Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już mam tego serdecznie dosyć

Każde imię wybieranie przeze mnie jest wyśmiewane przez...

Polecane posty

moich rodziców... a nie są to imiona z kosmosu. Myślałam o Alicji, Liliannie, Aurelii, Hani ewentualnie Gabrielli. a dla chłopca Bruno. To się ze mną kłócą i doradzają jakie imię powinnam nadać swojemu dziecku.

Gość dziecina
A to Twoje dziecko czy rodziców?

Gość MOJE MĄDROSCI
Bruno dla chlopca to kara dla niego na cale zycie. Imie psów a nie dzieci, moze rodzice maja racje ?? chociaz zenskie ktore podalas sa ladne, szczegolnie gabrysia

Gość lalamidofasolla
jakbym takie slyszala tez bym wysmiala, masakra, żadne mi się nie podoba

Gość przede wszystkim konsultuj
z ojcem dziecka a nie innymi ludźmi :) Tamci już swoje nazwali, teraz kolej na was

Gość mama_małego_synka
Alicja i Aurelia bardzo ładne imiona.. Lilianna niestety zawsze będzie Lilą, Lilką od biedy Lilianą.. Bruno.. mnie się nie podoba... no i wiele osób ma problem z odmianą... A jakieś inne propozycje imion męskich?

Gość a co cie interesuje opinia
innych? to Wasze dziecko a nie Twoich rodziców. My wybraliśmy imie Aleksander i tez sie rodzinka krzywila ale akurat ich opinia mnie najmniej obchodzi bo to moje dziecko

Gość mama_małego_synka
A tak w ogóle.. to co ich obchodzi jakie imię dasz dziecku? To jest tylko sprawa matki i ojca dziecka... Powiem Ci tak... jeśli oni ogólnie cieszą się, że będzie dziecko, to zaakceptują każde imię (ale to już jak się maluch urodzi lub pod koniec ciąży).. imię zejdzie na dalszy plan... oszaleją na punkcie dziecka, imię będą wymawiać z czułością, zdrabniać po swojemu... głowę daję...

Gość ewka nie konewka
To jest Bruno, idę na urodziny do Bruna, idę na spacer z Brunem, to jest prezent dla Bruna- jaki problem z odmianą? chyba ktoś upośledzony mialby problem:D

Z tym cieszeniem się również jest różnie. Nie mam propozycji imion dla chłopca, bo nic mi się właśnie nie podoba.

Gość do ewka..
no właśnie o tym mówię.. ze jest problem z odmianą.. i Ty należysz do osób, które nie potrafią tego imienia odmieniać.. Osoby, które odmieniają imię Bruno, Hugo czy Iwo poprawnie są traktowane jak takie, które "dziwnie" mówią.. a Bruno, to w odmianie Brunona, Brunonem!!! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=388 http://nasze-imiona.pl/2011/07/14/bruno-i-gramatyka/

Gość Kakalalala
a jak bedziesz chciala zdrobnic to co? BRUNEK ,BRUNCIO,BRUNUSIO,BRUNIACZEK Przeciez to masakra jakas .

Gość chlo...
Sorry tu odmiana jest taka sama, Bruno mi sie podoba, ale prawidlowa odmiana nie :D Ale, wracajac do tematu, rodzice wybieraja imiona dla dziecka, na szczescie Dziadkowie w urzedzie nic do powiedzenia nie maja i albo sie do imienia przyzwyczaja, albo beda mieli naprawde wieeelki problem ;)

Gość Bruno, Brunon... ;)
tak, wiem...to różne imiona... ale odmiana taka sama ;) i matki powinny o tym wiedziec :)

Gość a ja mam w nosie
KAutorko ktoś już ci powiedział, to twoje dziecko i ty decyduje. Nie masz propozycji dla chłopca bo nic im sie nie podoba! Paranoja. A jak podoba im się eustachy czy alfons to nazwiesz tak syna dorosnij do samodzielnego podejmowania decyzji. Przestan też oglądać sie na innych mnie się nie podoba imię Aurelia ale tobie może niewiele podobać imię mojej córki i ja mam to w nosie ;)

Gość szarlotka z rana jak śmietana
No i z tego co tam wyczytałam, to nie ma najmniejszego problemu w odmianie "z Brunem", "O Brunie" "dla Bruna", tak też zamierzam odmieniać.

Gość zammmmmmmmmmia
u moich znajimych jest Gwidon i Ksymena- ale to ich dzieci mnie się nie podoba

Gość place na syna
kolezanka ma dwoje Gustaw i Olgierd -nie wiem czy jej podziekują za to...raczej nie

Gość ccccccccciiiiiii
U mnie tez się burzyli. Ale i tak stanęło na moim-syn ma na imię Roland, a dziadkowie... no cóż... przyzwyczajają się.

Gość chlo...
Dlaczego mieliby jej nie podziekowac? Zawsze lepiej niz Brajan :)

Gość twojdzieciak
twoj dzieciak Twoja sprawa! nie pytaj innych bo jeszcze sie taki nie urodzil, zeby wszystkim dogodzil... My nazwalismy syna Cezary.. Jedni krytykowali ze jak pies, kiedys ktos nawet odmienl to imie jako Cezar! idiota! Nam sie podoba, dziecko szczesliwe.. Czarus, Czarodziej, Cez- tak wolaja angielscy koledzy ;P Ps Bruno b ladne imie xxx