Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alaruna

Rzeszów, miastem studenckim?

Polecane posty

Chciałabym się dowiedzieć czy Rzeszów nocą żyje? Mam możliwość przeniesienia się do tego miasta i nie wiem jak stoi pod kątem kulturowym i rozrywkowym. Polecacie jakieś fajne miejsca, puby, kluby, pizzerie, restauracje? Jest w nim coś wyjątkowego, takiego, gdzie można pójść o każdej porze dnia i nocy?

Gość Podkarpatczyk
Z rzeczy wyjątkowych to pomnik i rondo dla pieszych

Gość rgfdhrthrth
Przecież Rzeszów to zapyziała dziura

Gość asdddddeee
tyle samo jest atrakcji co w kazdym innym 160 tysiecznym miesie :D ; czy ile tam liczy mieszkancow.

Gość Podkarpatczyk
Nie taka zapyziała, bo wydaje mi się, że z miast ściany wschodniej (Lublin, Białystok, Olsztyn, KIelce, Rzeszów) to właśnie chyba najlepsze miejsce do zamieszkania.

Dobrze. Ale czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na pytania? :) Z góry dzięki.

Gość asdddddeee
moze i tak ale na kafeteri obowiazuje poglad ze miast zaczyna sie od pol miliona a reszta to na wsi mieszka :D

Gość Khadi
a czego szukasz?jestem tam troche klubow studenckich sa tez kluby od 21 i od 25 lat, sa parki, rynek, rzeka sobie plynie przez miasto ktora jest bardzo zadabana tz sciezki dla rowerzystow, parki, laweczki itp studentow tez nie b rakuje

Gość Ewelineczka 124585
Rzesz,ów jest bardzo fajnym miastem do zamieszkanie, przeprowadziłam się Tu z Lublina 4 lata temu i nie żałuje! Pierwsze co mi się spodobało to fakt, że jest ogromnie zadbanym, wypielęgnowanym miestem:-), nie ma rozwalających się chodników, pomazanych bloków, walających się śmieci czy trawy po kolana. Klubów jest ogrom, jedne lepsze inne gorsze, koncerty, imprezy. Jak w każdym innym mieście. Ale nie każde miasto ma tą atmosferę :-)

Khadi i Ewelinko, dziękuję :) Myślałam o Krakowie, mieszkałam tam ostatnie pół roku, pod względem rozrywki OK, ale zbyt huczne jak dla mnie. Chodziło mi o to czy po prostu będę mogła np. wyjść z domu o 23 i miasto będzie żyło :) Chodzi o kluby czy miejsca, gdzie można dobrze zjeść. I jak sprawa się ma z komunikacją. Kluby już są, a jakieś inne miejsca godne polecenia? Dziękuję bardzo dziewczyny :)

Gość rzeszów nie jest metropolią
i wieczorami bywa cicho,to nie Kraków,tam zawsze tętniło na maxa życie studenckie,przenosiny mogą być bolesne,,bo to jednak Podkarpacie choć zgadzam się ze od kilku lat to miasto prze do przodu i wiele sie zmienia jest jednym z dynamiczniej się rozwijających

O to mi chodziło, żeby było spokojniej, uwielbiam to i to mi przeszkadzało w Krakowie. Natomiast cieszę się z opinii, że Rzeszów nie jest miejscem brudnym, a zadbanym. To ogromny plus. Ciche, zadbane, mniejsze miasto z możliwością rozerwania się. O to mi chodziło! :)

Gość gość
Jeśli zależy ci na imprezkach to najlepiej przenieść się gdzieś blisko centrum, gdzie ulokowana jest największa ilość klubów ;). Jeśli cenisz sobie spokój to polecam kupno jakiejś działki w Rzeszowie, czy na obrzeżach - http://www.nieruchomosci-kat.pl/dzialki/ ja mieszkam tutaj od 3 lat i powiem Ci , że miasto bardzo fajne, pobawić się jest gdzie, miło czas też jest gdzie spędzić. A co najważniejsze, władze bardzo dbają o czystość i wygląd miasta, nie zapominając przy tym o inwestycjach w rozwój, których jest całkiem sporo ;).