Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara czarownica północy

trochę o lekturach szkolnych :)

Polecane posty

Gość stara czarownica północy

1. Jaka jest Twoja ulubiona lektura szkolna ? 2. Jaka jest Twoja znienawidzona lektura szkolna ? 3. Jakich lektur szkolnych nie czytałeś ? 4. Którą lekturę najdłużej czytałeś ? 5. Którą epokę literacką lubisz, a które nie ?

Gość A kto z was był na
1 Dobry wojak Szwejk 2 Nad Niemnem, gorsze niż horror i tortury, w więzieniach mordercą powinni kazać to czytać na głos po dwie godziny dziennie, a kto nie czyta ten nie je :D zaglodzili by się sami :D 3 Pan Tadeusz, nie skończyłem , padłem przy czwartej (?) strasznie nudne i głupawe to że wyrafinowanym wierszem pisane nie ratuje tego gniota 4 nie wiem, nad niemnem? 5 nie mam ulubionej epoki, książki to ta

1. "Lalka" 2. "Potop" ( ogólnie ciężko mi "szedł" Sienkiewicz ) 3. "Odprawa posłów greckich" i "Powrót posła" :( 4. "Chłopi", ale jestem do dziś pod wrażeniem ! 5. Nie kumam do dziś renesansu. Lubię Romantyzm. Dziękuję, że po tylu latach przypomniałaś mi lata liceum :D Powodzenia na maturze !

1. Zbrodnia i kara 2. Potop 3. Żadnej nie przeczytałam :D 4. - 5. Lubię romantyzm i pozytywizm, nie lubię Młodej Polski.

Gość kkkkkkkkkkk???????????????
czy wy tylko lektury czytacie?

Gość A kto z was był na
Oczywiście, że nie tylko. Pytanie lektur dotyczy. Wracając do Nad Niemnem, książka straszna, a film wyjebisty! Dziwne to jest.

Gość tyrryy 2324
1. Ten obcy 2. Krzyżacy 3. sporo ich było :P 4. Krzyżaków 5. Barok i Renesans, nie lubie Romantyzmu

Gość fbhfhbghn
przestalem czytac lektury w 6klasie podstawowki pozniej przeczytalem tylko z pamietnika poznanskiego latarnika czy jakos tak bo krotkie bylo

Gość sdfsdf45
ciężko odpowiedzieć, lektur przyznaję, nie czytałam, głównie tylko streszczenia i filmy.

Gość ett folk forbannat
1. "lalka" i "przedwiośnie" 2. "potop", "pan tadeusz", "nad niemnem" 3. sporo tego było, w podstawówce i gimnazjum czytałam wszystkie (poza ślubami panieńskimi), w liceum się opieprzałam i nie czytałam prawie niczego, a jeśli już to ze 20 stron, jak mi po 20 stronach nie podeszło to się brałam za streszczenie 4. lalkę, bo mimo że uwielbiałam to nie miałam na nią zbytnio czasu 5. romantyzm

Gość wypowiem się a co?!
Ja kocham czytać :) 1. Lalka, Siłaczka, Zbrodnia i Kara, Chłopi, Cierpienia młodego Wertera, ogólnie wszystkie z przekazem. 2. Ferdydurke :o do dziś mnie skręca.. 3. Ja przeczytałam prawie wszystkie.. Oprócz Ferdydurke bo nie potrafiłam tego zrozumieć. 4. Nie wiem :D 5. Szczególnie lubię pozytywizm. Nie mogę określić czy którejś nie lubię.

Gość rzęsyyy
1. ,,Hamlet", ,,Romeo i Julia", ,,Makbet" - ogólnie wszystko Szekspira; ,,Mistrz i Małgorzata". 2. ,,Nad Niemnem", powtórzę się. :P Jeszcze ,,Proces" Kafki. 3. Nigdy nie przeczytałam ,,Pana Tadeusza" i ,,Potopu". 4. ,,Nad Niemnem" 5. Lubię Starożytność, Młodą Polskę, Pozytywizm. Nie cierpię Romantyzmu i Oświecenia.

Gość .wredna jędza
1. Jaka jest Twoja ulubiona lektura szkolna ? Ferdydurke, 2. Jaka jest Twoja znienawidzona lektura szkolna ? Nad Niemniem 3. Jakich lektur szkolnych nie czytałeś ? Pana Tadeusza, wymiękłam w połowie, okropność 4. Którą lekturę najdłużej czytałeś ? Nad Niemnem 5. Którą epokę literacką lubisz, a które nie ? Uwielbiam oświecenie, nie lubię baroku - motyw vanitas vanitatum doprowadzał mnie do szału :)

Gość kkkkkkkkkkk???????????????
1. "Pan Tadeusz" od podstawówki do ostatniej klasy matury to chyba było przerabiane :) 2. może "Cierpienia młodego Wertera" nie wiem 3. wiele zaczęłam przeczytałam do polowy nie skończyłam 4. rzeczywiście Sienkiewicza ciężko się czytało 5. nie wiem

Gość stara czarwonica północy
dziękuję wszystkim za odpowiedzi, może jeszcze ktoś się podzieli swoimi wrażeniami ;)