie filmidła. Tak się programuje ludzi.

Gość ik de ik de ik de
wrozko nerwica? ostatnia rzecz o jakiej bym pomyslala, nie mam ,,powodow" zeby miec nerwicę, chyba

Gość ik de ik de ik de
tylko że ja nie oglądam horrorów, obejrzałam ostatni jakieś 5 lat temu, z koleżanką i śmiałyśmy się tylko, nie bałam się

Gość ik de ik de ik de
no dobra, ale jak się tego pozbyć? jak zacząć spać przy wyłączonym świetle jak normalny człowiek?

idz do psychologa-serio mowie,albo masz poczatki nerwicy albo jakas fobie

nerwica i te inne okropienstwa pojawiaja sie w najmniej spodziewanych momentach,moze to trwac latami,powoli... ja tez sie boje spac sama,czasem boje sie tez spac z kims,wlasnie mam nerwice i najczesciej odczuwam niepokoj w nocy,taki niewyjasniony strach.Dla swietego spokoju poradz sie lekarza.

Gość kymjhgjk
Najlepiej jakbyś spała z facetem. Niekoniecznie pozbyłabys się "czarnych" myśli, ale zawsze to lepsze niz spać samej. A może faktycznie coś tam jest w twoim pokoju... czujesz coś, czy to tylko twoja wyobraźnia?

Gość kymjhgjk
"Najgorzej było około rok temu, kiedy miałam obronę. Wtedy budziłam się często i miałam wrażenie, że coś siedzi w nogach łóżka albo na mojej klatce piersiowej i chce mnie udusić. Jedynym wyjściem zawsze jest budzenie się przez krzyk." -------------- no ale hola hola, to ty masz koszmary senne, czy to się dzieje na jawie?

Gość brzózzzka
To rzeczywiście może być nerwica.

Gość JA WIEM CO TO
to PARALIŻ PRZYSENNY

Gość fufufut
jesteś opętana,przydałby się egzorcysta szatan przebywa w Twoim pokoju

Gość JA WIEM CO TO
autorko, też to miałam kilka razy. poczytaj cos o tym, zapewniam Cię: to czysta nauka, nie ma nic wspólnego ze zjawiskami paranormalnymi. paraliż ma miejsce podczas wchodzenia w sen lub podczas wychodzenia ze snu. czujesz, jakby otaczało Cię zło, cos uciska Twoją klatkę piersiową, masz halucynacje, widzisz dziwne zjawy itd. trwa to kilkanaście minut i albo zasypiasz, albo budzisz się

Gość kymjhgjk
Jeszcze możesz znaleźć pracę na noc i spać w dzień :-)

Gość JA WIEM CO TO
"Wtedy budziłam się często i miałam wrażenie, że coś siedzi w nogach łóżka albo na mojej klatce piersiowej i chce mnie udusić. " to właśnie paraliż przysenny

Gość brzózzzka
To nie jest to!!! Moim zdaniem to nerwica

Gość JA WIEM CO TO
to właśnie to, ona doświadczyła kilka razy paraliżu i teraz panicznie boi się spać. też bym się bała, gdybym nie wiedziała, że to czyta nauka

Gość brzózzzka
ale ona się boj w ciemności zasypiać

Gość JA WIEM CO TO
bo osoby, które doświadczają paraliżu przysennego mogą bać się zasypiać w ciemności (sama się bałam jakiś czas temu, nawet wiedząc, czym jest paraliż).

Gość brzózzzka
a ja się nie boje

Gość JA WIEM CO TO
opisz mi paraliże, jakie miewasz. widzisz ciemne postaci? czujesz jak ktoś siada na twoje nogi?

Gość JA WIEM CO TO
up

Gość ik de ik de ik de
Widzę, że temat Was zaciekawił i ile ludzi tyle opinii. Co mogę powiedzieć? Czytałam o paraliżu sennym już dawno i wydaje mi się, że czasem mam ten paraliż właśnie. To wygląda tak, że zasypiam, ale tak jakby śni mi się coś, czuję to bardzo realnie, że coś siedzi np w nogach łóżka, czuję to stopami :/ i np wiem że to jest diabeł, serio, mam taką niezachwianą pewność, i wtedy aby się obudzić, wyjść z tego muszę zacząć krzyczeć. Najgorsze jest to, że nie mogę od razu zacząć krzyczeć, tylko dopiero po chwili, ten moment kiedy nie wydaję głosu a jestem jeszcze we śnie jest dla mnie straszny.

Gość ik de ik de ik de
fufufut też myślałam, że może jestem opętana bo ostatnio widziałam w tv program o kobiecie, która czuła czyjąś obecność w pokoju i ogólnie miała podobne do moich zachowania i miała odprawiane egzorcyzmy :/ ale ciężko mi się do tego ustosunkować czy to może być opętanie

Gość ik de ik de ik de
kymjhgjk ale spać z facetem mam możliwość tylko w weekendy bo studiuję w innym mieście i tam mieszkam a widzimy się na weekendy, na co dzień mam w pokoju koleżankę, która wie o moich problemach, ale gdy np mam taki zły sen i krzyczę w nocy, pytam jej czy coś słyszała a ona zawsze odpowiada, że nie. Więc nie wiem, czy krzyczę tylko we śnie? Czy to ona tak twardo śpi...

Gość ik de ik de ik de
brzózzzka tak, boję się i zazdroszczę ludziom, którzy normalnie gaszą światło i tv i idą spać, ja tak nie potrafię :/ to jest dla mnie poważny problem